Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier om hem in uw browser te bekijken.

Nieuwsbrief Cruydt-Hoeck
maart 2017

Het voorjaar is in volle gang. De voorjaarsbloemen bloeien en de eerste hommels zijn gesignaleerd. Het Cruydt-Hoeck team werkt nu met man en macht om alle vragen te beantwoorden en de bestellingen op tijd de deur uit te krijgen zodat u bloemenweides kunt zaaien. Ook zijn we alweer druk aan het kweken voor nieuw zadenteelt. Maar graag nemen we ook de tijd voor een nieuwsbrief om u weer bij te praten. 
 
Advies nodig voor uw bloemenweide? Bel of mail ons gerust en vertel ons over uw project.  

Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel, ook namens het Cruydt-Hoeck team. 
 

Save the date
Open dag en Bijensymposium

Reserveer zaterdag 3 juni en vrijdag en zaterdag 9 en 10 juni alvast in uw agenda. Op 3 juni organiseren we de open dag. Pak deze kans, want normaal is onze kwekerij niet te bezoeken. 
Op 9 en 10 juni organiseert IVN Westerveld het Bijensymposium waarbij een excursie over onze kwekerij ook tot het programma behoort. 
Meer informatie over de open dag
Meer informatie over het symposium

10 jaar Cruydt-Hoeck voortgezet

Dit jaar is het tiende jaar dat wij, Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel, het zadenbedrijf Cruydt-Hoeck voort hebben gezet. In deze blog willen we graag terugblikken op de afgelopen jaren. 
Lees deze blog
 

Carnavalsmengsels vs. inheemse mengsels

We zien steeds vaker dat er vele soorten bloemenzaadmengsels aangeboden worden in tuinwinkels, op internet en in catalogi. Een deel hiervan zijn niet-inheems en worden door de vlinderstichting ook wel carnavalsmengsels genoemd. In dit artikel willen we u graag het verschil laten zien tussen deze zogenaamde carnavalsmengsels en inheemse wilde bloemenmengsels. 
Lees het artikel 

1e inventarisatie proefvelden

Vorig najaar hebben we voor onze praktijkproef een aantal proefvlakken ingezaaid met meerjarige en éénjarige mengsels om meer ervaring op te doen met bloemenweides. Jojanneke Bijkerk en Jonathan Lanzen hebben dinsdag 14 maart naar de eerste kieming gekeken. Zij hebben onder meer de Bolderik, de Kamille, de Ratelaar, de Duizendblad en de Reigersbek ontdekt. 
Lees meer over de praktijkproef

Tip! Akkerbloemenmengsel

Een tip voor hoveniers en andere uitvoerders! Neem 1 à 2 kg A6 akkerbloemenmengsel mee tijdens uw werk. Als er bij een project nog een stukje grond (tijdelijk) niet gebruikt wordt, kunt u hier voor bloei in de zomer akkerbloemenzaad inzaaien. 
Lees meer

Agenda

Op zaterdag 8 en zondag 9 april kunt u ons vinden op de Noordelijke Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz te Meeden. In onze agenda kunt u lezen op welke beurzen we nog meer staan.
Bekijk hier de agenda

Volg ons op Twitter

Op Twitter plaatsen we zeer regelmatig leuke weetjes over onze inheemse wilde planten en het laatste nieuws over Cruydt-Hoeck, bloemenweides en biodiversiteit. Door ons te volgen, mist u niets.
Cruydt-Hoeck v.o.f.
Abbendijk 6
8422 DL Nijeberkoop
Nederland

telefoon: 0516 44 11 44 (ma t/m vr)
email: zaden@cruydthoeck.nl
website: www.cruydthoeck.nl

Wilt u geen Cruydthoeck nieuwsbrief meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.

Juist wel graag inschrijven voor de nieuwsbrief, schrijf u hier dan in.

Copyright Cruydt-Hoeck 2017

Foto's: Cruydt-Hoeck &
Cruydt-Hoeck/Erik van den Ham