Copy
Problemer med at se denne mail? Se den i din browser

Velkommen til nyt fra Tinby, hvor du bl.a. kan læse: 

 • VIDEN OM: Opkøb af skumvirksomhed
 • INSPIRATION: PUR sikrer dyrevelfærd
 • INSPIRATION: Hvad har fiskeri med PUR at gøre? 
 • VIDEN OM: Derfor er PUR oplagt til vinduesproduktion
 • INSPIRATION: Hvad kan PUR bruges til?
 • VIDSTE DU, AT...
 • UDFORDRING: Vil du afprøve en god idé?

Som altid byder arbejdsdagene i Tinby A/S på masser af udfordringer og spændende opgaver, og vi glæder os til at matche jeres fremtidige konkurrencekraft med vores mange nye udviklingstiltag inden for råvarer, teknologi, kvalitet og effektivitet i kombination med vores fortsatte globale ekspansion. Alt i alt giver det nemlig vores eksisterende og fremtidige kunder store muligheder. Vi er klar til at lade os udfordre og ser frem til mange nye, spændende opgaver. 

Rigtig god læselyst!

Med venlig hilsen
Torben Nielsen, adm.dir.
Tinby A/S


(På billedet herover: PURE-stolen fra Randers+Radius A/S,
som produceres hos Tinby).


Opkøb af skumvirksomhed

Tinby A/S har opkøbt skumvirksomheden LM Skumplast A/S, der i samme ombæring har skiftet navn til Tinby Skumplast A/S. Virksomheden, der siden etableringen i 1978 er blevet udbygget adskillige gange, producerer polyuretanbaserede plader og profiler med høj isoleringsevne til kunder inden for køle- og transportindustrien samt til byggeindustrien. På sigt kommer virksomheden også til at producere emner til vindmølleindustrien. 

> Ja, tak - lad mig se hele pressemeddelelsen om opkøbet

På billedet herover ses Kim Hansen (t.v.), der fortsætter som direktør
i Tinby Skumplast A/S, sammen med adm. direktør i Tinby A/S, Torben Nielsen.

PUR sikrer dyrevelfærd

Hvad enten det gælder svineproduktion eller kyllingefarme, så er det vigtigt, at dyrene har det godt - klimaet skal være tempereret og luftkvaliteten i orden. Ved hjælp af luftindtag og skorstene i PUR, som netop Tinby producerer til TPI Polytechniek, er vi med til at sikre dyrenes velfærd. TPI Polytechniek er blandt Europas førende leverandører af staldventilationsprodukter til landbrug og industri.
 
At det netop er polyuretan, der anvendes til staldventilation, skyldes materialets styrke og gode isolerende egenskaber. Materialet er egnet til forskellige klimaforhold og anvendes således til staldventilation over hele kloden - i Mellemøsten, Asien, USA, Canada og Europa.
 
TPI har et bredt produktprogram og lancerer løbende nye produkter for at efterkomme markeds behov. På den front deltager Tinby i et tæt projektsamarbejde med TPI, da Tinbys store erfaring og innovative tilgang til produktudvikling har gjort os til en attraktiv samarbejdspartner.
 
Et af TPI’s nye produkter er Omniflux - en ny ventil, der er støbt i en isoleringsskum med en densitet på 160 g/l. Materialet er let og stærkt isolerende og anvendes, hvor en hård og slagstærk overflade er ønsket. Ud over staldventilation anvendes PUR til mange andre typer isoleringskomponenter.

Hvad har fiskeri med PUR at gøre?

KetteGear er iværksættervirksomheden bag produktet BasKette - en praktisk linekurv til brug ved hav- og fluefiskeri. Designeren bag produktet ønskede at anvende polyuretanens unikke egenskaber i dette nye outdoorprodukt til den aktive fisker - og det er der kommet et praktisk, multifunktionelt design ud af. Om samarbejdet med Tinby siger indehaveren:

“Vi var interesserede i polyuretan til BasKette, da vi ledte efter et materiale, som var lettere end plast, og som kunne flyde på vandet. Vi kontaktede Tinby, da vi vidste, virksomheden havde stor erfaring med dette materiale - og så fik vi en konkurrencedygtig pris. Produktudvikling går sjældent en slagen, lige vej, så i processen havde vi en åben kommunikation og en konstruktiv sparring omkring produktet med Tinby. Resultatet er et lækkert outdoorprodukt med helt unikke egenskaber, som ikke hidtil er set ved konkurrerende produkter.”

Rasmus Høtoft Sørensen
Ingeniør og indehaver af KetteGear

 

DERFOR: PUR til vinduesproduktion

Polyuretan bliver pga. sin gode isoleringsevne ofte brugt i produkter, hvor reducering af energitab er en afgørende faktor. PUR kan bearbejdes som træ og er derfor velegnet som materiale til fremstilling af fx vinduesprofiler - og materialet er samtidig vejrbestandigt, idet det både tåler og modstår kulde, regn, sol, varme og tør luft. Kontakt os for mere info.


Hvad kan PUR bruges til?

Polyuretan (PUR) er en hærdeplast, der har en lang række særlige egenskaber, som gør materialet anvendeligt, hvor andre materialer kommer til kort. Tinby har mange recepturer inden for følgende hovedgrupper: Integralskum, massiv, fleksibel integralskum og elastomer. Vi kan bl.a. fremhæve følgende egenskaber ved materialerne: 
 • høj slid- og brudstyrke
 • støj- og vibrationsdæmpende
 • supereffektiv til isolering
 • gode kemiske, termiske og elektriske egenskaber
 • kan produceres med meget lav vægt
 • kan erstatte mange andre typer materiale
 • kan produceres i sandwichkonstruktioner 
 • kan indfarves og lakeres
 • tillader indstøbning af diverse former for komponenter
PUR kan derfor anvendes til et væld af produkter, fx vinduesprofiler, isolering, komponenter i vindmøllevinger, møbeldele, kabinetter til medicoindustrien, interiør i biler... og meget mere. PUR er høj kvalitet til fornuftige priser.

> Lad mig se flere eksempler på, hvad PUR kan bruges til

(På billedet herover: Den patenterede Eezyflow® Sleep Collar
- en sovekrave i viskoelastisk polyuretanskum, som produceres hos Tinby).

Vidste du, at ...

... vi hos Tinby producerer en lang række produkter til vindmølleindustrien? Polyuretan indeholder mange muligheder i relation til greentech-industrien, herunder ikke mindst konstruktionsdele til vindmøller. I relation til vindmølleindustrien ligger udviklingsmulighederne først og fremmest i det faktum, at PUR er et let materiale, der har meget stor styrke og særdeles gode bearbejdningsmuligheder. Egenskaber, der er særligt interessante for vindmølleproducenter.

Vil du afprøve en god idé?

Hvis ja, så nedsætter vi et projektteam af ingeniører og andre fagpersoner, der er relevante for netop jeres projekt. Vi ved af erfaring, at ikke to udviklingsprojekter er ens, og vi ved derfor også, at der er behov for denne 'task force' til at gennemtænke det optimale set-up for udviklingen og produktionen af netop jeres emne. Vores løsningsmodeller er således altid 100% kundespecifikke og unikke!

Hos Tinby har vi omfattende materiale-, udviklings- og produktionsviden. Inddrager du os i idéfasen, kan du derfor opnå stor synergieffekt, da vi kan byde ind med afgørende viden, der kan optimere dit produkts kvalitet og sikre en mere konkurrencedygtig pris.

Har du en idé, du gerne vil afprøve sammen med os?
Så kontakt vores salgs- og projektchef Michael V. Therkelsen

Vi glæder os til at høre fra dig! 


NB! Vi har næsten 45 års erfaring med støbning af dele i polyuretan, heraf bl.a. 10 år som underleverandør til nøgleaktører inden for vindmølleindustrien. Vi stiller know-how og teknologi til rådighed, og vi tilbyder produktionsfaciliteter i Kina, Polen, USA og Danmark. 

Lyst til at mærke?

Har du lyst til at få en lidt bedre fornemmelse for, hvilken bred palet af materialemuligheder, PUR tilbyder, så sender vi dig gerne en lille æske med et udvalg af materialeprøver. Kontakt i så fald Helle Stougaard på telefon +45 63 89 44 61 eller mail hst@tinby.dk. Så sender hun dig med glæde en lille æske, der hos de flere får idéerne til at boble frem.... Vi ser frem til at høre fra dig!

 
Hvem er Tinby?

Tinby A/S har i 45 år leveret komplette polyuretanløsninger til kunder i hele verden. Med sine 250 medarbejdere i Danmark, USA, Kina og Polen betjener vi primært fire segmenter: 1) Kabinetter, 2) flex, 3) greentech og 4) design.

Vi tilstræber at optimere og bibeholde langvarige samarbejder med vores kunder for at sikre højkvalitetsløsninger, der er tilpasset den enkelte kunde, og vi tager gerne ansvar for store dele af værdikæden - fra idé, konstruktion og udvikling til produktion, forædling og distribution. 

Tinby er lig med høj kvalitet og leveringssikkerhed til konkurrencedygtige priser - fra vores fabrikker i Danmark, Polen, Kina og USA. 
FORKÆL DIT NETVÆRK Del dette nyhedsbrev på Linkedin eller facebook, 
eller send det på mail til en, du tror, det vil interessere.
Del på Linkedin
Send til en ven
Del på facebook
Følg os på LinkedIn
Følg os på LinkedIn
Besøg vores website
Besøg vores website
Copyright © 2017 Tinby A/S, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp