Copy
Nytt navn og påtroppende leder, men samme budskap
View this email in your browser
Foto: Eileen Røsholt

Vanja Ødegård er Oslo/Fusions Internasjonale Filmfestivals påtroppende leder

 

Kunnskapsrik og engasjert

Jeg begynte å jobbe med Oslo/Fusion, da Skeive Filmer, i 2013 fordi jeg så at Buck Angel skulle komme til festivalen. Jeg hadde tidligere skrevet en oppgave om FTM transporno, og hadde Buck som mitt hovedfokus. Jeg ble derfor veldig begeistret da jeg hørte han skulle være en gjest, og sendte mail til festivalsjef Bård Ydén med én gang. Han var veldig inkluderende og entusiastisk da vi møttes og mitt første møte med festivalen var helt fantastisk. Jeg var moderator for Bucks visning av Sexing the Transman, samt flere andre gjester og filmer det året. Det ga mersmak. Filmene jeg så hadde sterk effekt på meg; dette ville jeg ha mer av. Etter å ha bodd i Trondheim i flere år, hvor det ikke er noen lignende festival, var dette right up my alley. Jeg har brukt store deler av min akademiske karriere på Queer Cinema, og skriver for tiden masteroppgave i Drag Queens inntog i mainstream media. Så det å finne en festival som var dedikert til min filmatiske og kulturelle interesse var utrolig engasjerende og inspirerende.

"Det å finne en festival som var dedikert til min filmatiske og kulturelle interesse var utrolig engasjerende og inspirerende."


Jeg har vært så heldig at jeg har fått oppleve gode filmer og interessante samtaler hvert år siden jeg begynte, og blitt en større del av administrasjonen etter hvert som tiden har gått. Bård har tatt meg med til festivaler i Europa, introdusert meg til sitt enorme internasjonale nettverk og lært meg utrolig mye om dagens skeive film og festivalliv. Jeg har selv også utvidet min kunnskap om skeiv filmhistorie ved å se filmer, lese bøker, og i det hele tatt fordype meg i en cinematisk arv som går helt tilbake til filmens begynnelse.
 

Veien videre

Som påtroppende festivalsjef har jeg mange tanker og ideer om hvilke gleder og utfordringer som ligger foran meg. For å være helt ærlig, ligger utfordringen mest i hvordan jeg tror publikum kommer til å ta meg imot. Så vidt jeg vet, så blir jeg den første streite festivalsjefen i festivalens 26-år lange livsløp, og jeg kan godt forstå at noen synes det er litt snodig. Jeg vil forsikre alle at til tross for navneendring og skifte i administrasjon, så er denne festivalen i kjernen en skeiv filmfestival, hvilket reflekteres i programmet og arrangementene vi har i år og kommer til å ha fremover. Mitt mål er å ha en balansert representasjon av forskjellige legninger, kjønnsidentiteter, og andre reflektert i vårt program, med rom for andre temaer som feminisme, rasisme, menneskerettigheter og øvrig annerledeshet. De som kjenner meg vet at mitt hjerte banker for denne festivalen og dens kunstneriske og tematiske integritet, uavhengig av min legning. Jeg er utrolig stolt av å snart kunne kalle meg festivalsjef for Oslo/Fusion, og har en sterk tro på årets flotte festivalteam. At Bård Ydén fremdeles er rådgiver og en del av festivalen setter jeg umåtelig stor pris på; hans kunnskap og erfaring er uvurderlig. Hele teamet gleder oss til å lage en utrolig bra festival til dere i høst! 

Adresse
Cinemateket / Filmens Hus
Dronningens gate 16
0152 Oslo
www.oslofusion.no

All tickets NOK 100,-
NB! 25% discount for all under 23 years and students under 25. Discounted tickets only available at the Cinemateket box office. Valid ID required.

Advance ticket sales online at cinemateket.no and filmweb.no.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oslo/Fusion International Film Festival · Youngs gate 6 · Oslo, 03 0181 · Norway

Email Marketing Powered by MailChimp