Copy
Nieuwsbrief #4
IN DEZE NIEUWSBRIEF
· Werkconferentie: Hoe breng ik mijn practoraat in versnelling?
· 4 juni kick-off Practoraat Tech@doptie
· Practoraat Automotive verbonden aan nieuwe AD-opleiding Systeemspecialist Automotive
· Open brief van Marieke Gervers
· Practoraten in Beeld
· Blijf op de hoogte!
WERKCONFERENTIE: HOE BRENG IK MIJN PRACTORAAT IN VERSNELLING? 
Practoraten in het mbo willen een actieve bijdrage leveren aan de onderwijskwaliteit en de innovatiekracht van de sector door het doen van praktijkgericht onderzoek. De ambitie van practoraten is hiermee groot. Hoe geef je invulling aan deze ambitie en zorg je ervoor dat je niet verzandt in bestaande structuren? En stel dat je nog moet beginnen aan het opzetten van een practoraat, welke stappen moet je dan als eerste zetten en wat kun je leren van de practoraten die je voor zijn gegaan? Inmiddels telt Nederland 17 practoraten en bijna even zoveel initiatieven van mensen die ook een practoraat willen starten.
 

Herken jij bovenstaande vragen of speel je met vragen als: Hoe stel je een businessplan op voor je practoraat en wat zijn mogelijkheden voor financiering? Hoe stimuleer je een onderzoekende houding van docenten en versterk je hun ontwerpvaardigheid? Hoe maak je resultaten aantrekkelijk zichtbaar en zorg je ervoor dat ze geborgd worden? Hoe zorg je dat er mbo-breed en in het beroepenveld geleerd kan worden van innovatieve kernen zoals practoraten en wat vraagt dit op verschillende niveaus van de interne en externe stakeholders?

De Stichting Ieder mbo een practoraat wil graag zorgen voor inspiratie, ontmoeting en verdieping. Hiertoe organiseert ze samen met drie kennispartners ecbo, KPC Groep en KplusV de werkconferentie: Hoe breng ik mijn practoraat in versnelling? Tijdens dit symposium worden diverse thema’s uitgediept, kun je advies op maat krijgen en keer je geïnspireerd huiswaarts. Deelname is kosteloos. Het zou leuk zijn als je één introducé meeneemt die ook betrokken is bij een (nog op te richten) practoraat.

Wil je laten weten of je erbij kunt zijn? Aanmelden kan via deze link.
Deel
Tweet
Deel
Stuur door
SAVE THE DATE! START PRACTORAAT TECH@DOPTIE 

 
Op maandag 4 juni zal het practoraat Tech@adoptie de ‘officiële start’ hebben. Deze feestelijke happening vindt plaats bij De Kookplaats in Arnhem. Daar zullen genodigden, belangstellenden, medewerkers van het practoraat en het project Tech@adoptie gezamenlijk de aftrap geven van het practoraat. Dit wordt samen gedaan met de winnaars van de (mini) hackaton die deze dag ook zal plaatsvinden, als onderdeel van het gehele programma.
Lees meer >>>
PRACTRAAT AUTOMOTIVE VERBONDEN AAN NIEUWE AD-OPLEIDING SYSTEEM AUTOMOTIVE
Per 1 september 2018 start de Associate degree-opleiding Systeemspecialist Automotive bij de Hanzehogeschool Groningen. Noorderpoort heeft dit programma mede geïnitieerd en het is verbonden met het Practoraat Automotive. Dit eerste practoraat Automotive van Nederland is vorig jaar geïnstalleerd. Het Associate degree programma start vanaf het nieuwe schooljaar en is ook toegankelijk voor studenten van Noorderpoort. 
Lees meer >>>
OPEN BRIEF AAN MINISTER VAN ENGELSHOVEN (OCW) DOOR MARIEKE GERVERS

Als practor Creatief Vakmanschap onderzoek en verbeter ik de economische en sociale waarde van de creatieve vakman. Bij deze mijn reactie op het onderzoek van Creating 010 dat op 16april18 in het nieuws kwam en waarop de Commissie Macrodoelmatig MBO een advies naar onze minister over de toekomst van de creatieve Mbo opleidingen heeft geformuleerd. Ik hoop hiermee een constructieve bijdrage te leveren aan de visie vorming en innovatie van ons toekomstige beroepsonderwijs. 

Marieke Gervers

Lees meer >>>

Portretten

Een portret van Practoraat
Zorg & (Sensor)technologie
Een portret van Practoraat
Creatief Automotive
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
Instagram
Op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom de practoraten? Volg ons dan op Twitter, LinkedIn, Facebook, Youtube en sinds vorige week ook op Instagram. Heb je zelf nieuws of ideeën die je graag wil delen? Wij horen het graag via een mail naar info@practoraten.nl
 
Wordt deze mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in je browser.
Copyright © 2018 Stichting 'Ieder mbo een practoraat', All rights reserved.
Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting 'Ieder mbo een practoraat' · Contactweg 36 · Amsterdam, 1014AN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp