Copy

Uw groene kaart wordt wit!


Uw "groene kaart" zal vanaf 1 juli niet langer groen zijn, maar wit!
Op papier of elektronisch!

Iedereen kent het groene papier dat aantoont dat je motorrijtuig verzekerd is, in de volksmond de "groene kaart" genoemd. Dat is de internationale verzekeringskaart voor motorrijtuigen. Je bent momenteel verplicht om dit document aan boord van je motorrijtuig te hebben.

Die groene kaart verandert vanaf 1 juli 2020 van vorm: het is dan niet langer een groen recto-verso document maar een enkelzijdig wit document met zwarte letters. En dit ofwel op papier gedrukt ofwel in een elektronische versie!
Wie zo'n digitaal exemplaar van zijn verzekeraar krijgt toegestuurd, kan dat verzekeringsbewijs opslaan op zijn smartphone of zelf printen en in de wagen bewaren. Als je het opslaat op je gsm, vergeet dan zeker niet om het document te delen met alle gezinsleden die het voertuig gebruiken.

Concreet betekent dit dat je het document dus niet meer op papier bij je moet hebben op voorwaarde dat je steeds de elektronische versie kunt voorleggen.
Ga je echter naar het buitenland, dan is het wel aangeraden om de "groene kaart" te printen en aan boord van je voertuig te houden. Bij een controle heb je dan steeds een papieren versie en zo vermijd je problemen als je gsm bijvoorbeeld een platte batterij heeft of wordt gestolen, of als de elektronische versie niet aanvaard wordt in het land waar je gecontroleerd wordt.

Overgangsperiode

Tot 31 december 2021
zijn zowel exemplaren met een groene als met een witte achtergrond gelijktijdig toegestaan. Wie na 1 juli nog over een groen exemplaar beschikt, hoeft zich dus geen zorgen te maken. Je zal, ofwel je wit ofwel je elektronisch exemplaar, ontvangen tegen de volgende vervaldag.

Verzekeringskantoor NIJSTEN helpt je graag verder!Bekijk in browser »
Google Plus One Button share on Twitter  Like Uw groene kaart wordt wit! on Facebook
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Website
Website
Email
Email
Blog
Blog
RSS
RSS

Recente berichten:


Kies de juiste reisverzekering en begin zorgeloos aan het bouwverlof!
 

Copyright © 2021 Verzekeringskantoor Nijsten, All rights reserved.