Copy
U-LANDSFORENINGEN SVALERNE
View this email in your browser
Facebook Facebook
Website Website


NYHEDSBREV
MAJ 2018

Indhold:
  • Ny bestyrelse valgt på generalforsamling
  • Drøftelse af den økonomiske modvind i Svalerne
  • World Fair Trade Day 2018 markeres hos Svalerne
  • Fra én mor til en anden - giv et støttebidrag til Mors Dag
  • Vi behøver din hjælp
  • Du ringer - vi henter (GRATIS)
  • Vi savner dig på Facebook
  • Lukkedage på hovedkontoret

Ny bestyrelse valgt på generalforsamling


På en smuk solskinsdag, søndag d. 8. april, afholdt U-landsforeningen Svalerne den årlige generalforsamling. Her drøftede de deltagende medlemmer & frivillige fremtidens kurs for U-landsforeningen Svalerne, såvel som der blev fortalt historier fra vores partneres arbejde i Indien og Bangladesh og den nye bestyrelse blev valgt.

Bestyrelsen for 2018/2019 frem til næste generalforsamling består nu af:
Tenna Jensen som formand
Pernille Jessen som næstformand
Thomas Rugård Poulsen som kasserer
Lis Rasmussen Kazal som menigt medlem for 2 år 
Sonia McFarlan som menigt medlem for 1 år
Desuden blev Vita Bruun og Bodil Heiberg valgt som suppleanter.
 

Drøftelse af den økonomiske modvind i Svalerne


Der skal gøres noget drastisk for at redde U-landsforeningen Svalerne. Det var en af konklusionerne under temadiskussionen i forlængelse af generalforsamlingen i U-landsforeningen Svalerne. Under overskriften "Alternativ finansiering – Svalerne i økonomisk modvind" diskuterede de fremmødte, hvordan vi kan få vendt tendensen med røde bundlinjetal fra sidste års underskud og udsigten til endnu et år med underskud i U-landsforeningen Svalerne. Forskellige problematikker og løsningsforslag blev debatteret. Herunder bl.a. hvordan vi får skaffet flere betalende medlemmer i U-landsforeningen Svalerne samt få folk til at indlevere deres gode genbrug til os & handle i vores butikker & loppemarkeder. Ligeledes blev forskellige mulige spareforslag og kampagnetiltag diskuteret.

Du kan læse en mere fyldestgørende opsummering af diskussionen i referatet fra generalforsamlingen, som udgives i SvaleNyt i næste måned.

Læs mere:
BLIV MEDLEM (eller doner et medlemskab til en bekendt)
DONÉR DIT GENBRUG
GIV ÉNGANGSSTØTTEBIDRAG

World Fair Trade Day 2018 markeres hos Svalerne


Lørdag d. 12. maj er det World Fair Trade Day, som markeres verden over - og derfor selvfølgelig også hos U-landsforeningen Svalerne. Hos Svalernes Fair Trade & Genbrugsbutik i Århusgade 35, København Ø, markeres dagen kl. 11-15. Under parolen "Live fair - one product at a time" inviterer vi indenfor til en hyggelig dag med smagsprøver og fremvisninger af fine Fair Trade kunsthåndværker; kurve, tasker, tørklæder, indretning, spiselige lækkerier, legetøj og meget mere.

Når man køber Fair Trade varer, så er man som forbruger med til at sikre, at producenterne har fået en ordentlig løn for deres arbejde og at håndværket er produceret under ordentlige arbejdsforhold (herunder retten til at organiere sig i fagforeninger, at man ikke arbejder med skadelig kemi uden det rette sikkerhedsudstyr, at der er taget hensyn til miljøet i produktionen, etc.). På den måde kan du som forbruger være med til at ændre verden ét køb ad gangen. Køb Fair Trade & gør en forskel!

U-landsforeningen Svalerne driver Fair Trade butikker i København, Aarhus og  Holstebro samt importvirksomhed af Fair Trade varer i Aarhus. Læs mere om U-landsforeningen Svalernes tilknytning til og arbejde for en bedre verden via Fair Trade HER.

Når du handler i Svalernes Fair Trade & genbrugsbutik i København støtter du U-landsforeningen Svalernes arbejde for de allerfattigste og mest udsatte; jordløse stammefolk og kasteløse - med særligt fokus på kvinder - i Indien og Bangladesh, idet overskuddet går hertil. Dét er dobbelt-op på at gøre en forskel!

Læs mere om arrangementet HER.

Fra én mor til en anden
- giv et støttebidrag til Mors Dag


Søndag d. 13. maj fejres Mors Dag i Danmark - det er en fin anledning til at give et støttebidrag til U-landsforeningen Svalernes arbejde i Indien og Bangladesh, hvor netop mødre & kvinder er målgruppen for vores arbejde med rettigheder og hjælp til selvhjælp. Giv et støttebidrag på 50 kr. (eller selvvalgt beløb derover) til Mobile Pay 51 91 92 18 - fra én mor til en anden! På forhånd tak for din støtte!Læs mere om støttebidrag HER og om Svalernes arbejde HER.
 

Vi behøver din hjælp


Der er mange måder, hvorpå du kan støtte Svalerne. Du kan bl.a. støtte vores arbejde i Indien og Bangladesh ved at blive medlem i U-landsforeningen Svalerne – det koster mindre end 1 kr. pr. dag i almindeligt årskontingent.

Andre simple måder, hvorpå du kan støtte U-landsforeningen Svalerne og vores arbejde i Indien og Bangladesh:

• Du kan give et støttebidrag (konto 3121-3154036962 eller Mobile Pay 51 91 92 18).
• Du kan købe spændende og flotte varer gennem Svalernes Fair Trade butikker. Når du køber Fair Trade varer støtter du arbejdet for en bedre verden, hvor bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en retfærdig betaling for deres varer. Fair Trade fremmer økologi og bæredygtige produktionsformer af hensyn til miljøet, producenternes sundhed og velfærd.
• Du kan handle på vores loppemarkeder og i vore genbrugsbutikker.
• Du kan donere dit gode genbrug i form af brugte møbler, tøj og diverse til Svalernes loppemarkeder og genbrugsbutikker; ting vi kan sælge videre til fordel for fattige i Sydasien. Overskuddet fra salget af varer fra alle Svalernes butikker går til Indiens og Bangladesh’s fattigste.
• Du kan blive frivillig.
 
Det er ligeledes en stor hjælp for os, hvis du anbefaler U-landsforeningen Svalerne og ovenstående til dit netværk af kollegaer, venner og familie. Tak for din støtte!
 

Du ringer - vi henter (GRATIS)


Er du ved at lave forårsrengøring & rydde op i dit liv??
Vi modtager med glæde gode, intakte, rene, salgbare ting til Svalernes Loppemarked på Nattergalevej 6, København, og afhenter dem endda hjemme hos dig helt GRATIS (i København & omegn). Ring til os på telefon 38 86 47 78 for at lave aftale om afhentning (telefontid alle hverdage og lørdage kl. 10-14 - afhentning på hverdage i samme tidsrum).

Læs mere om hvad vi henter og IKKE henter her:
http://svalerne.dk/home/fair%20trade%20%26%20genbrug/loppemarked%20kbh/det%20henter%20vi.html

Del gerne beskeden med dit netværk: https://www.facebook.com/events/452357085221849/

Vi savner dig på Facebook


Efter Facebook har ændret deres algoritme (igen) kan vi mærke et drastisk fald i følgere, 'likes' og kommentarer på vores opslag. Sørg for at trykke på 'Følger'-ikonet oppe i toppen af vores Facebook-side og derefter klikke på 'Se først' (det sidste er vigtigt!). På den måde kan vi stadig holde tæt kontakt på Facebook - TAK fordi I følger os!Hvis du gerne løbende vil holde dig orienteret om U-landsforeningen Svalernes mange aktiviteter i Danmark, Indien og Bangladesh, så er det på Facebook det sker. Det er her vi på (næsten) daglig basis mener en masse, opdaterer om vores arbejde og mange forskellige aktiviteter, butikker, lokalafdelinger, arrangementer, etc. 


  

Lukkedage på hovedkontoret


Der er lukket på hovedkontoret følgende dage i løbet af sommeren 2018: 
5. juni samt hele perioden fra 2. juli - 3. august.

Lukkedage ifm. sommerferie i vores forskellige butikker & loppemarkeder vil blive annonceret på vores hjemmeside & på de enkelte butikkers Facebook-side i juli måned.

VI SØGER:

Frivillig butiksassistent
Svalernes Fair Trade og Genbrugsbutik på Århusgade i KBH Ø søger frivillige til at stå i butikken. Er det noget for dig? Se mere og søg stillingen via linket her.

Copyright © U-landsforeningen Svalerne All rights reserved.
Du har tilmeldt dig nyhedsbrevet fra Svalerne

Vores adresse:
U-landsforeningen Svalerne
Århusgade 35
2100 København Ø
Danmark