Copy
TurismeVallès
Consell Comarcal del Vallès Oriental 
No visualitzes bé el correu electrònic?
Mira'l en el browser

Un setembre ple d’activitats


Benvolguts/des,
 
El mes de setembre és el mes del “reinici” de tasques, activitats, jornades i de la rutina. Un mes en el que ens plantegem bons propòsits i en el que ens marquem nous objectius personals i professionals com per exemple: el mercat francès, la pàgina web, el repartiment del nou material, la campanya de comunicació, anar al gimnàs, deixar de fumar, menjar més saludable, dormir més hores, etc.
 
A continuació us fem arribar una breu descripció d’algunes de les accions més destacades que hem dut a terme al llarg del mes de setembre, així com algunes de les activitats d’agenda que es duran a terme en els municipis de la comarca durant l’octubre.
 
Esperem que sigui del vostre interès!

  
Servei de Turisme -  Àrea de Desenvolupament Local
Consell Comarcal del Vallès Oriental

ACCIONS DEL MES DE SETEMBRE
El Consell Comarcal edita un nou mapa turístic de la comarca

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha editat un nou mapa turístic de la comarca. Aquest s’ha dut a terme amb el treball conjunt de tots els municipis i ha sigut un esforç de síntesi, ja que la publicació inclou un recurs de cada un dels trenta - nou municipis del Vallès Oriental, un mapa i les dades de contacte de les oficines de turisme i dels centres d’informació.
 
El mapa turístic, juntament amb les altres publicacions turístiques que s’han editat a nivell comarcal, s’estan repartint pels ajuntaments, els allotjaments, les oficines de turisme i els punts d’informació de la comarca, així com en totes aquelles empreses del sector turístic que estiguin interessades en tenir el material per poder oferir als seus clients. Les publicacions també es podran trobar a l’Oficina de Turisme del Palau Robert de Barcelona.
 
Actualment el Vallès Oriental compta amb cinc publicacions turístiques comarcals, que es poden trobar en català, castellà, anglès i francès. Aquestes són: 50 propostes de turisme familiar; 50 propostes de turisme de actiu i natura; 50 propostes de turisme cultural; 50 propostes de turisme gastronòmic i el mapa turístic del Vallès Oriental.
Mapa turístic del Vallès Oriental
Formació sobre Xarxes Socials

Dijous 15 de setembre es va dur a terme un curs de formació sobre Xarxes Socials destinat a les empreses que participen en el projecte SICTED.
 
Propera parada, Vallès Oriental

El passat dimecres dia 21 de setembre es va dur a terme un viatge de familiarització per a tècnics de turisme de la Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme. Aquesta acció va estar organitzada per la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona juntament amb el Servei de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental.
 
Aquest és el tercer any que es realitza un visita enfocada a donar a conèixer recursos i empreses del Vallès Oriental als tècnics de turisme encarregats de la promoció a nivell nacional i internacional. Enguany la novetat ha sigut que la visita s’ha fet en tren.
 
El grup, format per quinze tècnics, va visitar diferents recursos de Cardedeu entre ells: la cafeteria El Melindro, ubicada en un edifici modernista; la Farmàcia Balvey, que és la farmàcia rurals més antigues d’Europa juntament amb Llívia; el cementiri noucentista de Cardedeu; una part de ruta del Modernisme d’Estiueig (www.museudecardedeu.cat); i la cerveseria Sant Jordi, ubicada en una fàbrica modernista (www.cervesasantjordi.cat). La jornada va finalitzar amb un dinar de productes de proximitat i km 0 de la comarca del Vallès Oriental al restaurant El Tarambana, un espai cultural i gastronòmic dins d’una antiga fàbrica de fer moles per tallar marbre (http://tarambana.cat).
 
Museu Arxiu Tomàs Balvey
Cementiri de Cardedeu
Ruta del Modernisme d'Estiueig a Cardedeu
Cervesa Sant Jordi
Un grup de blogers britàniques visiten el Vallès Oriental

El passat dissabte dia 24 de setembre van visitar la comarca un grup de blogueres britàniques, especialitzades en turisme familiar.

El grup va fer una visita guiada, per l’empresa ADEMC, al Parc Natural del Montseny, en la que van descobrir la diversitat i la riquesa natural tot seguint el riu Tordera (www.ademc-montseny.cat). Seguidament van dinar al restaurant Fonda del Montseny (www.fondamontseny.com), on van poder degustar la cuina tradicional elaborada amb productes de proximitat. A la tarda van fer una visita guiada al municipi termal de Caldes de Montbui (www.visiteucaldes.cat), on els van explicar els secrets de l’aigua termal. Les blogers van poder fer un bany al Safareig. Van finalitzar la seva estada a la comarca allotjant-se al càmping El Pasqualet (http://elpasqualet.com).
INFORMACIÓ D'INTERÈS
-Es presenta el projecte Hiking Europe, Discovering Rural Europe

Aquest projecte públic – privat compta amb el suport de la Unió Europea.
Hiking Europe te com a principal objectiu la promoció de la col·laboració internacional en l’àmbit de les rutes rurals turístiques en diferents itineraris per tota Europa.

Més informació 
-Activitat turística de la Destinació Barcelona: Informe anual de la província 2016. Dades del 2015

El Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona ha editat recentment l'Informe d'Activitat turística de la Destinació Barcelona: Informe anual de la província 2016, dades 2015. Aquest informe és el principal recull anual dels indicadors de turisme a la demarcació i la publicació de referència en l'anàlisi de l'evolució d'aquest sector i les tendències de futur. La principal novetat d'aquesta edició és la incorporació de Barcelona (ciutat) i el Barcelonès (comarca) que permet, per primera vegada, realitzar una anàlisi de conjuntura turística integral.
 
Més informació 
-Postgrau d'Ecoturisme i Guia de Natura - UAB.

Des de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona ens han fet arribar la següent informació per si pot ser del vostre interès:
 
El Postgrau d'Ecoturisme i Guia de Natura és una iniciativa de l'Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, per formar professionals que aportin valor afegit i innovació als productes i serveis ecoturístics.
 
Els destinataris son:
•Tècnics i gestors del sector turístic (àmbit públic).
•Empresaris i treballadors del sector turístic (àmbit privat).
•Professionals de la gestió d’espais naturals.
•Professionals d’organitzacions i associacions vinculades al turisme de natura o a la gestió d’espais naturals.
•Guies turístics que es vulguin especialitzar en ecoturisme / turisme de natura.
•Titulats universitaris que es vulguin especialitzar professionalment en l’ecoturisme / turisme de natura.
 
Més informació 
-Nou pobles vallesans són distingits amb els guardons de Viles Florides

Mollet del Vallès, juntament amb els municipis de Bagergue (Val d'Aran), Figueres, Olot i Vila-seca encapçalen el rànquing del projecte Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Més informació 
-Tret de sortida al Vi+

El Vi+ és un esdeveniment de dinamització del territori de la DO Alella per donar a conèixer i promocionar el món del vi a través d’un cicle d’activitats i experiències enoturístiques. Aquest es durà a terme al llarg del mes d’octubre en la majoria dels 23 municipis adherits al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella.

Més informació 
Vi+ El mes de la DO Alella
AGENDA TURÍSTICA D'OCTUBRE
Festes Majors al Vallès Oriental
Algunes de les propostes turístiques del mes d'octubre són:
 
Vi+
Municipis adherits al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella

Fins el 23 d'Octubre de 2016
Corretapes
Sant Celoni
 
Fins el 23 d'Octubre de 2016
Menú del Bosc i productes del Baix Montseny
Sant Celoni 
 
12 d'Octubre de 2016
Música: Minuto Zero
Sant Celoni
 
Del 15 al 23 d'Octubre de 2016
Setmana del Teatro a La Llagosta
La Llagosta
 
Del 15 al 16 d'Octubre de 2016
Circuit Català de Badminton I. Granollers
Granollers
 
23 d'Octubre de 2016
Fira d'antiguitats a Cardedeu - octubre
Cardedeu
 
29 d'Octubre de 2016
Monòleg: Planeta i-Neptú
Sant Celoni
 
Del 31 d'Octubre al 1 de Novembre de 2016
Festa de la Por a Sant Antoni de Vilamajor (Can Miret)
 
Del 31 d'Octubre al 1 de Novembre de 2016
Els pobles del Vallès Oriental celebren la Castanyada

Per a més informació consulteu l’agenda del web www.turismevalles.com
Rebeu aquest correu electrònic perquè formeu part de la base de dades del Servei de Turisme - Àrea de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Consell Comarcal del Vallès Oriental
Carrer Miquel Ricomà, 46
Granollers, 08401 
turisme@vallesoriental.cat
www.turismevalles.com


Vull donar-me de baixa de la llista de subscripció.
Vull actualitzar les dades de la llista de subscripció.
 
                 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Àrea de Desenvolupament Local Consell Comarcal del Vallès Oriental · Can Ribas-Centre de Recursos Agraris · Camí Antic de Vic, núm. 10 · Les Franqueses del Vallès (Corró d'Avall), Barcelona 08520 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp