Copy

Koersverleggende Leiderschapsleergangen
fietseditie en yoga-wandel editie op Gran Canaria

voorjaarsleergangen 2017

In deze nieuwsbrief informeren we je graag over de Koersverleggende Leiderschapsleergangen op Gran Canaria in het voorjaar 2017, met onder andere medewerking van Freek Peters (hoogleraar contextueel leiderschap aan de Tilburg University) tijdens de fietseditie, en Danielle Braun (De Corporate Tribe, managementboek van het jaar 2016) tijdens de yoga-wandel editie.

De fietseditie is inmiddels een vaste waarde met enthousiaste alumni met een scala aan koersverleggende in- en uitzichten. We ontvingen ook ‘verontwaardigde’ reacties, ‘wat een unieke leiderschapsleergang, maar ik fiets niet’. Vandaar dat er een nieuwe Koersverleggende Leiderschapsleergang is ontstaan, een yoga-wandel editie.
 
In een tijdperk van ‘disruptie’ is Koersverleggend Leiderschap niet altijd eenvoudig. De complexiteit van vraagstukken, informatie overload en het tempo zijn enorm groot. Strategische koersbepaling en vitale verbinding met jezelf en anderen vragen in het spitsuur van prikkels om extra aandacht. Om met patroon doorbrekende inzichten en vaardigheden organisaties en mensen tot verdere bloei te laten komen.
 
Wat maakt deze leiderschapsleergangen uniek? De combinatie van bewegen, bezinnen en bezielen met internationale leadership practitioners op het eiland van de eeuwige lente: Gran Canaria. Een leiderschapsleergang die fysieke, conceptuele en gedragsmatige kwaliteiten voedt voor koersverleggende leiderschapsontwikkeling.

1. FIETSEDITIE

Begin november jl. vond er een fietseditie plaats. Een deelnemer vatte de leergang samen met de zinsneden ‘deze disruptieve leergang zet nieuwe standaarden op gebied van gastheerschap, vertragende inzichten, strategische richting en verbinding, vanuit een combinatie van fysieke en mentale inspanning, in een inspirerende en verrijkende omgeving’. Van 27 maart tot en met 1 april 2017 vindt de volgende fietseditie plaats.

Tijdens deze editie beklimmen we wederom wonderschone bergpassen als Tauropass en Cruz Grande. Deze editie ontvangen we hoogleraar Freek Peters van de Tilburg University, die een masterclass geeft over ‘contextueel leiderschap’, besturing en leiderschap in een complexe wereld, command & control voorbij, een nieuwe generatieblik op leiderschap, ‘Next Generation 2025’.
 
Verder ontvangen we wederom professor Fernando Saenz van de Universiteit van Las Palmas met een bijdrage over innovatie, disruptie en ‘share’-leiderschap, en de betekenis voor ons Personal Canvas Model. Fernando Saenz publiceerde hier recent ook over in zijn boek ‘Spirit Me & We, 3R, re-think, re-design en re-sume’.
 
Tijdens de leiderschapsateliers worden vaardigheden beproefd en verdiept, en gaan we o.a. in op overdracht van energie door lichaams- en stemgebruik en de leiderschapskunst van inspireren, motiveren en delen. Tijdens deze ateliers zal actrice Nati Vera wederom een sprankelende bijdrage verzorgen. Nati is actrice en zangeres en speelt in musicals en films, en is als docente zang en theater actief voor diverse scholen op het eiland. Grote kans dat we tijdens het verblijf op het eiland van de eeuwige lente Nati ook kunnen bewonderen in Canarische televisieseries.   
 
In onze volgende nieuwsbrief (begin 2017) kun je een video-samenvatting van de laatste fietseditie tegemoet zien, ‘Listen to Your Heart’ …
 
Wil je meer informatie over de fietseditie van 27 maart – 1 april 2017, kijk dan op slideshare of vraag de brochure aan via info@koersverleggendleiderschap.nl

2. YOGA-WANDELEDITIE

We zijn verheugd dat van 19 – 24 maart 2017 een bijzondere yoga-wandel editie van de Koersverleggende Leiderschapsleergang gaat plaatsvinden met medewerking van gepassioneerde leiderschaps ‘practitioners’. Dirk van Raalte begeleidt deze editie samen met Thirza van de Hoef. Bovendien is het een voorrecht tijdens deze yoga-wandel editie Danielle Braun op Gran Canaria te ontvangen. Danielle is corporate antropologe, veelgevraagd leiderschapsdocente en auteur van ‘De Corporate Tribe, managementboek van het jaar 2016'.

Thirza van de Hoef is yoga docente, coach en counselor, yoga vond haar, ze is bekend van o.a. bladen als Happinez en Yogamagazine (in het jubileumnummer van deze decembermaand tref je haar weer aan). Yoga vond haar, en nu moedigt Thirza deelnemers aan om in een veilige setting in bewustheid waar te nemen, uit hun comfortzone te stappen en (weer) verbinding te maken met hun hoofd, hart en buikgebied, om zo anderen te involveren.
 
Danielle Braun geeft een leiderschapsmasterclass over organisatiecultuur en leiderschap: ‘een mens is niet los verkrijgbaar’, we functioneren binnen de cultuur en dynamiek van de groep of organisatie, wil je in nieuwe tijden leiden of veranderingen (ondertussen) laten ontstaan, dan helpt het om de grammatica van de organisatiecultuur tot in haar genen te doorgronden.  
 
Tijdens deze yoga-wandel editie zien we vaste bijdragers als professor Fernando Saenz en actrice Nati Vera terug. De deelnemers verblijven een aantal dagen in bergen (dan in prachtige voorjaarskleuren en –bloesem) en aan de kust. De yogaretraites, wandelingen en leiderschapsmasterclasses hebben dagelijks een verbindend element: Vuur, Water, Lucht, Aarde en Ether.
 
Wil je meer informatie over de yoga-wandeleditie van 19 – 24 maart 2017, kijk dan op slideshare of vraag de brochure aan via info@koersverleggendleiderschap.nl

3. KOERSVERLEGGEND LEIDERSCHAP 'MEETS' ALBERTO CONTADOR

Dirk van Raalte, choreograaf en moderator van de Koersverleggende Leiderschapsleergangen, is deze periode in Nederland voor de begeleiding van diverse leiderschaps- en strategieconferenties. Leiderschap en wielrennen hebben veel wederzijdse lessen, in een interview in dagblad De Gelderlander vertelt Dirk van Raalte daarover: 'neem je rust leert de wielersport’.

Half december a.s. vertrekt Dirk weer voor langere tijd naar Gran Canaria, onder andere om een 3-weekse trainingsstage op de fiets mee te doen met Team Trek met o.a. z’n Baskische vriend Haimar Zubeldia (met 37 jaar de oudste wielrenner van het profpeloton, dit jaar 19e in de Vuelta d’Espagna, en 15 maal deelnemer aan de Tour de France, 5x top 10) en deze winter ook met ‘Trek-nieuwkomer’ Alberto Contador

Via deze link zie je Haimar Zubeldia en Dirk van Raalte tijdens een Canarische wintertraining 2015/2016, met toen nog Fabian Cancellara (inmiddels pensionado), Yaroslav Popovych, Laurent Didier en Mathias Nothegger: https://www.youtube.com/watch?v=lqUFdd5jRLE 

 
4. SAMENWERKING MET ENERGY LAB

Met plezier vermelden we onze samenwerking met Energy Lab. Energy Lab biedt begeleiding aan recreatieve en professionele sporters, en heeft onder de noemer van Energy@Work ook gezondheidsprogramma’s voor bedrijven. 

Energy Lab is van oorsprong een Belgisch bedrijf en beschikt in België over testlab’s in Gent, Paal-Beringen en Bree (in samenwerking met de Kim Clijsters Academy). In Nederland heeft Energy Lab inmiddels trainingsbegeleidingscentra in Rotterdam en Eindhoven met ‘state of the art’ testfaciliteiten.
Aan Energy Lab is ook Paul van den Bosch verbonden. Paul is een grootheid in België, iedere zondag te zien op Sporza tv, en bekend als de succestrainer van Sven Nys, de (onlangs gestopte) fietscrosser en Flandriën. Paul zal bijdragen gaan verlenen aan de Koersverleggende Leiderschapsleergangen en schreef onlangs het interessante boek ‘Waarom Wereldkampioen willen worden geen goed idee is’. Paul duidt in dit boek dat change en transformation geen modewoorden zijn, het is de realiteit waar niemand in organisaties en de sportwereld omheen kan. Hoe doe je dat met aandacht in het nu en op het proces (vs. sec het resultaat), alleen vanuit die kijkbril en beleving ontstaan bijzondere prestaties. 

5. GOLFEDITIE

De afgelopen periode hebben ons ook diverse verzoeken bereikt, of de Koersverleggende Leiderschapsleergang ook in een bewegende golf editie beschikbaar kan komen. We hebben deze golfhandschoen opgepakt, en zijn samen met golf pro Reinier Saxton een golf editie aan het ontwikkelen. 

Net als fietsen, en yoga- wandelen, bevat de golfsport interessante lessen en inzichten rondom leiderschapsontwikkeling, die op de golfbaan en aansluitend in de leiderschapsmasterclasses worden verdiept. Met name het mentale karakter van de golfsport appelleert direct aan strategische leiderschapsvaardigheden, in het bijzonder bij ‘leiderschap onder druk’.
 
Reinier Saxton was op 15 jarige leeftijd de jongste winnaar ooit van het Nationaal Kampioenschap Matchplay Heren. Inmiddels heeft hij een mooie carrière als golf pro ontwikkeld met diverse ereplaatsen en overwinningen in het internationale toernooicircuit. Volgend jaar zal Reinier weer de wereld overreizen in de Challenge en Europese Tour. Reinier dankt zijn bijzondere prestaties aan fysieke training, en aan vertragende en verbredende mentale voorbereidingen, die zowel in golf als in leiderschap het verschil maken in de cruciale momenten.
 
Tijdens de golfeditie van de Koersverleggende Leiderschapsleergang vindt het golfen iedere dag plaats op verschillende golf courses. De leiderschapsmasterclasses en – ateliers vinden plaats op onze bijzondere locaties in de bergen en aan de kust.
 
Als je interesse hebt in deze golfeditie van de Koersverleggende Leiderschapsleergang, neem dan contact op met: info@koersverleggendleiderschap.nl 

6. EX TOP-SPRINTER KENNY VAN HUMMEL NU DE PLOEGLEIDER
ACHTER DE KOERSVERLEGGENDE KLEDINGLIJN

De wielervolgers herinneren zich nog de adembenemende aankomsten van top-sprinter Kenny van Hummel. In bredere kring is Kenny van Hummel als publiekslieveling bekend geworden tijdens zijn deelnames aan de Tour de France. Kenny was altijd al een goed gesoigneerde wielerprof, niet verwonderlijk dat hij in zijn post-topsport carrière werkt voor kledinglijn Milremo (onderdeel van Shimano). Met plezier heeft Kenny de kleding voor de Koersverleggende Leiderschapsleergangen ontwikkeld.

Het motto van Kenny is altijd nog ‘Keep your Head Up’. De economie is weer in sprinttempo aan het aantrekken, toch waait er een disruptieve storm in veel organisaties. Keep your Head Up is daarbij een belangrijk leiderschapsmotto. Wil je nog eens nagenieten van Kenny’s moedige optreden in de Tour de France van 2009, dit filmpje geeft een mooie samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=3chFwY6dpVs 

7. VITAAL LEIDERSCHAP, GEZOND LICHAAM

De Koersverleggende Leiderschapsleergangen staan in het teken van bewegen, bezinnen en bezielen. Om van daaruit zelf te herbronnen en goede energie over te dragen met de mensen met wie je leiderschap deelt. Goede voeding hoort daarbij, mentaal en fysiek. Onze vaste leiderschaps- en fietscoach Mathias Nothegger ontwikkelde een aantal gezonde recepten voor inspannende werkactiviteiten of optimale sportprestaties, allemaal gluten- en lactosevrij, kijk ter inspiratie eens op: https://nom-sportsfood.com/blogn/rezepte 

Wil je meer weten over voeding, gezond leiderschap, optimale sportprestaties en/of gewichtsverlies, download dan het gratis NOM SPORTSFOOD e-book: https://nom-sportsfood.com/ 

 
Koersverleggend Leiderschap                  
Panoramaweg 27-B9          info@koersverleggendleiderschap.nl
6721MK Bennekom            T: +31 (0)6 50 62 82 35
Nederland                         

Voor reacties of suggesties, kun je
hier contact met ons opnemen
Liever geen nieuwsbrief meer ontvangen? 
uitschrijven

Bekijk e-mail in uw browser 
Share
tweet
Linkedin
stuur dit nieuwsbericht door