Copy
View this email in your browser

Midsommer på pause...


Kære alle jer derude i den smukke midsommernatur,

Nu bliver dagene igen kortere og lyset aftager næsten umærkeligt - så beslutningen om at slippe skærmen, eller hvad du nu sidder med, er måske ikke så svær, for er det ikke med at komme ud og nyde lyset, naturen, alt det grønne imens det er her?
Det virker ikke rigtig at sætte naturen på pause - den venter ikke til vi måske engang blive færdige, er klar, får tid eller hvad vi nu skal kalde det.

Ganske anderledes og vanskeligt kan det være at tage beslutninger når jeg skal købe ind, for skal jeg vælge om jeg vil tage mest hensyn til miljøet, min pengepung, min sundhed, mit ansvar for bæredygtig handel eller for lokalproduktion?
Når jeg har fri skal jeg vælge om jeg vil tilbringe søndagen med min syge ven eller deltage i Landsindsamling. Skal jeg holde jul med min bonusfamilie, min reservebedste eller min biologiske familie? Og skal jeg vælge den hurtigste eller den korteste rute min GPS foreslår mig, og hvilken kanal skal jeg se eller lytte til?

Vi skal vælge til og fra, om stort og småt, have en mening, tænke, ræsonnere og handle i en uendelighed - Det moderne liv er i næsten alle henseender blevet meget komplekst og vanskeligt at navigere i.

Det er tanker som disse, der længe har optaget mig i mit arbejde, for hvordan skaber man overblik, i komplekse og uigennemskuelige sammenhænge?
Det er tanker som disse, der kan få det til at svimle for mine øjne og blive rundtosset af.

Arbejdet med mine værker giver mig klarhed og en form for reflekteret overblik så jeg igen kan navigere og tænke klart og tage beslutninger.

I dette nyhedsbrev får du både lidt gamle nyheder, en sommer invitation og et par gode tilbud, og husk så at naturen ikke venter - ta og nyd den.


Mette


 


 

Square Dance, bemalet papir, ca 40 x 40 cm.
 

Landart i Bjerringbro


SOL-HJULET

For  ca 1 1/2 år siden begyndte de indledende møder til et omfattende kunst- og kultur projekt med udgangspunkt i Gudenåen og livet omkring den. 

Skulpturen ”Solhjulet” er resultatet af disse møder og dette meget spændende projekt. ”Livets Vand” var et kulturhistorisk projekt, som med skuespillere, artister, gøgl, teater og kunst, bevægede sig fra Arnakkekilden i Silkeborg og fulgte Gudenåen til udløbet i Randers. "Livets Vand" var en del af Europæisk Kulturregions Kulturfestival, med temaet ”Genopdag”.

Ialt fire kunstnere var tilknyttet projektet og vi fik tildelt hvert vores sted, som vi skulle dykke ned i og fortolke.

Jeg "fik" Bjerringbro, og har besøgt byen adskillige gange i løbet af det seneste års tid for at indsamle historier, researche og hente inpiration for derefter at gå hjem og bearbejde indtrykkene.

”Solhjulet” er skabt ud fra ideen om en karrusel, et vandmølle hjul  og en vandpumpe.

De seks vinger i skulpturen består af lameller, som med forskellige kunstneriske metoder er bearbejdede, så man, når man bevæger sig rundt om skulpturen får øje på forskellige udtryk. 

De to hovedmotiver, en teknisk tegning af en pumpe og inspiration fra Mammenøksen, er på hver deres måde diagrammer eller koder af elementer fra den fysiske (pumpen) - og den åndelige (øksen) verden.

 

Solen og dens stråler, som skulpturens titel er inspireret af, er på sin vis  også en form for naturens urværk som vi igennem millioner af år har stolet på, og skulpturen kaster spændende og uforudsigelige skygger når solen i løbet af dagen bevæger sig henover himlen.

”Solhjulet” var  suppleret af ca 400 solstråler, som Bjerringbros børn og voksne har medvirket til at dekorere med forskellige runde tryk - et symbol på mønter, kræmmere og handel.

Skulpturen kunne ses ved sol- og vandtrappen i Bjerringbro d. 29.05 - 16.06 2019.

Den er nu afmonteret og pakket ned, og kender du et sted hvor du tænker den ville "gøre gavn" så send mig gerne en hilsen, så den endnu engang kan inspirere og glæde.

Se mere her

Se film her

 

 

Square Dance. Bemalet papir, grafik, tråd, ca 40 x 40 cm.


 

International Art Workshop Gludsted


01.07 - 12.07 2019

Jeg er så heldig at jeg i år er blevet inviteret til at deltage i "International Art Workshop" i Gludsted i Midtjylland.
Her vil jeg sammen med 14 kollegaer fra forskellige dele af verden arbejde og udveksle inspiration i 12 dage.

Jeg glæder mig meget til at fordybe mig i mit arbejde og lade mig puffe og skubbe af nye ideer og fremmede materialer. 

Der er fri adgang til at følge vores arbejde på friskolen i Gludsted. Jeg lægger sikkert også noget på fb som arbejdet skrider frem.

Læs i programmet herunder hvad og hvornår.

D. 12 juli er der fernisering og afslutning og I er hermed alle inviteret.

Læs mere her.  


 

Skulpturelt maleri/mobile. ca. 50 x 70 x 25 cm


 


 

Jeg har dette forår udgivet et lille hæfte med titlen "Proces"

I forordet skriver jeg bl.a.: "Proces beskriver ifølge ordbogen et forløb eller en serie af handlinger der indebærer en forandring eller udvikling.

Arbejdet i værkstedet kan beskrives som een lang uendelig proces. 

En proces som konstant forandre, bevæger og flytter sig, både fysisk og psykisk.

Denne proces er som en levende organisme. Den er rodet, forvirrende, springer hid og did. Den skal næres, stimuleres, skæres til. 

Denne lille bog, tager dig med ind i nogle af mine processer.  Det er hjertet af mit arbejde i værkstedet, hvor de færdige værker står som ”toppen af isbjerget”.

Jeg vil hovedsaglig lade fotos selv fortælle, men indimellem suppleres billeder, skitser og tanker  af tekster, der som kalejdoskoper, bevæger sig rundt om processen. Jeg forsøger ydmygt at sætte ord på noget som i virkeligheden ikke kan forståes, men skal erfares og sanses."


Herunder et par eksempler fra bogen:
Hæftet er på ialt 60 sider, med softcover og farvefotos.
Pris. kr 50,00


Du kan vælge at hente det på mit værksted efter aftale, eller får det tilsendt med posten. Det koster kr. 40,00

Du kan bestille på SMS: 40 49 64 71 eller via mail: mette@mettestrong.dk
Husk at opgive navn og adresse og meddel evt om du vil have det signeret - det koster ikke ekstra.

 

Få Kunsttryk tilbage

Jeg har kun ganske få eksemplarer af det lille kunsttryk "Forever cutting the lawn" tilbage.

Kunsttrykket er indrammet i passepartout og mat sort ramme. Mål: 26 x 26 cm.


Sommertilbud: 
Et kunsttryk, indrammet, signeret og nummereret koster kr. 450,- 

Du kan vælge at hente det på mit værksted efter aftale, eller får det tilsendt med posten.
Det koster kr. 75,00 

Du kan bestille kunsttryk på mette@mettestrong.dk 
Husk at oplyse dit navn, tlf, adr og antal tryk du ønsker at købe.


Køber du både kunsttryk og hæfte får du gratis forsendelse.


 


Skulpturelt maleri/mobile. ca. 50 x 70 x 25 cm.              Square Dance, bemalet håndgjort papir, 90 x 83 cm 

Det var alt i denne omgang....
 

Trænger du til nyt på væggene derhjemme eller på arbejdspladsen - eller måske til en gave,  husk da at altelieret altid er åben efter aftale.
Er du blevet nysgerrig på nogle af de værker jeg har præsenteret her, er du velkommen til at kontakte mig for flere oplysninger.

Du er også altid velkommen til at komme, ganske uforpligtende, og se hvad her er af muligheder, og låne værkerne med hjem på prøve inden du beslutter dig.
Jeg er også behjælpelig med rådgivning og idéudvikling m.h.t. ophængning og evt. farvesætning.

Udover nyhedsbrevet, som kommer 4-6 gange om året kan du følge med i værkstedet via  facebook og instagram. 
Kender du nogle som kunne have glæde af informationen her i nyhedsbrevet, må du meget gerne dele det.

Jeg vil ønske jer alle gode  feriedage - og ikke mindst god tur ud i den smukke danske sommer med gode udstillings- og kunstoplevelser - og måske ses vi i Gludsted 12 juli.

Kærlig hilsen

Mette

Copyright © 2019 Mette Mailund Strong, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp