Copy

Nieuwsbrief 2

De Nieuwsbrief van De Singel verschijnt eens per maand en soms ook tussentijds.
Voor duurzame informatie kunt u op onze website terecht.
Zie ook ons Nieuwsbriefarchief van 2016-2017.

Van de directeur

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van De Singel. Hierin staat natuurlijk informatie over Singel 5, ook leest u nieuws per gebouw: te land (Buitenhavenweg en Singel 24), ter zee (Galileistraat) en in de lucht: (Buys Ballotsingel), onze MR vraagt uw aandacht voor de werving van 2 nieuwe leden en er wordt een cursus benoemd vanuit het samenwerkingsverband met onze gezinsspecialist Deborah Pinas. Ik wens u veel leesplezier. Vlak voor de herfstvakantie kunt u de volgende nieuwsbrief verwachten! 

Telefonische bereikbaarheid
We vinden het belangrijk dat we als school, in geval van nood, altijd goed bereikbaar zijn. Dat is niet altijd eenvoudig omdat we aan het werk zijn met de kinderen en ook na schooltijd veel gesprekken voeren. Om dat op te vangen, hebben we de telefoon tegenwoordig doorgeschakeld naar de Galileistraat als er niet opgenomen kan worden op de Buys Ballot.
Dank voor uw begrip!

Let op!
Woensdag 4 oktober is een lesvrije dag 
Donderdag 5 oktober is een stakingsdag.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de brief die daarover is uitgegaan. De kinderen zijn dus 4 en 5 oktober vrij.

Te land ter zee en in de lucht

Te land (BHW en S24)
BHW
En zo lijkt de zomervakantie ineens al weer ver weg en zien we de herfstvakantie al naderen. Wat gaat het allemaal snel.
Op de Buitenhavenweg gaan we ons langzaam voorbereiden op een verhuizing terug naar de locatie Singel 5. Wat hebben we hier naar uitgekeken! Leerkrachten zijn al begonnen met het opruimen van de magazijnen en gooien oud onbruikbaar materiaal weg.
Vanuit de ruimte waar ik werk geniet ik van de voeten die voorbij dribbelen als de kinderen onderweg zijn naar de dans- of dramalessen. Ik hoor ze met de liedjes meezingen die de muziekdocente hen aanleert in de klas. Ik hoor de kinderen buiten spelen op het schoolplein. Genieten voor mij van top tot teen.
Iedere maand neemt één groep de vitrine voor haar rekening. Deze maand zijn dat de Poema’s. Zij hebben mozaïekvloeren gemaakt. Net zoals de Romeinen deze vroeger hadden in hun villa’s.

S24
Op Singel 24 hebben de kinderen dit jaar een vliegende start gemaakt. Een eigen gebouw, alleen voor de groepen 8. Bij de kinderen begint al een beetje het gevoel van voortgezet onderwijsschool te komen.
Op 9 oktober gaan de groepen 8 op kamp en de voorbereidingen voor deze Wildwestweek zijn in volle gang! Per klas wordt er een eigen indianentooi gemaakt en de leerlingen zijn ook al in hun kampgroepjes aan de slag gegaan.

Ook dit jaar doen de groepen 8 mee aan de Nationale voorleeswedstrijd. Er wordt eerst in de klassen voorgelezen en daarna wordt er een grote finale georganiseerd op de Buijs Ballotsingel, waar de beste voorlezer van de groepen 7 en 8 gekozen zal worden. Deze leerlingen zullen zich daarna gaan meten met de beste voorlezers uit de regio.


Ter zee (Galileïstraat) 
Teamwork!
Afgelopen week hebben de Zeeleeuwen en de Zeesterren laten zien wat je met teamwork kunt bereiken. In groep 3 leren de kinderen voor het eerst inloggen op de Chromebooks met een wachtwoord. Voor veel kinderen is dit best lastig. Zo ziet de letter "g" er op het toetsenbord heel anders uit dan hoe de kinderen de letter "g" aangeboden krijgen. We konden bij het inloggen wel wat hulp gebruiken. Met veel geduld en enthousiasme werden de kinderen uit groep 3 geholpen door de kinderen uit groep 6. Dit zorgde, naast het leren inloggen op de Chromebooks, ook nog eens voor veel plezier. Zowel voor de kinderen uit groep 3 als voor de kinderen uit groep 6!In de lucht (Buys Ballot)
Groep 6 de Vleermuizen heeft zich de afgelopen weken creatief bezig gehouden. We hebben gewerkt met de nieuwe houtsnippers van het plein die je overal kunt vinden, ons schoollogo is uitgewerkt in klei, omdat wij trots zijn op onze school en u ziet een klassikale whiteboardles op de onderste foto.

 
 
  

Singel 5 Nieuwbouw

Het plein bij Singel 5 krijgt op dit moment aandacht!
Zoals u kunt zien op de prikborden op de Buitenhavenweg betrekken we daar graag de wensen en dromen van de kinderen bij. Het plein bij het gebouw wordt ingericht voor kinderen van 0-8 jaar. De kinderen van 0-4 zijn van de Kinderdagopvang van Mundo en de peuters. De kinderen van de groepen 3 en 4 zullen ook op dit plein spelen. De grote kinderen gaan naar het Stoompje. Het plein krijgt zoveel mogelijk een groen karakter. Het wordt dus een heel ander soort plein dan het was! We dromen over een modderkeuken, vele paadjes en ...

Kanjermiddag groepen 7

Ook dit jaar hebben we in groep 7 weer een Kanjermiddag voor de ouders gehouden. Meester Jordy, onze nieuwe gymmeester, hielp ook mee.

We zijn gestart in de groep. De ouders kregen een korte uitleg over de Kanjerlesstof die wij in groep 7 gaan behandelen. Daarna zijn we in vier groepen opgesplitst. Buiten hebben we vier Kanjerspelletjes gespeeld. Deze spelletjes hadden te maken met samenwerken, leiderschap en vertrouwen.

Alle ouders deden enthousiast mee. Er werd goed samengewerkt en we hebben echte leiders gezien.
Lieve ouders, bedankt voor de gezellige middag!MR Oudergeleding

Gevraagd: 2 nieuwe leden voor de medezeggenschapsraad (MR)

Er zijn 2 plaatsen vrijgekomen in de oudergeleding van de medezeggenschapsraad (MR).

Wilt u invloed op het beleid van de school van uw kind? Dan is hier uw kans om als ouder mee te praten.

De MR van Obs De Singel bestaat uit 5 ouders en 5 leerkrachten. Deze MR-leden denken mee met de schooldirectie over de inhoud en organisatie van het onderwijs op de 4 schoollocaties van De Singel.

De MR heeft in een vroeg stadium advies- of instemmingsrecht over veelal essentiële besluiten die de schooldirectie wil nemen. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de MR-leden is groot. De sfeer binnen de MR is positief en constructief.  Minimaal 5x per jaar komt de MR bijeen. Klik voor meer informatie op de link: http://www.singelschiedam.nl/ouders/medezeggenschapsraad/

Is de MR iets voor u en denkt u erover zich verkiesbaar te stellen? Neem dan contact met ons op. Dat kan bijvoorbeeld door een e-mail te sturen naar mr@singelschiedam.nl. U kunt ook contact opnemen met de voorzitter van de MR, Simon Noorda 06-23348830.

Workshop: het stellen van grenzen

Het Centrum Jeugd en Gezin, de Bibliotheek Schiedam, Komkids Kinderopvang en Minters organiseren gezamenlijk elke maand een bijeenkomst in de reeks: 'Positief Opvoeden'. 

Klik op de posters voor meer informatie.

             

Onze gezinsspecialist op school is Debora Pinas.
In de volgende nieuwsbrief stelt zij zich voor aan u.

Agenda '17 -'18


wo 4 oktober:
 • Lesvrije dag,
  dag van de leerkracht

do 5 oktober: 
 • Lesvrije dag,
  staking leerkrachten 
   
vr 6 oktober:
 • Sportdag groepen 7
   
ma 9 okt. - do 12 okt.:
 • Schoolkamp groep 8

vr 6 okt. - vr 13 okt.:
 • Kinderboekenweek: 'Griezelen voor gevorderden' 

di 10 oktober:
 • Nieuwsbrief 3

ma 16 okt. - vr 27 okt.:
 • Herfstvakantie
 


Vakantierooster 1718
 


obs de Singel


  Singel 5   -   3112 GH Schiedam    -   010 - 426 88 78   -   contact@SingelSchiedam.nl

www.singelschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


obs de Singel is een school van


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
obs De Singel · Singel 5 · 3112 GH Schiedam · Schiedam, NJ 3112GH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp