Copy
Dromen, durven, doen! Help je mee?
Zo begon mijn tekst voor mijn crowdfund project

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar ik heb flink het roer omgegooid. Van marketing professional bij banken en verzekeraars naar het “wijnmeisje”, zoals ik af en toe genoemd wordt, dat haar eigen wijn maakt in Zuid Afrika. Geweldig traject en inmiddels al drie jaargangen Pinot Noir Serendipity gemaakt. De volgende ambitie is groeien naar 10.000 flessen en om deze ambitie te kunnen waarmaken had ik extra werkkapitaal nodig en zo ben ik een crowdfunding gestart bij Collin Crowdfunding.
 
De mail was nog niet uitgestuurd en had al de 1e investeerder te pakken uit eigen vriendenkring. Best spannend allemaal. Twee dagen later wordt ik gebeld dat we live gaan. Oh, dat was wel erg snel en moest daar wel even aan wennen. Achter mijn laptop inloggen en wist niet wat mij overkwam. Plop, plop, plop en zag de ene na de andere investeerder investeren in mijn project. In 17 minuten exact was mijn project volgeschreven. Wauw, wat is dit een mooie manier van kapitaal aantrekken. Lees hier het hele verhaal

 

Een ontmoeting met houten vaten


Wijn maken gaat over meer dan alleen druiven. Het gaat ook over hout. Hout heeft een belangrijk aandeel in de smaak van de wijn. Wijn rijpt namelijk lekker in hout. In een houten vat welteverstaan. Maar in welk houten vat past de Pinot Noir Serendipity het best?

Het kiezen van het juiste hout is beslist geen natte vingerwerk en dus toog ik op zondag naar de Bourgogne om me daar vervolgens maandag over te geven aan een tour de bois. Een tour waarin ik werd meegenomen op de route van boomstam tot houten vat. Een bijzonder, ambachtelijk proces dat puur maatwerk is.  Want wijntjes zijn net prinsesjes, het vat waarin ze liggen te rijpen moet precies passen bij hun smaak en stijl. Gelukkig ken ik mijn Pinot Noir Serendipity ondertussen goed genoeg om te weten wat het beste voor haar is. De tonneliers, de vatenmakers zo gezegd, adviseren van welke houtsoort de vaten voor Serendipity gemaakt moet worden. In november zullen ze geproduceerd worden en vlak voor Kerst de boot op gaan. 

Klik op het filmpje om te bekijken
Een ontmoeting met de houten vaten
Wijn proeven en de suzukivlieg

De voorbereidingen voor een heerlijke proeverij op 18 september in wijngaard Hoog Beek & Royen in Zeist  zijn in volle gang.
De uitnodigingen zijn de deur uit en de aanmeldingen komen binnen. 
Geen vuiltje aan de lucht, tot de Suzukivlieg om de hoek kwam kijken. Zijn broertjes en zusjes zijn bij ieder wel bekend: de fruitvliegjes. Deze vliegjes doen zich voornamelijk tegoed aan rottend en schimmelend fruit.

De Suzukivlieg is echter het etterbakje van de familie. Dit vliegje tast ook gaaf fruit aan. Dat is geen goed nieuws voor fruittelers en wijnboeren.
Om geen risico te lopen op deze vliegende lastpak tijdens de proeverij hebben we deze uit voorzorg verplaatst naar een ander heerlijk landgoed.

Proeverijen

Proef, ontmoet en geniet…  
De Lange tafel najaarsproeverij op 18 september

We hebben een mooie locatie gevonden in de kloostertuin van de prachtige locatie Mariënhof. Daar plaatsen we op 18 september een mooie lange tafel in de tuin en presenteren we fijne Zuid Afrikaanse wijnen waaronder natuurlijk de Pinot Noir Serendipity en de wijnen van het wijnhuis Cederberg private winecellar. 

Naast heerlijke wijnen serveren we nog andere Zuid Afrikaanse wijnen evenzo lekkere hapjes o.a. de zalige plankjes van Zuster Margaux. Ardriene Jenster Callas verzorgt een jazzy muzikale omlijsting. Aanmelden kan nog via:  
www.pinotnoirserendipity.com/najaarsproeverij  

Wanneer : Zondagmiddag 18 september 2016
Tijd        : 15:00 tot 18:00 uur
Locatie   : Mariënhof, Kleine Haag 2, Amersfoort
Kosten   : €15,00 p.p.
Aanmelden

Zalig, zomers... Serendipity

Rode wijn in de zomer? Dat ligt voor de meeste mensen niet voor de hand. Maar een koele Pinot Noir Serendipity kan tijdens lange zomeravonden prima smaken. Het zomerfruit als aardbeien en rode kers maken deze wijn goed geschikt voor een zomerse borrel. Ook graag de zomer in je glas? 
 
Profiteer van onze ... zomeraanbieding
Bestel een doosje van 6 flessen en ontvang 10% korting op je bestelling. Deze aanbieding is geldig tot 18 September 2016 en is alleen online te bestellen. 
 
Bestellen
Heb je de wijn al geproefd? Zou het leuk vinden als je de moeite zou willen nemen om een review te plaatsen op de facebook pagina. Klik hier om naar de reviews te gaan. 

 
Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend(in).
Facebook
Twitter
Website
Email
Serendipity │Monique Breuer │ Berkelstraat 39 │ 3812 KB  Amersfoort 
  info@pinotnoirserendipity.comwww.pinotnoirserendipity.com
 
Copyright Serendipity ® 2016 All rights reserved.
 
Wilt u deze email niet meer ontvangen, dan kunt u hieronder uitschrijven.
inschrijven of uitschrijven

 


This email was sent to monique@querico.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dames van de Wijn · Berkelstraat 39 · Amersfoort, Utrecht 3812 KB · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp