Copy
Buitenplaats Ockenburgh een ontmoetingsplaats vol inspiratie.
View this email in your browser

Toekomst voor Ockenburgh
Jaaroverzicht 2015

De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Wij kunnen terugkijken op een bijzonder 2015. In het jaaroverzicht vieren wij onze successen. De reacties die wij vanuit de omgeving hebben ontvangen, hebben ons veel positieve energie gegeven. Dagelijks spreken wij mensen uit de omgeving bij Brasserie OCK, die ons vertellen: 'hoe blij zij zijn dat de villa wordt behouden'. Onze facebookpagina's worden goed bezocht en uit de reacties blijkt dat onze inzet zeer wordt gewaardeerd. Wij zijn dankbaar voor deze steunbetuigingen in het afgelopen jaar en hopen dat u met ons wilt verder bouwen aan de toekomst van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.
 
 • Februari 2015- Stichting SHBO opgericht
 • Mei 2015 - Dag van het Kasteel, het publiek komt af op ons eerste evenement
 • Juni 2015 - Ondertekening intentie-overeenkomst met de gemeente Den Haag
 • Augustus 2015 - Vrijwilligers geven Villa Ockenburgh burgerkracht met snoei-en verbouwwerkzaamheden
 • September 2015 - Villa Ockenburgh voor het eerst onderdeel van Open Monumentendag
 • Brasserie OCK opent haar deuren - Ongelofelijke drukte, er wordt gewerkt vanuit een keuken van 3x3m2.
 • Oktober 2015 - ANBI status wordt toegekend door de belastingdienst: SHBO is officieel een goed doel, hetgeen belasting voordeel oplevert voor de donateur
 • November 2015 - De Provincie Zuid Holland zegt financiële toe voor de casco restauratie van Villa Ockenburgh
 • December 2015 - Open Podium OCK verrast iedereen met hoogstaand niveau entertainment... gewoon in Loosduinen
 • December 2015 - Gemeente Den Haag zegt toe de komende jaren samen met het burgerinitiatief van Plan B de toekomst in te willen gaan.

Terugblik evenementen in december

4 december Open Podium OCK
De eerst editie was direct uitverkocht. Een kort verslag 
over deze bijzondere avond. De tweede editie staat gepland voor vrijdag 22 januari 2016. Houdt u de website goed in de gaten voor aanvullende informatie.

5 december Sinterklaas
Sinds jaar en dag bezochten Sinterklaas en zijn Pieten de villa weer. Een zwart en een wit paard brachten ze mee...Zowel de kinderen als de volwassenen zongen uit volle borst liedjes en smulden van pepernoten. Er werden prijzen uitgedeeld aan de jonge winnaars van de kleurwedstrijd. Na een kort bezoek aan de villa ging Sint weer verder. Wij hopen volgend jaar dat hij ons huis weer aan zal doen....

11 december Lichtjesavond en kerstmarkt
Mede dankzij de sponsering van onderstaande bedrijven is Lichtjesavond een groot succes geworden.
Gedoneerde kerstbomen kwamen van TuinPlant Westland uit de Lier. Gamma Dekkershoek gaf onze stichting weer prachtige kortingen op de lichtjes, vuurkorven en heaters. Kringloop Rijswijk voorzag Brasserie OCK van hout voor de vuurkorven en stelden ook een aantal kunstzinnige exemplaren ter beschikking. De kerstmarkt omvatte een leuke mix van kramen van verkopers uit de omgeving. Een vaste bezoeker van de brasserie heeft een videofilmpje gemaakt van deze avond.Nieuws van het SHBO-bestuur

 • Sandra Jongeneelen (woonachtig in Loosduinen) is sinds november jl. als vice-voorzitter het bestuur komen versterken. Haar doelen zijn o.a.: structuur verbeteren en planning voor korte en langere termijn aanbrengen in dit ‘samen’ project.
 • Helaas heeft Carla Sizoo per 1 december haar functie als secretaris op moeten zeggen, vanwege haar professionele taken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Wij danken haar heel hartelijk voor haar professionele ondersteuning en veel sterkte in haar nieuwe rol.
 • Adwin Rotscheid zal onze nieuwe secretaris zijn per 15 januari 2016
 • Flora Heins is per 1 december 2015 gestart met de secretariële ondersteuning van het bestuur.
Heel veel dank voor het verantwoordelijke, maar onzichtbare werk dat jullie achter de schermen doen!


Nieuws van de vrijwilligers

 • De fietsenstallingen voor de villa zijn prachtig geworden dankzij onder ander de inzet van onze vrijwilligers Peet en Henk. Door de aanpassing kunnen ze nu optimaal worden gebruikt. Langs de 'koeweide'-kant is er een lage rand gemaakt, zodat het gras niet kapot gereden wordt. Parkeert u svp uw fiets of auto niet op het gras langs de koeweide of langs de oprijlaan. Wij bevinden ons in een natura 2000 natuurgebied. Wij koesteren de natuur. U toch ook?
 • Wij hebben mede dankzij onze vrijwilligers en de professionals van HABO, de oplossing gevonden voor het haperende riool. Een nieuwe rioolbuis is aangelegd.
 • Met medewerking van Fonds 1818 en De Compostbakkers, krijgen we op Buitenplaats Ockenburgh ‘kompostbakken’ die we in de toekomst kunnen gebruiken om onze tuin zelf te kunnen bemesten. Johanna en Mieke van onze vrijwillige tuingroep zijn er druk mee. Uitleg over hoe deze bakken te gebruiken volgt binnenkort.
 • Voor de overige nieuwsberichten verwijzen wij u graag naar onze website
 • Kaas voor de vrijwilligers. De Kaasspecialist in Loosduinen organiseerde een wedstrijd. Carla Havenaar, won een hele kaas en zij doneerde deze prijs aan de vrijwilligers van stichting SHBO. Op maandag 14 december kregen de klussende vrijwilligers bij Brasserie OCK ieder een pond kaas! Dank aan Carla Havenaar en Wim en Mariël Knijnenburg van De Kaasspecialist in Loosduinen, dat jullie aan ons hebben gedacht!
Lieve OCK-familie wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Heel veel dank voor jullie enorme inzet in het afgelopen jaar. Met jullie hulp en energie maken wij van 2016 ook weer een prachtig jaar. Jullie zijn onze kanjers!


Toekomst voor Ockenburgh

SHBO heeft volgens afspraak met de gemeente en in samenwerking met Koninklijke Nederlandse Heidemij, een 3-ledig haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd om de zelfstandige toekomst van de Historische Buitenplaats Ockenburgh te toetsen.Hierop zal de toekomstige invulling worden gebaseerd.

Los van de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek, vindt SHBO één van de belangrijkste voorwaarden dat de betrokkenheid van de vrijwilligers en studenten gewaarborgd wordt in het komende restauratie- en herstelproces. 'Samen de krachten bundelen voor de toekomst van Ockenburgh'  is ons motto.

In maart 2016 zal de asbestsanering en de casco restauratie van start gaan en zal Brasserie OCK verhuizen naar haar volgende tijdelijke onderkomen op ‘de terp’. Momenteel zoeken we naar de beste plaats hiervoor. Via de website en in de komende nieuwsbrieven zullen wij u uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen.


Op de agenda
2016 zal het jaar worden van het verkrijgen van de 'oh zo' benodigde financiële middelen. We starten daarom met het organiseren van de volgende evenementen:

*Nieuwjaarsborrel 2016
Donderdag 14 januari nieuwjaarsborrel bij Brasserie OCK. Doe uw wens en/of financiële bijdrage in een envelop en steun het behoud van de villa.


*Benefietdiners in februari 2016
Op donderdag 11 en vrijdag 12 februari organiseren we een 4-gangen benefietdiner met muzikale aankleding en een veiling voor bedrijven en buurtbewoners, die de Historische Buitenplaats Ockenburgh een warm hart toedragen. Op 11 februari zal Tim Akkerman (voorheen leadzanger van Di-rect) een live optreden verzorgen. Hagenaar in hart en nieren.
De kosten zullen € 200 per persoon per avond zijn. Alle opbrengsten zullen ten goede komen aan de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (ANBI).

Helpt u mee aan de bouw van onze kleinschalige, zelfstandige toekomst door en voor de omgeving? 

Voor meer informatie
 
http://www.buitenplaatsockenburgh.nl/benefietavond/
 

 
*Open Podium OCK 2016
Op 22 januari 2016 start vanaf 20:30 uur de tweede editie van Open Podium OCK een initiatief van Joke Hopman en Pim Barendse. U kunt op deze avond wederom een diversiteit aan korte optredens verwachten. De invulling van deze avond volgt zo spoedig mogelijk. Zet u het alvast in uw agenda? Houdt u onze website in de gaten voor verdere informatie.

 
Openingstijden Brasserie OCK tijdens de kerstvakantie.
Brasserie OCK heeft tijdens de feestdagen gewijzigde openingstijden.
 • Op Kerstavond is de brasserie vanaf 18:00 uur gesloten
 • Eerste Kerstdag, 25 december, is de Brasserie  de gehele dag gesloten
 • Op Tweede Kerstdag, 26 december alleen geopend op reservering voor een Kerstbrunch van 11:00 tot 14:30 uur en vanaf 18:00 uur een 5-gangen kerstdiner. Voor beide zittingen kunt u helaas niet meer reserveren
 • 31 december New Years Evening Party. U kunt hiervoor nog kaartjes kopen ad € 27,50 p.p. inclusief 1 glas bubbels bij binnenkomst en hapjes en oliebollen. Reserveren kunt u via: reserveringen@brasserieock.nl
 • Op vrijdag 1 januari 2016 is Brasserie OCK de gehele dag gesloten.
 • Zaterdag 2 januari 2016 zijn wij weer geopend en in de avond serveren wij een heerlijk pop-up dinerU kunt hiervoor reserveren via: reserveringen@brasserieock.nl

Tenslotte

Het aantal evenementen neemt toe. Wij hebben zoveel te vertellen dat dit niet allemaal meer in de nieuwsbrief past.
Wij vragen u dan ook om regelmatig onze evenementenagendawebsite
facebookpagina en
twitteraccount
 te bezoeken. Hierop staat de laatste informatie. Brasserie OCK heeft ook een eigen facebookpagina

Wilt u vriend worden van Stichting tot het Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh? Donaties zijn van harte welkom op ons rekeningnummer: NL 78 RABO 0302 0203 73

Dank u wel.

Het bestuur, medewerkers van Brasserie OCK en onze vrijwilligers wensen u prettige feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2016. 

 

 

 

Facebook
Facebook
Website
Website
Twitter
Twitter
Copyright © 2015 Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp