Copy
View this email in your browser
Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Voor regio midden is vandaag de vakantie begonnen. Regio noord en zuid mogen ook bijna genieten van de zomervakantie. Deze keer deel ik boeken- en apptips en mijn laatste blogs met jullie. Uiteraard ook weer een winactie. Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie en geniet ervan!
Vandaag heb ik een nieuw blog online gezet. Deze gaat over het Engelse online oefenprogramma Words & Birds, van de makers van Taalzee en Rekentuin. Volgende week starten we een leuke winactie en kun je een jaarlicentie winnen van Words & Birds! Volg mij op Twitter of Facebook en doe ook mee. Stuur je liever een mail? Dat mag ook. Als lid van deze nieuwsbrief mag je nu al mailen. 
 
Gisteren lanceerde Edoki Academy een nieuwe app in de App Store: Busy Water. Busy Water is een leuk en kritisch puzzel spel waarbij je moet nadenken, gebaseerd op echte water fysica en zwaartekracht. Naast spelen kun je ook jouw eigen levels ontwerpen en indien wenselijk delen met vrienden. Geweldige app voor kinderen!
Heb je de nieuwste app van Dr. Panda al gezien? In Dr. Panda Racers leg je een route af op het racecircuit. Ontwerp en maak jouw eigen raceauto en bedenk een parcours! Je gaat racen met en tegen Dr. Panda of één van zijn vriendjes. Maar voordat het zover is mag je eerst zelf aan de slag in de garage: bouwen, wassen en tanken. En dan racen maar!
 
LINKX wordt omschreven als interactief speelgoed. De speelkit bevat één of meerdere LINKX-tags die werken met de LINKX-app. Een tag is gemaakt van hout, heeft een kleur aan de bovenkant en onder-kant. Aan de bovenkant kan een afbeelding geplaatst worden. Met behulp van de tags, de afbeeldingen en de gratis app kun je werken aan woordenschat, rekenen, taal en meer. Lees er alles over op dit blog.
Van schrijfster Nanda Roep ontving ik het kinderboek Luna's flopfeest. Een graphic novel met illustraties van Sylvester Zwaneveld. In dit boek worstelt de 12-jarige Luna met de vraag of het nu belangrijker is om het leuk te hebben of om juist mooi te zijn? Een aanrader voor kinderen vanaf 8 jaar. Lees mijn recensie op deze pagina. 
 
Voor veel kinderen is het belangrijk om te blijven lezen in de vakantie. Veel volwassenen lezen juist in de vakantie. Ook dit jaar is de VakantieBieb van de bibliotheek weer open, met ebooks voor kinderen en volwassenen. Download de gratis app hier. Ik heb de boekenkast inmiddels gevuld. En jij?
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2016 Susan Spekschoor, All rights reserved.