Copy
Wil jij ook prettige sociale interacties?
Bekijk hier het kennisportaal met tips & trucs!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Update oktober 2016
Emotie-anticipatie project


Hallo <<Voornaam>>,
 

Het project heeft weer mooie stappen gemaakt de afgelopen periode en er zijn nieuwe blogposts geschreven door twee Anne's. Lees het hieronder.
 

Wat is het project?

Het project richt zich op het beter leren om wederzijds prettige sociale interacties te hebben. Hierbij richten we ons specifiek op het beter kunnen herkennen van emoties van anderen en het kunnen anticiperen hierop.
Wij gaan samenwerkingsverbanden aan, om bestaande (digitale) hulpmiddelen en games geschikt te maken voor het leren van emotie-anticipatie vaardigheden. Daarnaast bieden we een kennisportaal aan waarin alle betrokkenen kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Hier vind je meer informatie.


Nieuwe en vernieuwde blogposts

Afgelegde weg om te leren anticiperen op andermans emoties
Ervaringsverhaal
Leren anticiperen door bewustzijn autisme en oefenen
Tips & trucs
Hoe ik mijn interesse ontwikkelde in het gedrag van mensen
Ervaringsverhaal
Hoe werkt het anticiperen op emoties?
Achtergrondinformatie
SPW geholpen bij leren anticiperen op emoties
Tips & trucs
Inspirerende en leerzame video's

Divers
Projectupdates

Het gesprek met de innovatieve zorginstelling, genoemd in de vorige nieuwsbrief heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook de andere gesprekken met partijen waren erg positief. Hier is het één en ander uitgekomen.
Daarnaast zijn we bezig om een nieuw logo te ontwerpen.
Lees hier verder.


Ken/Ben jij iemand die:

  • interessante ervaringen of tips heeft op het gebied van emotieherkenning bij anderen. Stuur haar of hem deze pagina door. We zijn op dit moment vooral ook benieuwd naar de ervaring van ouders/partners, hulpverleners, en mannen met autisme.
  • interesse heeft om ons team te versterken als blog coördinator, blogger coach, eindredacteur en/of webblogbouwer. Stuur haar of hem deze pagina door.
  • wilt helpen bij het uittesten van de serious game Let's face it scrapbook. Stuur haar of hem deze pagina door.Nazomerse groeten,

Guido, Joost, Lisette en Ruud
 

Maak anderen blij met onze nieuwsbrief en deel hem via bijvoorbeeld de mail, facebook of twitter.