Copy
IPV - Persbericht 20.05.2016
View this email in your browser
Voedingsindustrie geeft elke starter onder 26 jaar
een opleidingsbudget van 2.500 euro

Brussel, 20 mei 2016 - Voedingsproducenten maken extra werk van opleidingen voor jongere medewerkers. Elke medewerker onder 26 jaar kan voor 2.500 euro opleidingen volgen tijdens zijn of haar eerste jaar in een voedingsbedrijf. Hiermee wil de sector de tewerkstellingskansen van deze groep werknemers vergroten en hun positie op de arbeidsmarkt versterken.
De voedingsindustrie is een diverse sector, zowel in het gamma producten die de bedrijven produceren als in de profielen van de medewerkers die er aan de slag zijn. Meer dan andere sectoren trekken bedrijven in de voedingssector zowel kort- als technische als hogergeschoolden en zowel jongere als oudere werknemers aan. Meer dan 20% van de werknemers is jonger dan 29 jaar. In het sectoraal akkoord 2015-2016 beslisten de sociale partners extra inspanningen te doen om de instroom en de tewerkstelling van die groep jongeren nog beter te laten verlopen.

Concreet kan elke – 26 jarige die aan de slag gaat in de voedingssector gedurende de eerste twaalf maanden van zijn of haar tewerkstelling rekenen op een tussenkomst van 2.500 euro. Jonge medewerkers kunnen met dit budget opleidingen volgen via IPV vzw, de sectorale partner die instaat voor opleiding en personeels- en organisatieadvies.

Jongeren kunnen bij IPV terecht voor alle opleidingen die hen sterker maken in hun job: technische of logistieke opleidingen, talen of informatica, voedselveiligheidstrainingen, ... Deze maatregel, die kadert in de inspanningen rond ingroeibanen, moet voedingsbedrijven en jongeren helpen om de nodige competenties te verwerven om zo een duurzame tewerkstelling in de sector te verzekeren.

Voor meer info contacteer:
Henk Dejonckheere
Directeur IPV
GSM: 0479 274 803
henk.dejonckheere@ipv.be
www.ipv.beThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IPV-IFP · Birminghamstraat 225 · Brussel - Bruxelles 1070 · Belgium