Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online
December 2021

 Nieuws

De bouw gaat gestaag verder en de contouren worden goed duidelijk. We hadden u graag willen informeren over de stand van zaken tijdens een inloopavond, maar helaas hebben we deze avond moeten uitstellen vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen. Toch is het verhuismoment wel al gepland! Lees verder voor meer info.
 Naamgeving
De afgelopen periode is er gestemd op de nieuwe naam voor het kindcentrum. Ondanks de verlenging van de termijn om te stemmen, hebben we niet genoeg reacties ontvangen waardoor er geen overduidelijke naam naar voren is gekomen. Er wordt nu onderzocht hoe hiermee om te gaan en wat de beste route is naar een nieuwe naam. De voortgang hiervan leest u in komende nieuwsbrieven!
 
 We houden contact!
Wij vinden het belangrijk om met u als betrokkene in contact te blijven. De organisatie voor een inloopavond op 30 november was in volle gang, maar helaas moesten we deze avond door de recent doorgevoerde Coronamaatregelen uitstellen. Zodra de mogelijkheid er is, gaan we weer een nieuwe inloopavond voorbereiden en zullen wij u via de nieuwsbrief uitnodigen!

Dat de inloopavond niet doorgaat, betekent natuurlijk niet dat u geen vragen kan stellen en uw belangstelling en interesse kan tonen. Onderwerpen waar we de komende druk mee bezig zijn:
  • De uitvoering van de nieuwe verkeersituatie en hoe de verkeersontsluiting is vormgegeven,
  • De inrichting van de omgeving,
  • De voortgang van de bouwwerkzaamheden
Heeft u vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om deze met ons te delen via:
Scholenprogramma@midden-groningen.nl
 
Ondanks dat we in een periode zitten met beperkingen door het Corona-virus gaan de ontwikkelingen rondom het kindcentrum door. Wacht dus niet te lang als u contact op wil nemen!
 

 Terugblik

Bouw
Inmiddels heeft het gebouw vorm gekregen en zijn de contouren goed te zien. Een groot deel van het metselwerk is gereed en het dak is bijna dicht. De Binnendeuren, binnenwanden en een groot deel van de installaties zijn geplaatst.

Verkeer en omgeving
In de afgelopen periode zijn de laatste puntjes op de “i” gezet en is de aanbesteding opgestart. Binnenkort zal er een start gemaakt worden met de aanpassingen van de verkeerssituatie.
Om een goed beeld te krijgen van de nieuwe verkeerssituatie is een filmpje gemaakt met daarin een impressie van hoe het er straks in principe uit komt te zien.

Klik op deze link voor het filmpje.

 Vooruitblik

Verhuizen
Het was even puzzelen, plannen en wachten op bevestiging van de laatste leveringen maar de verhuisplanning is gereed: In de week van 18 tot en met 22 april 2022 gaan we verhuizen! Dit betekent voor de scholen en de kinderopvang dat zij alvast kunnen starten met opruimen, inpakken en labelen. Zo kan de verhuizing soepel en snel verlopen. Het duurt nog even voordat het zover is maar de voorbereidingen zijn in volle gang!

Bouw
De komende periode worden de buitenkozijnen geplaatst en wordt het dak dicht gemaakt zodat het gebouw wind- en waterdicht is. Zo kan de afbouw starten voor bijvoorbeeld het schilderwerk en het leggen van de vloerbedekking.
 
Verkeer en omgeving
Zodra er een aannemer voor de infrastructurele werkzaamheden is gecontracteerd, zullen deze werkzaamheden ook gaan starten.
Het kan zijn dat u hierdoor overlast gaat ervaren, we vragen om uw begrip.
 

 Achter de schermen

Op 9 november is er een rondgang op de bouw geweest met de teams van de scholen en de kinderopvang. De juffen en meesters konden door het gebouw lopen en zien waar ze straks les gaan geven. Daarnaast was dit een mooi moment voor de teams om onderling nader kennis te maken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. “Het was heel goed om de ruimtes op de tekeningen in het echt te ervaren, wat een ruimte!” Aldus een van de bezoekers.

 Partners

In het traject rondom de bouw van kindcentrum Siddeburen wordt door twee scholen samengewerkt: OBS De Springplank en CBS De Zonnewijzer. Daarnaast is kinderopvangorganisatie Kids First COP groep een partner in het kindcentrum. 

 Scholenprogramma

Dit project maakt deel uit van het “Scholenprogramma” van de gemeente Midden-Groningen. Het programma bestaat uit meer dan 20 projecten die allemaal binnen een aantal jaren gereed moeten zijn. Het doel van alle projecten is het realiseren van toekomst- en aardbevingsbestendige gebouwen voor het faciliteren van onderwijs, opvang en/of welzijnsvoorzieningen. In het programma werkt de gemeente samen met scholen, schoolbesturen en kinder- en peuteropvang. Alle informatie over het scholenprogramma is te vinden op de website van de gemeente Midden-Groningen.

 Meer informatie en contact

Heeft u een vraag over de nieuwbouw van Kindcentrum Siddeburen die nog niet in deze nieuwsbrief is behandeld? Laat het ons dan weten via scholenprogramma@midden-groningen.nl en wie weet leest u in de volgende nieuwsbrief het antwoord!

Kent u anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de nieuwsbrief over het Kindcentrum Siddeburen? Stuur deze mail gerust door. Belangstellenden kunnen zich voor de nieuwsbrief aanmelden door hier te klikken. Alle informatie over het Kindcentrum Siddeburen, inclusief eerder verschenen nieuwsbrieven, is terug te vinden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © 2021 Gemeente Midden-Groningen, All rights reserved.

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? 
Schrijf je dan hier uit.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Midden-Groningen · Postbus 75 · 9600 AB Hoogezand · Hoogezand, Groningen 9600AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp