Copy
Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
E-mail: info@hugbc.hu
Telefonszám: +36 70 779 2342

 
Kedves Olvasó!

A szeptember mindig izgalmas hónap számunkra, hiszen a Nemzetközi Zöldépítés Hetét minden évben több programmal ünnepli egyesületünk. Az események között zöldépület-bejárások, az első klímasemleges magyar szálláshely fenntartható megoldásainak megismerése, valamint a World Green Building Council egyórás online előadása is szerepel a nulla energiaigényű épületekről. Október első heteiben pedig szakmai partnerként hívjuk Önöket  az Öko Home konferenciára és a Building WELL- Being WELL workshopra. Részleteket alább olvashatnak. Várjuk Önöket a programokon!

Közelgő események
  Kövessen minket
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Október 26.BETTER PLACES FOR PEOPLE konferencia - A zöld és élhető épített környezetért

A regisztráció elindult, részletek itt.
Kiemelt híreink
Better Places for People konferencia

A HuGBC mint az egyetlen, a zöldépítés ügyét felkaroló nonprofit szakmai szervezet október 26-án rendezi meg éves nagykonferenciáját Budapesten "BETTER PLACES FOR PEOPLE -  A zöld és élhető épített környezetért" címmel. Részletek itt.
HuGBC & RICS Green Talk: Klímasemleges üdülőházak Irotán

Rendhagyó Green Talk a nemzetközi Zöld Építés Hetén! A nagyközönség számára is megnyitjuk az előadáson való részvétel lehetőségét. A másfél órás programon az Irota Ecolodge tulajdonosa, a holland Lennard de Klerk mutatja be a projektet. Részletek itt.
Green Walk 2017 

A Nemzetközi Zöld Építés Hetén, szeptember 25-30. között 6 napon át 16 létesítménybe juthatnak be az érdeklődők, többek között a nagyközönség előtt máskor elzárt épületekbe is. Részletek itt.
Családi házak fenntartható kihívásaira kínáltak opciókat az előadók a HuGBC képzés-sorozatának harmadik modulján

Az első két modul („Kihívások és megoldások aktívan, passzívan” és „Kihívások és megoldások a smart citytől a smart buildingig”) után szeptember 19-én családi ház léptékű projektekről hallhattak a megjelent tervező építészek, szakemberek az újépítésű koncepcióháztól a tetőtér-beépítésen át az ökológiailag jól teljesítő üdülőközpontig. Részletek itt.
További híreink
Helyet és anyagot is spórol egy magyar startup hőtárolója
Évente húszezer eurót lehetne megtakarítani Európában megfelelő hőtárolással. A HeatVentors innovatív technológiája, a HeatTANK fázisváltó anyagok alkalmazásával erre a problémára nyújt megoldást.

Légtisztító mohafalat adtak át a budapesti Kolosy téren
A 275 fa légtisztító erejét ötvöző mohafal péntektől 6 hónapon keresztül tisztítja a levegőt és csökkenti a levegőszennyezést a Kolosy téren. A mohafal folyamatosan méri és jelzi saját teljesítményét, amelyet a beépített kijelzőn bárki megnézhet.

2050-re 139 ország állhatna át teljes egészében a megújuló energiaforrásokra
Egy amerikai kutatócsapat szerint a világ országainak több mint 70 százalékának áramellátását biztosíthatná szél-, víz- és napenergia 2050-re.

Áder János: minél több települést be kell kapcsolni a klímavédelembe
Áder János köztársasági elnök a New Yorkban helyi idő szerint kedden megtartott klímavédelmi tanácskozáson azt javasolta António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hogy világszerte bővítsék a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó kezdeményezésben részt vevő városok, tartományok, szövetségi államok körét.

Lebontották a világ első tengeri szélfarmját
Márciusban már leállították, a napokban pedig le is bontották a világ legelső offshore, azaz tengerbe telepített szélfarmjának 11 turbináját. Egyben ez az első alkalom a világon, hogy tengeri szélerőműveket szerelnek szét. A Vindeby 1991-es átadása óta szolgáltatta a környezetbarát energiát Dániától dél-keletre.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn

Iratkozzon fel "Heti hír és rendezvény feltöltések" értesítő szolgáltatásunkra! Tájékozódjon honlapunk legfrissebb híreiről minden hétfőn e-mailben, így időt és energiát spórol meg a hírkereséssel, ugyanakkor minden, egyesületünket érintő hírből naprakész lesz. Ehhez nem kell mást tennie, mint elküldenie email címét az info@hugbc.hu email címre.


Ezt a hírlevelet azért kapta, mert feliratkozott rá a a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének weboldalán. Amennyiben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson ide: hírlevél leiratkozás.

Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
Hungary Green Building Council (HuGBC)

Székhely: 1093 Budapest, Lónyay u. 29.
Levelezési cím: 1062 Budapest, Aradi utca 8-10.
E-mail: info@hugbc.hu
Telefonszám: +36 70 779 2342

Copyright 2009-2017 HuGBC. Minden jog fenntartva. This email was sent to <<Email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hungary Green Building Council · Seregély u. 6. · Budapest, Budapest 1037 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp