Copy
Nieuwsbrief PvdA Den Bosch voor leden en belangstellenden
View this email in your browser
Geachte lezer,

PvdA Den Bosch staat voor vooruitgang, solidariteit en bestaanszekerheid.

Vanuit deze waarden bedrijven wij politiek en vanuit deze waarden is onze fractie nu ook actief in het debat over de gemeentebegroting van 2016.

In oktober namen we afscheid van Jeroen Weyers als raadslid. We verwelkomden Pieter Paul Slikker in de raad en hij geeft gelijk zijn visitekaartje af met een blog over de Bossche begroting. Ook een woord van welkom aan Gert-Jan van Rooij. Hij gaat onze partij vertegenwoordigen in de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer.

Op 30 oktober is er weer een #BIEBdebat: Klappen voor Cultuur. Studente Anouk van Leeuwen schreef een artikel over ons laatste #BIEBdebat waarin we voorop liepen in de landelijke discussie over inzetten op werk en talent bij asielzoekers.


Neem ook eens een kijkje in onze agenda. Er zijn diverse activiteiten. U kunt alvast de datum van onze Algemene Leden Vergadering noteren: woensdag 25 november. We combineren dat met een presentatie van Ric Hofmans over Inkomensongelijkheid als gevolg van Technologie. Meer info hier! En op 1 december organiseren we een excursie naar het Europees Parlement in Brussel. Meer info hier!

PvdA Den Bosch is ook te vinden op Twitter en Facebook

Weet ons te vinden als u vragen of opmerkingen heeft. Hier staan onze contactgegevens.

En... Last but not least. Wij feliciteren bestuurslid Jolanda Noordzij en haar partner Mark van der Stroom met de geboorte van hun prachtige zoon Thijmen Erik op 1 oktober. In de nieuwsbrief van november hoop ik dat er ook weer mooi geboortenieuws is van Osman en Fazilet Cifci.

Met vriendelijke groet,

Reinoud van Uffelen
afdelingsvoorzitter

 
Presentatie Ric Hofmans

Op onze ALV op 25 november zal Ric Hofmans een presentatie verzorgen.

Hij zal zich focussen op de rol van technologie binnen de samenleving de komende jaren en de mogelijke gevolgen voor de werkgelegenheid en inkomensverdeling. 

Factoren die een rol spelen zijn ook en vooral de politieke keuzes die gemaakt worden t.a.v. de inkomensverdeling.

Lees hier meerWat er allemaal verdwijnt in Den Bosch

Blog van Pieter Paul

Stel dat thuis aan de keukentafel een man zou zeggen: ‘Schat, we hebben de komende jaren minder te besteden. Mijn voorstel – we halen de kinderen van zwemles, stoppen met het wekelijks koken voor opa en oma en jouw avondstudie zit er ook niet meer in. Maar oh ja, ik koop er morgen wel een sportwagen bij.’ 

Ik vermoed dat het tot een directe doorverwijzing naar de dokter zou leiden.

Lees hier het hele verhaal Lef tonen en inzetten op werk en talent

Door : Anouk van Leeuwen 

De regels van het asielbeleid werken integratie tegen. Alleen door werk en talent centraal te stellen kan dat veranderen, Tijdens het laatste #Biebdebat dacht de Bossche PvdA samen met verschillende betrokken partijen en instanties na over de vraag hoe we toekomstige asielzoekers in de stad het beste kunnen helpen.

Lees hier het hele artikel 

 

Copyright © 2015 PvdA Den Bosch, All rights reserved.

Contactgegevens PvdA Den Bosch

Onze fractie

Ons bestuur

Ons ombudsteam

Agenda PvdA Den Bosch


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp