Copy
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder interesse had in mijn activiteiten met poëzie.

Trees en Gedichten Advies en Ontwerp:
Ontwerpen en realiseren van culturele projecten op maat;
Nauwkeurig koppelen van project en uitvoerder;
Culturele activiteiten aanbieden in ongewone situaties, en in ongelijksoortige groepen.
Open de nieuwsbrief in je bladerprogramma

Trees en gedichten is acceptant van de cultuurkaart.     
De zomer is bij Trees en Gedichten gevuld met poëzie. Heb je zin om intensief te schrijven? Dan doe je misschien wel mee aan de cursus Gedichten Schrijven in de Crea Zomercursussen van de UvA. Ben je liever buiten dan kies je wellicht eerder wel voor een workshop in de wei, tussen de coachingspaarden.

Er zijn nog enkele plaatsen in de training Poëzie in de klas in het Kinderboekenmuseum, en ik peil graag alvast reacties op het geheime strandproject met poëzie en beeldende kunst dat samen met Doortje van Ginneken van het cadocabinet op de rol staat. Voel je vrij om eventuele interesse geheel vrijblijvend te melden, dan houd ik je bij verder nieuws op de hoogte.

Verderop in deze nieuwsbrief vind je meer informatie over al deze vormen van zomerpoëzie, maar eerst presenteer ik enkele highlights uit het afgelopen jaar.
Terugblik 1: Tellen in het Turks
 
Sinds vorige zomer werkte ik op de achtergrond samen met Florence, Gezondheid en Zorg aan een bijzondere activiteit in het CoornhertCentrum: het Gedichtenatelier in de woongroep Turkuaz. In Turkuaz kunnen Turkse bewoners zelfstandig en beschermd leven.

In maart op de eerste dag van NLDoet gingen we van start met een bezoek aan het Turks Museum aan de Scheveningseweg. Er stond een grote crew vrijwilligers klaar om samen met de bewoners het museum te bezoeken. De ochtend eindigde in een een heus feest. Nu bijna vier maanden verder is er vertrouwen binnen de schrijfgroep, en ontstaan er indrukwekkende gedichten.
 
Graag geven we deelnemers persoonlijke aandacht en ondersteuning bij het vinden van de precieze woorden bij hun ervaringen, herinneringen, bij alles wat ze uitwisselen over het verleden en het alledaagse nu. Beheers je Turks en Nederlands, en heb je regelmatig tijd op donderdagochtend, misschien kom je ons dan versterken?  Mail je bij interesse of vragen naar trees@treesengedichten.nl?

Als je graag op de hoogte blijft van methodiek en ontwikkelingen in dit atelier, dat kan, via mijn blog of door vragen te stellen via mijn mail.
 
Terugblik 2: KUNNE WE DAN NOW WÈR DIALECT PROATE?  
 
Meereizend met de expositie DIS stonden er workshops in Den Haag, Haarlem en Roermond op het programma. Het begon in Den Haag met workshops bij Resto van Harte Mariahoeve,en eindigde zeven maanden later in de  ECI-Cultuurfabriek. De manier waarop het dialect uit mijn vroege jaren me in die laatste workshop van pas kwam was een bijzondere ervaring. Hoe? Lees hier meer.
 
Terugblik 3: Het Wonder van de wereld & Ted van Lieshout
 
Wat hebben een CKV-module rondom Het Sonnet en een collegereeks aan de RUG met elkaar gemeen? Aangezien ik die collegereeks volgde én de docent van die sonnettenmodule  was kregen ze veel met elkaar van doen. Bijvoorbeeld doordat ik mijn fascinatie voor Castel del Monte aan de leerlingen door kon geven. Het blijft bijzonder om tegelijkertijd les te hebben én te volgen. Ze beïnvloeden elkaar onvermijdelijk.
 
Met een expositie in de schoolmediatheek van het werk dat de leerlingen tussen maart en juni maakten eindigde het sonnettenproject. De grotere doelen van mijn persoonlijke studieroute zullen in de loop van de tijd helder worden.
 
Terugblik 4: Bombarie in de jaarbeurs
 
Er zijn al diverse vervolgvragen uit voortgekomen uit mijn presentatie van 23 juni op het LKCA-congres in Festival Bombarie. De verrassing bij deelnemers is steeds weer groot over de snelheid waarmee iedere aanwezige een gedicht kan schrijven. De toelichting over de didactiek achter elke stap werd dit keer ook met gretigheid aangenomen. 
 
Wil je meer weten over presentaties  op congressen, conferenties, studiedagen en andere grote presentaties? Schroom dan niet en mail naar trees@treesengedichten.nl. Ook vind je mijn aanbod op Zijspreekt.
Zomerpoëzie 1: Crea Zomercursussen bij de UvA
 
Wilde je al langer eens een workshop of cursus bij mij volgen, maar niet in Den Haag? Misschien is dit dan je kans. Van 1 t/m 5 augustus zit ik dagelijks in Amsterdam met een geweldig programma.
 
Vijf dagen lang werk je in een vaste groep gestructureerd en gevarieerd aan je vaardigheden in het schrijven van gedichten. En misschien verandert je je beeld over wat gedichten zijn en kunnen betekenen wel. Wil je meer informatie of je aanmelden? Ga dan naar Crea.
 
Zomerpoëzie 2: Poëzie in de klas
 
Een training voor collega-schrijfdocenten, of docenten uit naaste disciplines, die wat vaker plaats willen inruimen voor poëzie. Een intensieve én ontspannende training, die plaatsvindt in het prachtige Kinderboekenmuseum. Geschikt voor deelnemers uit het hele land, want vanuit Den Haag Centraal loop je zo het Kinderboekenmuseum binnen.  Aanmelden kan hier.
 
Zomerpoëzie 3: Weten paarden van poëzie?
 
Ja inderdaad, dat is een rare vraag. Natuurlijk weten paarden niks van poëzie. Maar gedichten gaan niet alleen over taal. Er is bijvoorbeeld ook klank, ritme, intonatie, stilte, en motoriek. En in al die elementen  zijn paarden goed thuis – reden dat ze inmiddels steeds meer als coach ingezet worden. Met een menselijke coach er naast, die gedrag en reactie van paarden hardop betekenis gaan geven.
 
In de zomervakantie gaat Paardencoach Mildred Anna samen met deelnemers aan een poëzieworkshop de paardenwei in. Dit keer niet met coaching als doel, maar gewoon helemaal vanwege het plezier. Op welke manier je de plek en de dieren wel of niet plek geeft in je werk van de middag is geheel aan jou. Mildred Anna en ik bieden je aanknopingspunten, en mogelijke (schrijf)routes.
 
We bieden dit programma twee keer aan. Of we hierna opnieuw een kans krijgen? Geen idee.
Meer weten of inschrijven? Dat kan hier.
 
Zomerpoëzie 4: Een geheime middag
 
We werken er al een tijdje aan, Doortje van Ginneken en ik, aan een geheime zomeractiviteit. Er is zee, zand, ruimte, en misschien zon. Maar het is géén doorsnee workshop op het strand. De reden van deze geheimzinnigheid? We zijn nog steeds in gesprek met een derde partner…
Als je een klein bericht doet brengen we je op de hoogte zodra alles af is.
Doortje van Ginniken
Workshops in Den Haag, Haarlem en Roermond, lessen in Eindhoven, Amsterdam, Zwolle, Spijkenisse, trainingen in Delft en Den Haag, en een collegereeks in Groningen: het is maar een greep uit alle activiteit van het afgelopen half jaar.

In de zomer is Trees en Gedichten actief aan zee, in de wei, in het Kinderboekenmuseum, en bij de Universiteit van Amsterdam. En vanaf eind augustus staat er weer een regulier programma klaar, onder andere met veel activiteiten in het basis- en voortgezet onderwijs.

Tot ergens in deze zomer, of tot dan!
Copyright © 2016 Trees Steeghs, Alle rechten voorbehouden.


Je kunt je voorkeuren veranderen of je uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by MailChimp