Copy
In deze nieuwsbrief presenteren we u weer een selectie uit de actuele onderzoeken en projecten van Leyden Academy. Heeft u suggesties of wilt u reageren, neem dan vooral contact met ons op.

Tien jaar cadeau

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens, zoals minder snoepen en vaker naar de sportschool. Dit blijkt vaak lastig vol te houden... Wat wél werkt, zijn kleine slimme aanpassingen in je dagelijkse routine en omgeving, schrijven David van Bodegom en Rudi Westendorp in hun nieuwste boek ’10 jaar cadeau’. Al die gezonde ‘nudges’ kunnen samen optellen tot extra, vitale levensjaren. Lees meer.

Videoreeks over liefdevolle zorg

Veel organisaties in de ouderenzorg maken momenteel de omslag naar persoonsgerichte zorg, met meer ruimte en aandacht voor de wensen en verlangens van bewoners. Om hierbij te ondersteunen, ontwikkelden we de gratis videoreeks ‘Liefdevolle zorg in de praktijk’. De 19 korte video’s brengen herkenbare praktijk-situaties in beeld en inspireren tot een gesprek over goede zorg. Lees meer.

Jonge dokters op de bres

Eind december verscheen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een oproep om jonge artsen beter voor te bereiden op het verlenen van passende zorg in de laatste levensfase. Voor auteurs Josefien de Bruin en Mary-Joanne Verhoef was het pleidooi persoonlijk gemotiveerd: zij misten dit onderwerp in hun eigen geneeskundeopleiding, die vooral is gericht op ziekten genezen en het leven verlengen. Lees meer.

Nieuwe collegereeks start in maart

Hoe blijf je zo lang mogelijk vitaal, scherp en sociaal actief? In onze nieuwe collegereeks ‘Vitaal en betekenisvol leven’ koppelen we wetenschappelijke inzichten aan praktische tips en adviezen. De collegereeks vindt vanaf 10 maart a.s. tijdens zeven dinsdagochtenden plaats in het Poortgebouw in Leiden. Iedereen is welkom, maar de cursus is primair gericht op 55-plussers. Lees meer.

"Betrek ouderen meer bij zorg, beleid en onderzoek"

Tineke Abma is sinds 1 december 2019 directeur-bestuurder van Leyden Academy. Zij wil er graag aan bijdragen dat oudere burgers veel meer worden betrokken bij zorg, beleid en onderzoek. Zo maken senioren én kunstenaars deel uit van het projectteam van het nieuwe onderzoek ‘Kunst in de langdurige zorg’ van Leyden Academy en Amsterdam UMC. Lees meer.
Twitter
Facebook
YouTube
LinkedIn
Gegevens aanpassen of uitschrijven.

Leyden Academy on Vitality and Ageing
Poortgebouw Zuid │Rijnsburgerweg 10 │ 2333 AA Leiden
I: www.leydenacademy.nl │E: info@leydenacademy.nl │T: 071-5240960

Email Marketing Powered by Mailchimp