Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online
Maart 2022

 Nieuws

De inloopavond heeft plaatsgevonden en het was een succes. We
maken de definitieve naam bekend en we vertellen u meer over
de planning voor het inrichten van de omgeving.
Lees hieronder meer! 

 Terugblik

Afgelopen dinsdag, 15 maart was er een inloopavond in OBS de Springplank om bij te praten over de stand van zaken van de bouw en de omgeving. Het was een rustige maar geslaagde avond! Ook de vereniging Dorpsbelangen Siddeburen was aanwezig om actuele thema’s in het dorp te bespreken.
We zijn nu aan het kijken hoe we de gegeven feedback kunnen meenemen in het vervolgproces.
 
Het plein en de kiss & ride zijn al bijna klaar! Er is nieuwe riolering aangelegd zodat het regenwater goed afgevoerd kan worden en een gedeelte van de fundering voor de nieuwe weg over het terrein van de Zonnewijzer is al aangelegd.
 
Wat betreft het gebouw zelf zijn bijna alle plafonds geplaatst in het gebouw, de schilders zijn druk bezig en ook de verlichting hangt al.

Het tempo zit er goed in en het lijkt er op dat alles op tijd klaar zal zijn!

 Vooruitblik

Naamgeving
De afgelopen periode is er nagedacht over een nieuwe naam voor het gebouw. Ondanks dat er wel gestemd is, was het aantal reacties helaas zeer beperkt zoals u in eerdere nieuwsbrieven heeft kunnen lezen.  Na zorgvuldig overleg met de nieuwe gebruikers en de schoolbesturen is er een naam voor het gebouw gekozen.
 
De naam voor het nieuwe gebouw wordt Kindcentrum Siddeburen! Deze naam is hetzelfde als de naam die nu als werktitel voor het gebouw wordt gebruikt. Met deze naam is er in één keer duidelijk wat de functie van het gebouw is en waar het staat. Daarom is uiteindelijk voor deze naam gekozen.

We willen iedereen die zich heeft ingezet voor dit naamgevingstraject ontzettend bedanken voor het meedenken!

Planning omgeving
De komende periode zullen er veel werkzaamheden gaan gebeuren rondom het nieuwe kindcentrum.
 
Werkzaamheden
De werkzaamheden zullen ook onder schooltijd plaatsvinden. Er worden een aantal tijdelijke paden en routes gemaakt om bij de CBS de Zonnewijzer en bij de Springbok te kunnen komen. Hou de omgeving en de borden dus goed in de gaten en let goed op elkaar!
We doen ons best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken tijdens de werkzaamheden. We vragen om uw begrip.

Meivakantie en vervolg
In de meivakantie zullen er ook werkzaamheden uitgevoerd worden: onder andere de kruising bij de Springbok wordt dan geasfalteerd.
De sloop van CBS de Zonnewijzer zal dan ook starten om ruimte te maken voor de nieuwe weg.

Fasering
Zie in de afbeelding hieronder op welke locaties we in hoofdlijnen aan de slag gaan.

Paars:    Kindcentrum
Blauw  Werkzaamheden vanaf de voorjaarsvakantie tot de meivakantie (Kiss & Ride + schoolplein)
Oranje Werkzaamheden meivakantie (start sloop school, tijdelijke weg + kruising Springbok)


 
Let op!
Ook de kruising met de Hoofdweg – Damsterweg zal worden aangepakt. De kruising wordt ingericht als 30 km zone en als school zone. De weg wordt smaller gemaakt en de snelheid wordt lager zodat iedereen veilig bij het kindcentrum kan komen. Deze werkzaamheden zullen in de maanden mei, juni en juli worden uitgevoerd. Ook zal de Hoofdweg worden afgesloten om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Hou de berichtgeving hierover dus goed in de gaten zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

 Partners

In het traject rondom de bouw van kindcentrum Siddeburen wordt door twee scholen samengewerkt: OBS De Springplank en CBS De Zonnewijzer. Daarnaast is kinderopvangorganisatie Kids First COP groep een partner in het kindcentrum. 

 Scholenprogramma

Dit project maakt deel uit van het “Scholenprogramma” van de gemeente Midden-Groningen. Het programma bestaat uit meer dan 20 projecten die allemaal binnen een aantal jaren gereed moeten zijn. Het doel van alle projecten is het realiseren van toekomst- en aardbevingsbestendige gebouwen voor het faciliteren van onderwijs, opvang en/of welzijnsvoorzieningen. In het programma werkt de gemeente samen met scholen, schoolbesturen en kinder- en peuteropvang. Alle informatie over het scholenprogramma is te vinden op de website van de gemeente Midden-Groningen.

 Meer informatie en contact

Heeft u een vraag over de nieuwbouw van Kindcentrum Siddeburen die nog niet in deze nieuwsbrief is behandeld? Laat het ons dan weten via scholenprogramma@midden-groningen.nl en wie weet leest u in de volgende nieuwsbrief het antwoord!

Kent u anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de nieuwsbrief over het Kindcentrum Siddeburen? Stuur deze mail gerust door. Belangstellenden kunnen zich voor de nieuwsbrief aanmelden door hier te klikken. Alle informatie over het Kindcentrum Siddeburen, inclusief eerder verschenen nieuwsbrieven, is terug te vinden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © 2021 Gemeente Midden-Groningen, All rights reserved.

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? 
Schrijf je dan hier uit.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Midden-Groningen · Postbus 75 · 9600 AB Hoogezand · Hoogezand, Groningen 9600AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp