Copy
U-LANDSFORENINGEN SVALERNE
View this email in your browser
Facebook
Website


NYHEDSBREV
JANUAR 2017

Indhold:
 
  • Hilsen fra kontoret
Udland
  • Partnerskabsrejse til Tamil Nadu, Indien, 2017
  • En god ven af Svalerne
Hos Svalerne
  • Vi søger en partnerskabsrejsende til Bangladesh

Hilsen fra kontoretKære modtager af U-landsforeningen Svalernes nyhedsbrev,

man behøver ikke være numerolog*, for at spå om at 2017 bliver et år med mange nye begyndelser. Nogle store er med indsættelsen af USA´s nye præsident allerede i fuld gang - og mange andre i støbeskeen. Indsættelsen af Sasikala Natarajan som Tamil Nadu´s nye ministerpræsident, efter J. Jayalalithaa pludselige død den 05. december 2016, efterlader den politiske situation i Tamil Nadu ligeså ny og uforudsigelig, som så mange andre steder.

Hos Svalerne er der også varslet forandringer i 2017. Formanden falder for 6-års reglen og en del andre poster i bestyrelsen skal også besættes på ny til Generalforsamlingen d. 02. april. Der håbes på opbakning og tiltræden fra baglandet - og enhver der er interesseret i at prøve kræfter med bestyrelses-arbejde er mere end velkommen til at melde sig på banen!
 
Her på kontoret står også endnu et skift lige foran døren. Sanne Dahlbom vender tilbage som koordinator den 01. februar og undertegnende tager samme dag på partnerskabsrejse til Indien. I omskiftelige tider, er det dejligt med velkendte og velfungerende størrelser, hvorfor det er en fornøjelse at måtte hilse Sanne velkommen tilbage! Jeg vil også benytte mig af lejligheden og sige mange tak til foreningen for den mulighed det har været, at måtte være koordinator det seneste år. Mange tak! 

I dette nyhedsbrev kan man blandt andet læse et første indlæg fra den kommende partnerskabsrejse til Indien og man kan følge med i rejsen på www.svalerne.blogspot.dk. Derudover søger vi også igen en ny partnerskabrejsende til Bangladesh. Til sidst vil jeg på bestyrelsens vegne opfordre engelskkyndige med overskud til lidt oversættelsesarbejde at melde sig på kontoret. Det ville være rigtig fint, hvis vores hjemmeside også fandtes i en engelsk udgave, så vores partnere i Indien og Bangladesh også kan følge med i vores forening.

Morten Frederiksen, København, 29-01-2017 


*Numerologer har det jo med at finde tværsummen, hvilket for 2017 er ét-tallet - blandt andet symbolet på begyndelsen. 

Partnerskabsrejse til Tamil Nadu, Indien, 2017Nu er tiden på året kommet, hvor Svalerne igen flyver sydpå, for at besøge de projekter vi understøtter, udbygge eksisterende partnerskaber og måske indgå i nye aftaler. Dette år er det Anders Dahl og Morten Frederiksen, der tager afsted 01. februar og på tre uger rejser Tamil Nadu tyndt i opgaven med at følge op på den støtte, medlemmerne og de mange frivillige i Svalernes genbrugsbutikker, loppemarkeder og Fair Trade salg over året har genereret.     

                     
                    Anders Dahl                               Morten Frederiksen

Som noget særligt, får vi dette år understøttelse fra Josefine Dahl, der kommer med som frivillig agent og kvindelig indslag, i vores arbejde med at organisere de underprivilegeredes kaster, kvinderne og stammefolket Irular, til noget vi helst så kulminere i en social, fredelig revolution nedefra. Med Josefine får vi både en spydspids, når det gælder at interviewe kvinderne i landsbyerne, og den klassiske køns-diversitet i vores lille gruppe, uden hvilken livet ikke var det samme og som virker passende, når man sætter sig op til at gå imod patriarkalske strukturer og kvindeundertrykende praktiker.         

                      
               Josefine DahlRejseruten Vi har seks forskellige partner-organisationer, som skal besøges under dette års partnerskabrejse. Selve ruten og tiderne fremgår, med lidt kendskab til Tamil Nadu, fra oversigten nedenunder. Intentionen er, at holde denne blog opdateret under rejsen, hvorved nærmere kendskab til de forskellige organisationer, deres arbejde og vores rejse følger. Hvis man allerede nu vil danne sig et overblik, kan man læse efter i de seneste års indtryk, som beskrevet i rejserapporterne, der findes på svalernes hjemmeside her. 

 
Program   Overnatning    
01/02/2016 Rejse til Indien      
02/02/2016 Ank. Chennai Mammalapuram    
03/02/2016 kontakt tolk      
04/02/2016 SEAS - landsbybesøg      
05/02/2016 Fri (S)      
06/02/2016 SEAS - landsbybesøg      
07/02/2016 TEA TRUST      
08/02/2016 Rejse Thiruvannamalai Kailash Hotel, tjek noter    
09/02/2016 RPWO      
10/02/2016 RPWO      
11/02/2016 RPDS      
12/02/2016 Fri (S)      
13/02/2016 Rejse Kumbakonam (Evt ROSED)      
14/02/2016 Deepam Trust      
15/02/2016 Rejse Chidambaram Chidambaram    
16/02/2016 YACT      
17/02/2016 YACT      
18/02/2016 Skrivedag + rejse til Pondicherry Pondicherry    
19/02/2016 Fri (S)      
20/02/2016 CDT møde      
21/02/2016 CDT møde/Rapportskrivning Pondicherry    
         
         
         


Man kan følge vores rejse på www.svalerne.blogspot.dk, hvor dette indlæg også kan findes.
Til sidst vil jeg ønske god fornøjelse og læselyst på bloggen og alt godt hjemme i Danmark, Sverige, Tyskland, eller hvor det nu er du sidder henne. 

