Copy
Wil jij ook prettige sociale interacties?
Bekijk hier het kennisportaal met tips & trucs!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Update november 2016
Emotie-anticipatie project


Hallo <<Voornaam>>,
 

Hier een korte update. De afgelopen periode zijn onder andere drie nieuwe blogposts geschreven door Alice en Anne en is er een artikel van ons geplaatst op GGZtotaal. Lees het hieronder.
 

Nieuwe blogposts
Ervaringsverhalen van Alice
  • 'Moeite met oogcontact en stilhouden van handen' is de eerste blogpost uit de blogreeks 'de uitdagingen die ik heb met face-to-face contact'.
  • 'Waarom ik in de ogen kijken moeilijk vind' is het tweede deel uit deze blogreeks. Ze schrijft over waarom ze het moeilijk vindt en noemt wat er in praktijk situaties gebeurt.
    Stukje uit de blogpost: "Wat ik moeilijk vond was dat ik ging (/moest) inzien dat ik in het afstemmen op de ander vaak echt niet zag wat er gebeurde. Nu, zes jaar later, merk ik dagelijks dat ik erg veel heb geleerd en zelfs mijn Theory of Mind is beter geworden. Afgelopen jaren heb ik veel nagedacht over vroeger toen ik deze diagnose nog niet had. Wat mij erg bezig blijft houden is de vraag: “hoeveel aan informatie heb ik gemist doordat ik oogcontact niet goed kon vasthouden”?"

Tips & trucs van Anne1
  • Werken met kinderen geholpen bij leren anticiperen op emoties is de derde blogpost uit de blogreeks "hoe verbale communicatie mij helpt om emoties van anderen te achterhalen".
    Stukje uit de blogpost: "Hierna volgde mijn werk met kinderen. Dit heb ik als een leerzame tijd ervaren. Hier kwam de theorie over vaardigheden tot leven in de praktijk. Er was ruimte en tijd om de emoties van kinderen te observeren. Wat zie je bij het kind, welk gedrag vertoont het, hoe is het in sociaal contact en voor mij het allerbelangrijkste; hoe uit het emoties, op welke manier?"
Blogpost in magazines
  • We staan met ons artikel in het GGZTotaal magazine. Neem een kijkje. Het artikel heet: het emotie-anticipatie project: een nieuwe invalshoek om mensen met autisme emoties van anderen te leren herkennen.
Projectupdates
  • Ons nieuwe logo en de nieuwe banner zijn af met dank aan Joost voor het ontwerp, en met dank aan de mensen die feedback hebben gegeven. Neem een kijkje op het portaal en op onze social media om alle varianten te zien.
  • In samenwerking met Klimkoord en partijen die goed toneel/ theater kunnen spelen, filmmakers, figuranten en personen met autisme willen we onderzoeken of het mogelijk is om met elkaar te participeren, te ervaren en te leren. Zo willen we rollenspellen maken, spelen en filmen over het inzicht in een bepaalde situatie en de emoties en sociaal gewenste reacties. Lees hier meer.


 

Herfst groeten,


Guido, Joost, Lisette en Ruud
 

Maak anderen blij met onze nieuwsbrief en deel hem via de mail, facebook of twitter.