Copy
BC Delft email header

Beste jeugdleden en ouders,

Het nieuwe seizoen 2015/2016 gaat bijna beginnen… allemaal hopelijk een goede vakantie gehad en weer zin in het badmintonnen! Woensdag 26 aug gaan we beginnen!!!
In deze nieuwsbrief de belangrijkste activiteiten die we dit seizoen gaan doen en handige weetjes voor iedereen. 

Groetjes,
De Jeugdcommissie

PS. Jullie ontvingen wellicht ook al de algemene nieuwsbrief van BC Delft. Die is nieuw en er zal binnenkort worden gekeken hoe we de nieuwsbrieven beter kunnen combineren.

Bekijk deze e-mail in je browser

Activiteiten komende tijd


1e woensdag training 18.30-20.00 uur woe 26 aug
1e zondag training 18.30-00 uur woe 26 aug
1e RJC toernooi DKC DenHaag zat 6 en zon 7 sep
Terugblikken kamp foto's en film woe 9 sep 17.30 u
Rabo Fietstocht zon 20 sep
Zilveren Shuttle Toernooi - Pijnacker zon 27 sep
2e RJC toernooi Mix Naaldwijk zat 17 en zon 18 okt
3e RJC toernooi BC Delft zat 21 en zon 22 nov
4e RJC toernooi BCRS Spijkenisse - zat 12 en zon 13 dec
5e RJC toernooi TFS Barendrecht zat 2 en zon 3 jan
Kind – Ouder toernooi BC Delft zon 31 jan (ovb)
6e RJC toernooi Velo Wateringen zat 20 en zon 21 feb

In de kantine hangt ook een kalender met alle info, kijk regelmatig om te zien wat er allemaal gebeurt. Deze activiteiten staan ook op de website.
Bekijk de Kalender op de website

RJC Toernooien Circuit

Voor het vierde seizoen alweer organiseren 6 clubs deze toernooien voor de jeugd. Wij organiseren het 3e toernooi in november. Er wordt gespeeld op sterkte van de competitie en deels leeftijd. De jongste jeugd in J6 en J7 speelt alleen op de zondagen, de andere kinderen op zowel zaterdag als zondag. De onderdelen zijn zoveel mogelijk in poules, dus je speelt altijd meerdere wedstrijden. Kijk op de website regiojeugdcircuit.nl voor alle info en de regels voor inschrijving. Als je mee wilt doen aan deze toernooien kan je zelf inschrijven via de website badmintonnederland.toernooi.nl. Als je wilt weten hoe dat moet, vraag aan Ineke. Zij houdt ook bij wie er van ons meedoen aan de toernooien, maar dit seizoen moeten jullie zelf inschrijven.
Vind deze info op de website

Training en groepsindeling

Alle jeugdleden hebben de mogelijkheid om twee keer in de week te trainen, op woensdagavond en zondagochtend. De trainers hebben samen de nieuwe indeling gemaakt voor de verschillende groepen. Dit is gebaseerd op leeftijd, sterkte, tactisch en technisch inzicht, en motivatie. Zoals elk jaar zijn er wat veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Michel is de hoofdtrainer van de jeugd en zet het jaarplan uit. Samen met de andere trainers wordt hier invulling aan gegeven.

Woensdag: 18.30 – 20.00 uur
Start woe 26 aug, laatste keer op woe 15 juni.
!! Geen training op: woe 21 okt, woe 23 en 30 dec, woe 24 feb, woe 27 apr, woe 4 mei.

Dit jaar gaan we op de woensdag werken met een selectiegroep, getraind door Michel. De andere groepen komen onder leiding van Marcel, Wouter, Jeroen en Dorine; met hulp van Rick en Thijs. Zie hieronder de indeling voor dit seizoen. Aan het einde van de avond (laatste kwartier) wordt er met iedereen partijen geoefend en kunnen de groepen dus gemixt worden. Wie meer uitleg wil over de indeling van de groepen is welkom op woensdag 2 sep in de kantine om 19.45 uur. Michel, als hoofdtrainer van de jeugd, zal dan toelichting geven op de indeling en beantwoordt jullie vragen. 

Zondag: 9.30 – 11.00 uur
Start zon 30 aug, laatste keer op zon 7 feb.
!! Geen training op: zon 27 sep (Zilveren Shuttle Toernooi), zon 22 nov (RJC-toernooi), zon 18 en 25 okt (herfstvakantie), zon 27 dec en 3 jan (kerstvakantie).

Op zondag werken we met drie groepen, getraind door Jeroen, George en Arless met behulp van 2 assistenten. Ook hier zullen aan het einde van de training partijen worden gespeeld en de groepen gemixt worden. Zondag zijn de trainingen op alle 12 banen. Na de training komen de senioren om hun competitie te spelen, dus misschien leuk om af en toe te gaan kijken.

Bekijk de groepsindeling voor beide dagen op de website

Afmelden training

Zorg dat je ongeveer 10 minuten voor de training aanwezig bent en je dus kan helpen met opbouwen van de banen. Wanneer je een keer niet kan komen, meld je dan op tijd af. Graag dmv een tekstbericht. Dit kan binnenkort ook via de website en we zijn bezig met een echte BC Delft-afmeld-app! Meer info volgt. 

Woensdag:     Michel (06-36161306)     of     Jeroen (06-29005915)
Zondag:         Jeroen (06-29005915)     of     Arless (06-17145574)

Vind deze informatie op de website

Jeugdcompetitie 2016

Het lijkt nog erg ver, maar eind oktober moeten we al doorgeven met hoeveel teams BC Delft mee wil doen aan de competitie. Er wordt weer een nieuwe indeling gemaakt door de trainers. Door leeftijd en resultaten vorig jaar moet je misschien in een hogere klasse gaan spelen. Voor iedereen proberen we een team te vinden dat past bij zijn/haar niveau. Belangrijk is dat je alle 10 wedstrijden aanwezig moet zijn, we hebben helaas weinig ruimte om wedstrijden te verzetten.
De data van de competitie-weken zijn al bekend. Of je dan zaterdag of zondag moet spelen weten we pas in januari. Kan je 1 van onderstaande data niet spelen, geef dit dan snel door aan Angelique (moeder Dave/Fabienne) of per mail.

Data jeugdcompetitie 2016:
13-14 feb    5-6 mrt        12-13 mrt    19-20 mrt     2-3 apr
9-10 apr     16-17 apr      23-24 apr    21-22 mei    28-29 mei

Rabo Fietstocht zon 20 september

Ook dit jaar gaan we met de jeugd en wie wil meedoen aan de fietstocht van de Rabobank. Hiermee halen we geld op voor de club en kunnen we leuke dingen organiseren voor de jeugd, zoals het kamp. Die zondag is er geen training en dus allemaal mee op de fiets! Marjolein regelt alles en zal binnenkort vragen wie er allemaal mee gaan fietsen.

Zilveren Shuttle Toernooi zon 27 september

Al heel veel jaren organiseren wij en andere clubs uit de buurt (Pijnacker, Deo, DenHoorn, SwetiDay, Schipluiden, Pip) dit toernooi voor de jeugdleden. Er wordt gestreden om de Zilveren Shuttle! Je wordt ingedeeld op sterkte en speelt in een poule met en tegen elkaar, dus veel wedstrijdjes. Dit jaar spelen alle kinderen op 1 dag: in de ochtend zullen de jongste kinderen spelen en in de middag de oudere groep. Het toernooi wordt dit keer in Pijnacker gespeeld in sporthal de Viergang.
Marjolein en Annemiek (moeder Rens/Mees) komen binnenkort vragen of jullie allemaal meedoen en horen jullie de indeling. Die zondag dus geen training, maar een gezellig toernooi spelen.

Kantine dienst woensdag

Ook dit jaar willen we graag de kantine open hebben tijdens de jeugdtraining. Hier vragen wij aan alle ouders of zij twee keer per seizoen een bardienst willen draaien. Dit is dus op woensdagen van 18.30 tot 20.00 uur. Je kan je hiervoor opgeven bij de Barcommissie per mail of op woensdag bij de bar; daar ligt de indeling. Het is een kleine moeite en vaak erg gezellig en zo helpen we de club aan wat meer omzet.

Terugblik Jeugdkamp

Het was wederom een succes!! Het 3e kamp van BC Delft was van 4-6 juli in Huizen. Iedereen heeft het reuze naar zijn zin gehad en we hebben geboft met het mooie weer. De foto’s zijn al een tijdje te zien op de Facebook-pagina, maar er is ook een filmpje gemaakt. Foto’s en film van het kamp kijken we op woensdag 9 sep voor de training (onder het genot van broodje knak), vanaf 17:30u in de kantine.
Vind de foto’s op Facebook

Website en mail

Regelmatig versturen wij informatie per mail naar ouders/kinderen. Het is daarom belangrijk dat we het juiste mailadres van jullie hebben. Graag doorgeven aan Laura of via de mail.
Op de website kunnen jullie ook alle informatie vinden. Nieuwsbrieven, data van training, toernooien, enz: www.badmintonclubdelft.nl
Als je zelf leuke foto’s of stukjes hebt voor de website kan je dit mailen naar onze webmaster Linda.

Grote Clubactie

Binnenkort gaan we weer meedoen met de Grote Clubactie. Door het verkopen van loten verdienen we geld voor de club waar we weer wat leuks mee kunnen doen. Dit jaar hebben we ook een beloning voor diegene die meer loten weet te verkopen. Verdere info komt in september via Melanie (moeder Robbie). Je kan de loten verkopen aan ouders, opa/oma, buren, familie, kennissen en evt werk. De verkoop van de loten start begin september.
Vind deze informatie op de website
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © BC Delft 2015

Vragen of suggesties horen we graag! Mail naar: zoefff@badmintonclubdelft.nl

Bekijk deze e-mail in je browser