Copy
View this email in your browser
Thuis en op scholen worden de kerstbomen weer voor de dag gehaald en mooi versierd. Dit jaar hebben we bijna drie weken om te werken aan thema Kerst. In deze nieuwsbrief vind je gratis downloads, maar ook tips voor apps, boeken en ander lesmateriaal. Ik wens jou alvast fijne kerstdagen en een mooi 2017! Tot ziens in het nieuwe jaar.
Hebben jullie de Bee-Bot of de Blue-Bot op school? Ook tijdens thema Kerst kun je hier mee aan de slag. In dit blog vind je gratis vloerkaarten, inclusief start en finish. Tevens kleine opdrachtkaarten om stap voor stap te leren programmeren. Gratis download voor jou, jouw collega's en natuurlijk de kinderen!
 

Yurls is een mooie manier om linkjes te verzamelen. Zo heb ik voor Kerst ook een pagina klaar staan met verwijzingen naar verschillende Yurls: apps, boeken, lesmateriaal, muziek en liedjes, spellen en filmpjes voor kinderen en ebooks. Wellicht zit er iets tussen wat jij kunt gebruiken, thuis of in de klas.
Een uitgebreid blog met veel tips. Bijvoorbeeld apps voor en over Kerst, boeken en ebooks om te lezen of voor te lezen. Maar ook interessante websites waar je materiaal voor kinderen kunt downloaden, zoals werkboekjes. En Pinterest mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze dagen.
 

Vorig jaar was 'Kerst met Linus' op televisie. Een redelijk oude tv serie, maar nog steeds een succes. Samen met Linus en zijn vrienden tel je af naar Kerst. Gelukkig is de serie wel verkrijgbaar op dvd.  En hebben de kinderen zin om te kleuren? Hier vind je 34 bijbehorende kleurplaten van 'Kerst met Linus'. Download deze gratis!


Met de gratis app
I-Nigma scan je snel en eenvoudig een QR code en kom je op de gewenste site. Dit kan ook heel makkelijk zijn voor kinderen! Voor Kerst heb ik 36 QR kaarten gemaakt die je gratis kunt downloaden. Voor iedere leeftijd zit er wel iets leuks tussen: spelletjes, liedjes en filmpjes.

Dr. Panda heeft een nieuwe app! Dr. Panda Voertuigen heeft speciaal voor kerst een feestelijke make-over gekregen. Deze gratis app bevat één wereld. Bekijk deze en nog veel meer (tijdelijk) gratis apps op deze pagina. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2016 Susan Spekschoor, All rights reserved.