Copy
Onze vijfde nieuwsbrief met de actualiteiten van DENK; gekleurde pieten, Asscher: Minister van Werkloosheid, het DENK-effect en Jongerenbeweging Oppositie.
View this email in your browser
WORD LID!
Lid worden neemt maar enkele minuten in beslag en kost je slechts €12,- per jaar! Je helpt ook het geluid van DENK groeien in de Tweede Kamer en dat is hard nodig!

Sinterklaas bekent kleur

De Zwarte Piet discussie heeft de afgelopen jaren veel stof doen opwaaien. De vraag is nog steeds behoud van de Nederlandse traditie of stoppen met kwetsen en de link met het Nederlandse slavernijverleden doorknippen? Tatjana Maul van DENK is als roze liefdespiet de straat opgegaan om ouders te confronteren met de reactie van hun kind op een roze liefdespiet. De kinderen en Sinterklaas hebben de roze liefdespiet al geaccepteerd. Nu de volwassen nog!

Op stap met de roze Piet
Bekijk het filmpje van onze Roze Liefdespiet!

Asscher: Minister van Werkloosheid
DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk heeft afgelopen week tijdens het debat over de begroting SZW een motie ingediend naar aanleiding van het functioneren van Minister Asscher. DENK heeft het Kabinet verzocht de Minister van werk naar werk te begeleiden vanwege zijn wanbeleid de afgelopen drie jaar. Sinds het aantreden van Minister Asscher zijn er 101.000 werklozen bijgekomen. Wij roepen hem op het matje want we zijn het zat!

Bekijk dit filmpje om meer te weten te komen!

En zo is het begonnen..
Lieve DENK'ers, deze week werk ik ruim 1 jaar voor DENK. Dat gegeven laat mij terugdenken aan hoe het is begonnen. Op een kille oktoberavond in Katendrecht kwam ik Tunahan Kuzu, Kamerlid van de PvdA tegen. Na een korte kennismaking vervolgde ik mijn weg. Maar een week of twee later zag ik hem weer, ditmaal op de televisie. Met rood doorlopen ogen legde hij samen met Selçuk Öztürk een verklaring af over waarom zij niet langer deel uit mochten maken van de PvdA. Aangeslagen maar niet verslagen spraken zij uit tegen de verrechtsing, verruwing en verharding van onze samenleving te gaan strijden. Een nobel streven, welk ik vanuit mijn eigen blik op de samenleving enkel kon onderschrijven. Ik dacht DAAR moet wat tegen gebeuren. En IK kan daarbij helpen!

Ondanks dat ik al lange tijd werk in de ondersteuning van ons democratische proces, -bij een Ministerie of een gemeente- was ik nooit eerder politiek actief. Het trok niet. Het interesseerde weinig. Het kon toch niks veranderen. Tot nu. Samen met onze voormannen, met de medewerkers, stagiair(e)s én met jullie gaan wij het verschil maken. Zeggen wat je zeggen moet in plaats van zeggen wat je van een ander zeggen mag. Onszelf, elkaar en anderen aan het DENKen zetten. Het is tijd voor het #denkeffect!

Gladys Albitrouw, Ambtelijk Secretaris Beweging DENK

Steun Jongerenbeweging OPPOSITIE!
De politieke beweging DENK heeft de Jongerenbeweging OPPOSITIE opgericht. Er is voor deze naam gekozen, omdat de beweging ten alle tijden kritisch, scherp en soms een tikkeltje brutaal zal zijn. Jongerenbeweging OPPOSITIE zal dus gevraagd, maar ook ongevraagd advies geven. OPPOSITIE is van mening, dat de politiek een plek is die jongeren meer moeten opzoeken: de plek die zij zich meer eigen moeten maken.
 
De Jongerenbeweging OPPOSITIE zal een brug vormen tussen de jongeren en de politiek door onder andere politieke vormingsactiviteiten tot stand te brengen zoals; debatten, thema-avonden, werkgroepen en andere bijeenkomsten.
 
Wil jij ook lid worden en meedoen? Vul dan dit inschrijfformulier in en mail hem terug naar jongerenbewegingoppositie@gmail.com. Klik op de volgende link en vergeet daarmee niet de Facebook Pagina van OPPOSITIE te liken en te delen!
 

Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Blijf vooral geabonneerd op onze nieuwsbrief want dan mis je de highlights van DENK niet! Wil je jouw email-instellingen toch wijzigen? Dat kan via de onderstaande links: