Copy

Paard & Landschap

Beste <<Voornaam>>,

De opmars van paarden in het landschap is niet meer te stuiten. Als Regionaal Landschap werken we mee aan initiatieven om ervoor te zorgen dat die 'verpaarding' zoveel mogelijk gebeurt in harmonie met het landschap en de natuur om ons heen. Daar gaat het project 'Paard & Landschap' over. In afwachting van onze infoavond op 21.04.2016 volgt hieronder een beknopte projectvoorstelling:

Paardenhouder
als landschapsbouwer

Alle paardenhouders samen beheren heel wat hectaren grond. Er bestaan veel mogelijkheden om paardenhouderijen mooi(er) in het landschap in te passen. En dus gaat in elke paardenhouder een (potentiële) landschapsbouwer schuil. Ons project 'Paard & Landschap' wil hen bijstaan in deze voorname missie.

Gratis advies
& financiële steun

Natuurvriendelijk graslandbeheer toepassen, schaduwbomen planten, poelen herstellen,... Het zijn stuk voor stuk paardvriendelijke ingrepen met een grote landschappelijke meerwaarde. Ze geven de biodiversiteit, bodem- en waterkwaliteit een enorme boost. En neen, daar zijn geen grote investeringen voor nodig. We willen inspireren en activeren met gratis advies en subsidies voor concrete realisaties.

Infoavond 
op donderdag 21.04

Ons Regionaal Landschap organiseert op donderdag 21 april 2016 om 19.30 uur een infoavond voor alle paardenhouders (geen manegehouders) uit Bornem, Puurs en Sint-Amands in het gemeenschapshuis van Branst, Luipegem 160 in Bornem. Ook Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen, komt langs. Interesse? Geef een seintje via jan@rlsd.be of 052 33 89 11.

Fotowedstrijd 'May the horse be with you'

Gezocht: foto's van paarden in een bijzonder landschappelijk decor. Waag je kans en ga met je camera op pad in de provincie Antwerpen. Deelnemen kan nog tot maart 2017. Zo kan je fraaie plaatsjes schieten in verschillende seizoenen! Lees hier het wedstrijdreglement.

Samen sterk

Voor het tweejarige PDPO-project 'Paard & Landschap' bundelen we de krachten met de Provincie Antwerpen, de Antwerpse Regionale Landschappen, de Hooibeekhoeve en PaardenPunt Vlaanderen. Samen met zoveel mogelijk Antwerpse paardenhouders willen we bouwen aan een mooi landschap.
Meer weten over 'Paard & Landschap'?
Wat staat er nog meer op de agenda in onze streek?
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Regionaal Landschap Schelde Durme, alle rechten voorbehouden.

Ontvang je liever geen landschapsbrieven meer? 


Email Marketing Powered by MailChimp