Copy
 Van alles wat in mei: radio, midgetgolf, boogschieten, expositie  Baby geboren  Verslag en foto's van onze belevenissen eind maart
Bekijk hier de webversie
 

Nieuwsbrief

Mei 2019
 Met verslag eind maart

 Zaterdag 25 mei

Twee uitjes vandaag: één groepje gaat een kijkje nemen bij Omrop Fryslân in Leeuwarden. Radio maken en dj worden is een droom van Danny en van Melvin. Het andere groepje gaat gezellig midgetgolfen in Drachten.

 Zondag 26 mei

We worden steeds beter in boogschieten, want Jurjen Veldboom gaat weer met ons aan de slag! 's Middags hebben we onze eigen expositie in het Kwetternest, met kunstverkoop... Maar niks moet! Kom gezellig allemaal kijken om 16.00 uur. Na afloop mag je je eigen kunstwerken mee naar huis nemen.
Meld je nu aan voor dit logeerweekend

Welkom Bobbi Esmee de Haan

Onze begeleidster Janette de Haan heeft een dochter gekregen:
op 28 april is Bobbi Esmee geboren.
Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk gewenst!

Wil je Janette, haar man en hun beide zoontjes ook feliciteren? Mail dan naar mevidzorg@outlook.com

Verslag 29, 30 en 31 maart 2019

Felici-wifi!

Zaterdagochtend in het Kwetternest komen ook Anja, Rixt en Julia aan.
“We doen spelletjes en internet is toch wel belangrijk”, zegt Folkje, “want er wordt meteen gevraagd om de WiFi-code. Rond 11 uur vieren we Sams verjaardag. Sam staat, zo groot als hij is, op de stoel en zegt dat we wel luid hoera mogen roepen! Hij krijgt een cadeautje en trakteert op chocoladepaashazen. Dat gaat er bij de meesten wel in.”

Bol-bolletje, bon-bonnetje, bon-bons

Zaterdagmiddag heeft Ria Wijngaard een duidelijk stappenplan om bonbons te maken. “We weten precies wat de bedoeling is en gaan goed aan de slag”, vertelt Folkje. “Eerst kleine stukjes maken van de marsepein. Julia heeft dit snel klaar, maar maakt de grote stukken samen met een begeleider toch nog wat kleiner. Jarno vraagt of hij een stukje mag proeven. Dat mag wel, maar niet teveel zegt Ria, anders kun je minder bonbons maken. Het kneden is best een pittig werkje. Esmee en Inge maken een mooie bol. De bol wordt verdeeld in kleine bolletjes. Dat wordt de binnenkant van de bonbons. Er zijn veel verschillende maten bonbons. Wouter maakt mooie grote en Danny allemaal kleine. Dan kunnen we de bonbons in vloeibare chocolade dopen. Anneke is in haar element en heeft de bonbons zomaar klaar. De bonbons kunnen de koelkast in om af te koelen en uit te harden. Wij versieren ondertussen een bakje waar de bonbons straks in kunnen. Rixt maakt mooie hartjes.”

Hangjongeren

Nog even met z’n allen naar de speeltuin. “Kiryan komt ook helemaal los op de draaischijf. We zitten en staan gezellig bij elkaar in het zonnetje en zeggen voor de grap: de hangjeugd. Danny moet hierom lachen en Wouter maakt grapjes over New Kids. Maar ook hangjeugd krijgt trek. In het Kwetternest zijn Flore en Hessel al druk bezig in de keuken: er wordt bami gemaakt, het lievelingsgerecht van Hessel.”

Tsjoek, tsjoek, pannenkoek

De zondag begint rustig. “Om kwart over elf vertrekken we naar de pannenkoektrein in Marrum”, vertelt Ludou. “Bij aankomst krijgt Niek het treinkaartje en dat moet hij goed bewaren. Alleen met een kaartje mogen we instappen in de pannenkoektrein. In de trein knipt de conducteur het kaartje. Melvin vertelt dat hij van oude treinen houdt en is zeer geïnteresseerd in de oude details die nog aanwezig zijn.”
De pannenkoektrein is een oude, goed onderhouden trein. De trein rijdt niet, maar is een soort museum waar je kunt eten. “Wat denk je? Pannenkoeken natuurlijk!” lacht Ludou. “Die worden per tafel geserveerd en we mogen zelf kiezen wat we erop willen hebben. Kaas, stroopwafel, nutella, enzovoort. Vooral de nutella is al snel op. Nadat we gegeten en gedronken hebben, moeten sommigen naar de wc. De wc’s zijn in een andere wagon en ook in oude stijl nagebouwd. Dit is wel een hele vreemde wc, vindt Anja!”
Zondagmiddag is iedereen vrij om te doen wat hij of zij zelf wil. Ludou: “Inge, Esmee, Lina en ik gaan de eendjes voeren. Danny gaat nog even met Baukje op de tandem fietsen. En er wordt volop gegamed en gecomputerd tot besluit van een zonnig weekend.”
 Bekijk hier alle foto's van dit logeerweekend.
delen op Facebook
delen op LinkedIn
naar iemand mailen
Volg ELF op Facebook
Naar de website van ELF
Copyright © 2019 Stichting ELF, alle rechten voorbehouden.

KvK 01122957
tel. 06 12 95 70 89

uitschrijven nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp