Copy
Buitenplaats Ockenburgh een ontmoetingsplaats vol inspiratie.
View this email in your browser

De start van een nieuwe fase
 

Zoals u wellicht al heeft gezien, worden er volop voorbereidingen getroffen rondom de villa. Zondag 6 maart a.s. genieten we van de laatste dag Brasserie OCK in de villa. Hierna gaan de deuren van Brasserie OCK dicht en wordt villa Ockenburgh toekomstproof gemaakt. De casco-restauratie gaat halverwege maart van start. Zoals wij op de website al hebben aangekondigd, is dit niet het einde van de belevenissen bij Brasserie OCK. Wij zijn momenteel hard bezig met de voorbereidingen voor een nieuw onderkomen voor Brasserie OCK, namelijk de BL-OCK hut. 

De Tuinvrijwilligers hebben al enorm veel werk verzet om het terrein toegankelijk te maken. Het grondwerk ter voorbereiding van de bouw en het transport van de kas van de Melis Stokelaan naar ons bos kunnen ieder moment van start gaan. De bouwaanvraag ligt bij de gemeente. Medio april hopen we de BL-OCK hut te openen: kas, portacabines en containers, die gezamenlijk het nieuwe onderkomen vormen aan de achterzijde van de villa, gelegen langs het fietspad. Mede dankzij een substantiële bijdrage van Fonds1818 en de hulp van het Rabobank Stimuleringsfonds, stadsdeel Loosduinen en de opbrengst van ons benefietdiner, kunnen wij dit plan realiseren.

Gedurende de casco-restauratie van de villa, welke vermoedelijk 8 maanden zal duren, kunt u blijven genieten van de lekkere koffie, taarten, lunch en overige kleine versnaperingen en zullen we u weer gaan verrassen met kleinschalige evenementen, muziek en meer. Ook wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het definitieve plan. We houden u op de hoogte...


Oproep voor extra handen
In de week van 7 t/m 13 maart as. wordt Brasserie OCK leeggehaald. De gemeente moet in een veeg-schoon opgeleverd pand met de restauratie werkzaamheden kunnen starten. We zoeken schoonmakers, inpakkers, electriciens, timmerlieden, mensen met aanhangwagens, maar ook gras-zoden-leggers, terras-tegelaars en mensen die willen zorgen voor koffie, thee en lunch. U kunt zich aanmelden om ons in deze week te komen helpen via vrijwilligers@buitenplaatsockenburgh.nl Wilt u aangeven op welke dag en op welke tijd u beschikbaar bent? Dan laten wij u weten wanneer we u nodig hebben. Wij doen tevens mee met NL Doet op 11 en 12 maart a.s. Heeft u zin en tijd om ons burgerinitiatief te steunen? U bent hartelijk welkom. We hebben uw hulp hard nodig.Terugblik evenementen in januari/februari 2016

14 januari Nieuwjaarsborrel
Omwonenden en vrijwilligers kwamen naar onze eerste Nieuwjaarsborrel. De mooie woorden die zij uitspraken, geven ons de energie om door te gaan met ons plan: door de buurt voor de buurt. Natuurlijk ook hartelijk dank voor uw ideeën, wensen en (grote en kleine financiële) bijdragen.

22 januari Open OCK Podium 
De tweede editie van Open OCK Podium was wederom een daverend succes. Pim Barendse, één van de organisatoren heeft een leuk stukje over deze avond geschreven. Hierbij de link naar de pagina.


12 februari Benefietdiner
Afgelopen vrijdag vond ons Benefietdiner plaats. Wij kunnen u met gepaste trots melden dat deze bijzonder gezellige avond een opbrengst genereerde van €15.000,00. De heren van SOJazz, Tim Akkerman, De gillende keukenmeiden van 'Mums' verzorgden de optredens op deze avond. Speciale dank ook aan de veilingmeester Frits Emmerik.
Het geld is bijeengebracht door de entreegelden en de opbrengst van de veiling. Wij danken u voor uw aanwezigheid en de steun voor onze kleinschalige, zelfstandige toekomst door en voor de omgeving. 


Agenda 
25 februari 2016
Movie night bij Brasserie OCK. Aanvang 17:30 uur. In 2002 is de film 'Loenatik de Movie' in zijn geheel opgenomen in de villa. De prijs voor deze avond inclusief de dagschotel en 1 consumptie bedraagt €15,00 p.p. De daghap voor deze avond is 'Lamsfilet met een honing/rozemarijnsaus, Provencaalse groenten en wedges'. De prijs voor alleen een kaartje en een drankje bedraagt €7,50. Reserveren kan via reserveringen@brasserieock.nl

5 maart 2016
De derde editie van Open OCK Podium. Het programma is bijna rond. U kunt hiervoor alvast kaarten ad €10,00 per stuk online kopen. De voorgaande edities waren zeer snel uitverkocht en op=op! Indien u voorafgaand aan deze avond wilt reserveren voor de daghap ad €15,00, te betalen bij binnenkomst, dan kunt u dat doen via reserveringen@brasserieock.nl (vergeet u niet uw entreebewijs mee te nemen).


24 april 2016
De eerste editie van de OCK-Run. Voor alle sportievelingen, u kunt zich inschrijven voor deze run via onze website. Er kunnen maximaal 250 deelnemers meedoen. 


Tenslotte
  • Willem van der Ham is gestart met de voorbereidingen voor het Ockenburgh-boek
  • Een gift van €1.000,00 ontvangen van Kern met Pit voor de aanschaf van tuinmaterialen.
  • Momenteel is er in Brasserie OCK een expositie van Els Hoornhout

Het aantal evenementen neemt toe. Wij hebben zoveel te vertellen dat dit niet allemaal meer in de nieuwsbrief past.
Wij vragen u dan ook om regelmatig onze
 evenementenagendawebsitefacebookpagina en
twitteraccount te bekijken. Hierop staat de laatste informatie. Brasserie OCK heeft ook een eigen facebookpagina

Wilt u vriend worden van Stichting tot het Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh? Donaties zijn van harte welkom op ons rekeningnummer: NL 78 RABO 0302 0203 73

Dank u wel.

 

 

Facebook
Facebook
Website
Website
Twitter
Twitter
Copyright © 2016 Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp