Copy
Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
E-mail: info@hugbc.hu
Telefonszám: +36 70 779 2342

 
Kedves Olvasó!

Nagyon készülünk a Green Future Conference 2018 rendezvényünkre november 8-án, melynek vendége Bécs városa lesz. Az osztrák partnerszervezetünk, az ÖGNI korábbi elnöke, MMag. Philipp Kaufmann MMAS is tart előadást műemlék lakóépületek felújítási stratégiájáról. Emellett szeptember végén-október elején több globális történés is zajlott. 38 alapító írta alá a "Net Zero Carbon Buildings Commitment" dokumentumot, melyről beszél a konferenciánkon a projekt társvezetője. Nagy előrelépés az európai szintű jelzálog-hitel pilot projekt is, melynek részleteit szintén megismerhetik a konferencián.
Kellemes olvasást kívánunk!
Közelgő események

November 8. - Green Future Conference 2018 a HuGBC szervezésében
MÉK kredit: 2 pont
  Kövessen minket
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
GDPR

Ha még nem erősítette meg email címe és neve megadásával, hogy továbbra is kéri a Zöld Hírlevelet, kérjük, tegye meg. Ehhez kattintson a "Továbbra is kérem a Zöld Hírlevelet" gombra! Ugyanerre kattintva le is iratkozhat.
Továbbra is kérem a Zöld hírlevelet
Kiemelt híreink

Zöldépületek a jövő generációk lakhatásáért

Három héttel ezelőtt, 6 kontinens 22 városa és 4 régiója csatlakozott 12 vezető vállalkozáshoz, hogy úttörő jelentőségű kötelezettségvállalást tegyenek az épületekre vonatkozó éghajlati cselekvés terén, amely milliók életét teheti jobbá. Többek között erről is beszél majd Matthew Adams, a WorldGBC projektkoordinátora a Green Future Conference 2018 résztvevőinek. Várjuk Önt is! Tovább a részletekhez.
Gazdag programok várták itthon a Zöld Építés Hete résztvevőit

Szeptember utolsó hetén a HuGBC szervezésében több százan vettek részt a Nemzetközi Zöld Építés Hete alkalmából rendezett ingyenes eseményeken. Nézze meg a Green Walk épületbejárások fotóit rövid összeállításunkban! Részletek itt.
Nemzetközi díjat nyert az Etele Plaza és a Budapest ONE
 
Két kategóriában is díjat nyert a Futureal-csoport (HuGBC tag) a nemzetközi European Property Awards versenyen. Az Etele Plaza egyéniben kereskedelmi projektként, míg a Budapest ONE Business Parkkal karöltve városfejlesztési kategóriában szerezte meg a tekintélyes európai elismerést. Részletek itt.
Energiahatékonysági jelzáloghitel kialakítása Európa számára

2018. szeptember 24-én új jelentést adott ki a World Green Building Council, bemutatva, hogyan tudnak a jelzálog-hitelező intézetek és a hitelfelvevők összefogni az éghajlatváltozás elleni küzdelemben európai ingatlanok millióinak korszerűsítésével. A jelentés felszólítja a hitelezőket, az iparágat és a kormányokat, hogy teremtsék meg az energiahatékonysági jelzáloghitelek új tömegpiacát, és tegyék azt elérhetővé a kontinens minden hitelfelvevője számára. Az eredményeket bemutatjuk a Green Future Conference 2018 rendezvényünkön. Részletek itt.

A legjobb munkahelyeken a dolgozók döntenek

A munkaerőhiány leküzdésében a cégeknek mindent be kell vetniük, hogy megtalálják a legjobb munkatársakat. Az álommunkahelyek dolgozóinak egyre nagyobb beleszólásuk van a vállalatok ügyeibe, és már olyan fontos kérdésekben is dönthetnek, hogy milyen legyen az iroda. A környezettudatossági szempontok pedig kiderülnek Az Év Irodája versenyen, melynek zsűrijében a HuGBC-t Fegyverneky Sándor, az egyesület első elnöke képviseli majd. Részletek itt.
További híreink
A World Green Building Council (WorldGBC) bejelentette, hogy Cristina Gamboa személyében ideiglenes ügyvezetője lesz a szervezetnek. Cristina a jelenlegi ügyvezetőt, Terri Wills-t helyettesíti, aki egy évig szülési szabadságon lesz.
 
2021-től szigorúbbak lesznek a követelmények és már csak közel nulla energiaigényű új házak épülhetnek. Manapság divatossá vált az okosházak építése hazánkban, Kiskőrösön most látogatást tehettünk az egyik ilyen épületben.
 
Egyedülálló technológia, lakásfűtő falfesték prototípusát mutatták be, mely csökkenti az otthonok ökológiai lábnyomát, alkalmas a lakások, házak energiatakarékos felmelegítésére. A termékújdonság újabb irányt teremthet a lakásfelújításban és az „okos-lakás” kialakításában.
 
Október 25-ig lehet regisztrálni a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács új civil tagjainak delegált-választási eljárási folyamatába.
 
Először tekerhettek végig holland kerékpárosok a héten a világ első műanyaghulladékból készült kerékpárútján, amelyet az évi több millió tonna műanyaghulladék csökkentése céljából építettek.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn

Iratkozzon fel honlapunk kezdőoldalán "Hírfigyelő" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz. 

Ezt a hírlevelet azért kapta, mert feliratkozott rá a www.hugbc.hu weboldalon. Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: 
Leiratkozás.

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
Hungary Green Building Council (HuGBC)

Székhely: 1082 Budapest, Futó utca 47-53.
Levelezési cím: 1037 Budapest, Seregély utca 6.
E-mail: info@hugbc.hu
Telefonszám: +36 70 779 2342

Copyright 2009-2018 HuGBC. Minden jog fenntartva.