Copy
View this email in your browser
De maand september is net begonnen en er staat al weer een nieuwsbrief voor jullie klaar. Na de vorige nieuwsbrief hebben veel mensen zich aangemeld. Wat ontzettend leuk! Deze keer weer een winactie. De winactie staat nog niet online, maar jullie mogen alvast meedoen! Vijf promocodes worden verloot onder jullie, omdat ik het zo leuk vind dat jullie je aangemeld hebben. Kijk hieronder hoe je mee kunt doen. Verder lees je over de kinderboekenweek, van lesmateriaal, tot apps, ebooks, muziek en meer. Ik wens jullie veel leesplezier en tot de volgende keer.
7 Oktober begint de Kinderboekenweek. Dit jaar staat het thema 'Raar maar waar' centraal. Een geweldig thema, met heel veel mogelijkheden. Denk aan proefjes en bouwen, ontdekken en leren op verschillende manieren. Ik heb een themapagina voor jullie klaar staan met apps, ebooks, muziek en (gratis) lesmateriaal. Neem ook eens een kijkje op het bord 'Proefjes' van Pinterest. Alle linkjes vind je op deze pagina.
Van 7 september tot en met 16 november gaat het poëzieproject Raadgedicht van start. Het project richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Initiatiefneemster is Rian Visser, bekend van vele kinder-boeken. Doe jij ook mee met jouw klas? Thuis kan natuurlijk ook. Het project kan zowel via de site als via de gratis app gevolgd worden. Lees er alles over op mijn nieuwste blog.
Houd jij ook zo van Pinterest? Leuk om zo nieuwe ideeën op te doen of om op de hoogte te blijven van diverse activiteiten. Vorige week heb ik 4 nieuwe borden gemaakt: tijdelijk gratis/afgeprijsde apps, nieuwe apps, tijdelijk gratis/afgeprijsde ebooks en nieuwe ebooks. Deze borden vind je hier en volgen mag uiteraard.  
Deze nieuwe app past uitstekend bij de Kinderboeken-week!  Met de hardware en sensoren die al ingebouwd zijn in jouw iPad of iPhone kunnen kinderen hun eigen machines bouwen. Combineer de camera, micro-foon, luidsprekers van je toestel met sensoren en je beeldscherm om bijvoorbeeld een zaklamp te maken, een kaleidoscoop of een koekjesdief vanger. Een makered app! Download (of bekijk) de app in de App Store.  
Sinds kort staat deze reken app in de App Store. Met de app 'UP Gold' kun je optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. En het mooie is dat je voor alle kinderen een gebruikersnaam aan kunt maken. Wij mogen vijf nieuwsbrief lezers blij maken met deze app. Op de site vind je een uitgebreide review. Wil je ook kans maken? Stuur dan voor 5 september een mail naar info@susanspekschoor.nl o.v.v. 'winactie'. 
 
In de vorige nieuwsbrief heb ik jullie kennis laten maken met Tiggly Shapes. Deze keer breng ik de Tiggly Counts onder de aandacht. Bij dit interactief rekenmateriaal horen drie gratis apps. Door de juiste kleuren, dus hoeveelheden, te plaaten op het beeldscherm, kun je opdrachten oplossen. Lees meer op dit blog
Deel deze nieuwsbrief gerust met jouw collega's, vrienden of familie. Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan met deze link.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2015 Susan Spekschoor, All rights reserved.