Copy
Klik op de rode tekst rechts als de brief niet leesbaar is
View this email in your browser

 

Patiënten brochure “Voetzorg bij Diabetes.

Er is in 2017 met alle brancheorganisaties op het gebied van voetzorg overleg geweest met het doel te komen tot een gezamelijke patiënten brochure. De inhoud ervan wordt sterk gedomineerd door de NVvP en ProVoet. Wij zijn van mening dat een patiënten brochure compact van informatie moet zijn wil een patiënt de moeite nemen het te lezen. Deze brochure is naar onze mening te uitgebreid.
Daarnaast wordt met de vermelding van Medisch Pedicure als de beroepsnaam voor Mbo-professionals de Paramedisch Chiropodist en de Pedicure+ tekort gedaan. Ook deze collega’s zijn actief in de gecontracteerde voetzorg.
Stipezo is onder protest met deze inhoud akkoord gegaan en heeft een bijdrage geleverd in de kosten door te betalen voor het plaatsen van het logo en afnemen van brochures voor al onze geregistreerden. Niet akkoord gaan betekende geen plaatsing van het logo en daarmee onzichtbaar worden.
Wij zullen zorgen dat iedere geregistreerde een origineel exemplaar van deze brochure per post ontvangt samen met een set kaarten van de Diabetes Voetwijzer. Deze kaarten zijn handig bij het uitleggen aan de patiënt waarom zelfcontrole en passende schoenen zinvol zijn.
 

Menzis.

We zijn vorige week bijzonder onaangenaam verrast door het feit dat Menzis, na 9 jaar het RPV te hebben erkend, in een document te stellen geeft dat alleen professionals uit het KRP en KBZ zullen worden gecontracteerd. In hetzelfde document staat ook beschreven dat Menzis met veldpartijen zoals NVvP, ProVoet en NMMV heeft gesproken waaruit geconcludeerd werd dat er geen bijzondere wijzigingen nodig waren.
 
Het bestuur is zeer verbaasd dat wij niet zijn betrokken in deze besluitvorming. Zeker gezien het feit dat we ieder jaar navraag doen of er veranderingen in de contractering worden overwogen.
 
We hebben meteen met Menzis contact opgenomen en navraag gedaan naar de redenen waarom Menzis zo handelt en gevraagd om een gesprek. Dit gesprek zal plaatsvinden op 24 mei a.s. We houden jullie op de hoogte.
 
Een grote hulp zal zijn wanneer we in aantal geregistreerden wat harder zouden groeien! Wij doen er alles aan om dat te bereiken. Helpen jullie mee? Promoot Stipezo en breng Stipezo in contact met jullie podotherapeuten!
 
 
 
Copyright © 2018 Stipezo, All rights reserved.


Wil je aanpassen of en hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Dan kun je jouw voorkeuren aanpassen of je van de mailinglijst laten verwijderen

Email Marketing Powered by Mailchimp