Copy
Heeft u problemen met de weergave van deze nieuwsbrief? Bekijk hem in uw browser.
     
Logo

Nieuwsbrief november 2016

Beste lezer,                                                                     Nieuwsbrief delen: 

Aandacht dit keer voor enkele bijzondere projecten, waarbij GEBA Trans de klant van A tot Z ontzorgt. Verder maakt u nader kennis met Sergen Samson, een van onze jongste medewerkers. Tot slot wens ik u, mede namens al onze medewerkers, plezierige sinterklaasdagen, een mooie Kerst en een fijne jaarwisseling.

Veel leesplezier,

Fred Spijksma - managing director

Bijzondere projecten

Opnieuw hebben we de afgelopen maand weer enkele bijzondere projecten mogen uitvoeren. Er komt veel denk- en regelwerk bij dergelijke projecten. Het een betrof drie ladingen stalen buizen van speciale afmetingen voor Alexandria in Egypte. We hebben ze met een trailer ergens in Nederland opgehaald en in Rotterdam in containers overgeladen. Voor één partij hebben we een extra grote 45ft-container ingehuurd in verband met speciale lengtes boven twaalf meter. 

In het andere geval ging het om een matrijs voor de auto-industrie, die van China naar Duitsland vervoerd moest worden. Het was een lading met een uitzonderlijke afmeting met een totaal gewicht van 16 ton , die met een kraan in een open top container getakeld is.Bij beide projecten had de klant er geen omkijken naar. GEBA Trans ontzorgt het hele traject, van A tot Z.

Bekijk hier diverse foto's van deze ladingen.

Zooplus, Moved by GEBA Trans

De webshop van Zooplus biedt meer dan 8 duizend dierproducten en is daarmee de grootste webshop op dit gebied in Europa. Onlinekopers krijgen hun bestellingen binnen 24 uur thuis bezorgd. Tot grote tevredenheid ook van hun hond, parkiet, vis of ander huisdier.  GEBA Trans verzorgt het vervoer van de pakketten vanuit het warehouse in Tilburg naar de verdeelpunten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje, vanwaar ze naar de klanten vervoerd worden. Het zijn flinke aantallen. Op maandagen gemiddeld twintig trailers, de andere dagen iets minder. Per trailer zo’n duizend pakketten. De verwachting is dat dit, net als de e-commerce in het algemeen, de komende jaren nog flink toeneemt.

Het is een ongoing operation in Tilburg en de snelheid ligt hoog. Dat betekent dat we per land altijd minstens één trailer hebben klaarstaan om de vaart erin te houden. Dat vergt grote flexibiliteit van onze operatie. Onlangs hebben we speciaal voor Zooplus twee opleggers aangeschaft en laten voorzien van zeilen met het logo van Zooplus, moved by GEBA Trans, welke te zien zijn door heel Europa.


Hulpgoederen Gambia

Afgelopen maand heeft GEBA Trans voor Newell het transport vanuit België naar Gambia verzorgd van een groot aantal hulpgoederen. Het betrof onder meer bevallingstafels, microscoop en medische kasten voor een kraamkliniek. Vorig jaren waren er zelfs twintig nieuwe ziekenhuisbedden bij. Newell hoopt dat hiermee complicaties bij geboorten kunnen worden voorkomen, wat natuurlijk ook levensreddend kan zijn. Voor een school gingen er onder meer schoolborden, schrijfmaterialen en speelgoederen mee.

Het gaat om twee kleine schoolgebouwen voor elk vijftig kinderen. Eigenlijk zijn ze als schoolgebouwen niet toereikend en daarom is er het voornemen om de komende tijd ook twee nieuwe gebouwen te laten neerzetten. Verder werden brandweermaterialen verscheept, zoals een hydraulische knipschaar, blusmiddelen en brandweerpakken. De hulpgoederen werden door verschillende partijen beschikbaar gesteld. De containers (andere jaren een, dit jaar twee) werden gesponsord door Newell, Dymo en Lenox. GEBA Trans regelt al jaren diverse transporten voor Newell.Rond de feestdagen

Ondanks onze inzet zijn de gangbare looptijden in de dagen rond Kerstmis en Nieuwjaar niet altijd te halen. Transsittijden kunnen in deze periode langer zijn dan u van ons gewend bent. U kunt problemen voorkomen door opdrachten tijdig bij ons aan te melden, zodat u direct feedback krijgt omtrent om de haalbaarheid.

Rijverboden

Er geldt een rijverbod op zon- en feestdagen in o.a. de volgende landen:
Duitsland (DE), Frankrijk (FR), Hongarije (HU), Italië (IT), Oostenrijk (AT), Polen (PL), Roemenië  (RO), Slovenië (SI), Slowakijke (SK), Spanje (ES), Tsjechië (CZ), Zwitserland (CH).


Hieronder treft u de belangrijkste rijverboden en feestdagen voor de komende maand:
Datum Feestdag / Rijverbod Betreft
 01-12-2016  Nationale feestdag Roemenië  RO
 08-12-2016  Maria Onbevlekte Ontvangenis  AT, CH* (in sommige kantonnen), ES, IT
 24-12-2016  Feestdag voor kerstmis  Enkel: CZ, SK
 25-12-2016  Kerstmis  Allen
 26-12-2016  Kerstmis / St. Stephans dag  Allen
 31-12-2016  Kantonale feestdag Genève  Enkel: CH* (Genéve).
* indien een feestdag in een  (deel van een) kanton niet wordt gevierd, dan geldt in dat (deel van een) kanton ook geen rijverbod. Kantonale rijverboden gelden niet voor transitoverkeer, wel voor bestemmingsverkeer in betreffende kantons.
 
Voor een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden, afkomstig van TLN,  in de maand december klik hier. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Wij van GEBA Trans: Sergen Samson

U kent ons bij naam van de mail of van de telefoon. Of u hebt ons opgezocht op onze site. Hoog tijd om dat allemaal wat meer kleur te geven. In deze nieuwsbrief: Sergen Samson (23).

‘Het viel echt enorm op, dat daar niemand met zijn telefoon bezig was. Ze kletsten met elkaar, dansten, dronken, luisterden muziek, maar niemand was bezig met likes op Facebook ofzo. Dat zul je hier niet meer zo gauw meemaken.’ Met nog steeds enige verwondering kijkt Sergen terug op dat terras in die voorstad van Milaan, waar hij vaker uitging in het weekeinde. Een telefoonloos terras!


Lees hier meer

Contact

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Twitter Facebook Linkedin RSS

Uitschrijven · Inschrijving bijwerken