 

En god ven af Svalerne


Mr. Martine Savarimuthu, stifteren af VCDS, ville den 19. januar 2017 være blevet 70 år. Hans datter sat nedenstående på Facebook.
 

       Vi søger personer til partnerskabsbesøg    Har du lyst til en udfordrende arbejds- og rejseoplevelse i Bangladesh?
Vi søger personer, som vil være Svalernes repræsentanter på besøg hos vores samarbejdspartnere i Indien og Bangladesh. Rejserne vil vare 2-4 uger og foregår i perioden oktober-november 2017. Det endelige tidspunkt for de enkelte rejser fastlægges af Bangladesh-udvalget i samarbejde med de rejsende.
 
                          
Svalerne har partnerorganisationer i Bangladesh. Hvert år sendes to repræsentanter til landet for at evaluere vores projekter og skabe dialog med vores partnere. Repræsentanterne skal besøge Svalernes nuværende partnerorganisationer og mødes med deres målgruppe af jordløse landarbejdere, kvinder, børn, kasteløse og stammefolk. Eventuelt skal der holdes møder med potentielle nye samarbejdspartnere og udvalgte organisationer, som har søgt om støtte til nye udviklingsinitiativer blandt de fattigste.
 
Svalerne tilbyder en enestående mulighed for at møde vores nuværende og kommende partnere og de målgrupper, vi støtter - på tæt hold.
 
På partnerskabsbesøget skal du være sparringspartner for organisationernes personale, besigtige, monitorere og evaluere de projekter, som Svalerne støtter, og involvere dig i forskellige kapacitetsopbyggende arrangementer for både ledere og feltarbejdere.
 
På hvert partnerskabsbesøg deltager to repræsentanter for Svalerne. Den ene repræsentant skal have været på partnerskabsbesøg tidligere. Den anden behøver ikke have været på partnerskabsbesøg tidligere.
 
Vi forventer at:
 
• Du taler godt engelsk, har gode samarbejdsevner og er ansvarsbevidst.
 
• Du har et vist kendskab til u-landsarbejde, evt. som aktiv i U-landsforeningen Svalerne eller en tilsvarende organisation. Det er en fordel, at du har rejst eller arbejdet i et udviklingsland tidligere.
 
• Du er forpligtet til i 5-6 måneder op til partnerskabsbesøget at deltage i et forberedelsesforløb heriblandt deltagelse i Svalernes møder i Bangladeshudvalget. Du forventes at sætte dig ind i grundlæggende forhold om landets geografi, historie og samfundsforhold. Derudover forventes det, at du deltager aktivt i planlægningen af partnerskabsbesøget.
 
• Du forpligter dig til, efter partnerskabsrejsen, at afrapportere, såvel mundtligt som skriftligt, til Bangladesh-udvalget senest tre måneder efter rejsens afslutning.
 
• Du forpligter dig til at deltage i Bangladesh-udvalget ét år efter partnerskabsbesøget, og du skal have lyst til at fortælle om erfaringerne fra besøget til Svalernes medlemmer, frivillige og andre interesserede.
 
• Du deltager i forberedelse af det følgende års partnerskabsbesøg.
 
• Du tilslutter dig Svalernes værdigrundlag og bliver støttemedlem af U-landsforeningen Svalerne.
 
• Du er helbredsmæssigt (fysisk og psykisk) i stand til at fuldføre rejsen og de ovennævnte arbejdsmæssige opgaver.
 
Omkostningerne forbundet med rejse, ophold og forplejning betales af Svalerne, efter de til enhver tid gældende satser.
 
Yderligere oplysninger om U-landsforeningen Svalernes arbejde i Indien (Tamil Nadu) og Bangladesh kan findes på www.svalerne.dk eller ved henvendelse på nedenstående adresse.
 
For yderligere information om partnerskabsbesøget til Bangladesh:
Lis Rasmussen Kazal, tlf.nr. 41 18 08 51, e-mail: lisrasmussenkazal@gmail.com
 
Ansøgning
Skriftlig ansøgning, mærket ”Partnerskabsbesøg Bangladesh 2017” vedlagt cv sendes (som alm. post eller e-mail) til:
 
U-landsforeningen Svalerne
Att.: Partnerskabsudvalget
Århusgade 35
2100 København Ø.
 
E-mail: svalerne@svalerne.dk
Tlf.: 51 91 92 18.
 
Ansøgningen skal være U-landsforeningen Svalerne i hænde senest den 1. marts 2017.

VI SØGER:

Frivillig butiksassistent
Vores Fair Trade og genbrugsbutik på Århusgade i København Ø søger frivillige til at stå i butikken. Er det noget for dig? Se mere og søg stillingen via linket her.

Copyright © U-landsforeningen Svalerne All rights reserved.
Du har tilmeldt dig nyhedsbrevet fra Svalerne

Vores adresse:
U-landsforeningen Svalerne
Århusgade 35
2100 København Ø
Danmark


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
U-landsforeningen Svalerne · Århusgade 35 · Copenhagen 2100 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp