Copy
Nieuws van de NJBB

Editie 41  - November 2020

Met deze keer:
Aan- en afmelden collectiviteitsregelingen 2021 vóór 1 december 2020
Als een sportvereniging muziek ten gehore brengt of tv-programma’s wil vertonen, is hiervoor toestemming en een licentie nodig van de desbetreffende rechthebbenden. Dit is wettelijk geregeld in de Auteurswet (BUMA) of de Wet op de naburige rechten (SENA). Voor lidverenigingen heeft de NJBB een collectiviteitscontract afgesloten met BUMA-STEMRA en SENA.  Let op: Aan- en afmeldingen voor deze collectieve regelingen voor 2021 moet vóór dinsdag 1 december 2020 aan het bondsbureau per e-mail worden doorgegeven. 
Neem hier voor meer informatie contact op met het bondsbureau >
Protocol verantwoord sporten versie 5/11
Op 3 november zijn nieuwe aanvullende maatregelen afgekondigd, waardoor het sporten verder beperkt wordt. Het sporten beperkt zich tot vrij spelen en trainen in verenigingsverband, waarbij de groepsgrootte per baan maximaal 2 spelers betreft. Het is om die reden alleen mogelijk om tête-à-tête wedstrijden te spelen op de eigen club. Het totaal aantal sporters in binnenaccommodaties blijft beperkt tot maximaal 30 personen per afzonderlijke ruimte. Te allen tijde dient de 1,5 meter afstand te worden gewaarborgd
Klik hier om de maatregelen en het vernieuwde sportprotocol te lezen >
Steunpakket voor de sport wordt aangepast en heropend
Om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn de competities stilgelegd, sportkantines gesloten en kan er alleen nog in kleine groepjes worden gesport. Hiermee krijgen de sportverenigingen opnieuw een harde klap te verwerken die hen in de clubkas raakt. Om de ontstane financiële schade van amateursportverenigingen te compenseren, wordt het sport-specifieke pakket door het kabinet aangepast en opnieuw opengesteld voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december.
Klik hier voor meer informatie >
Webinar succesvol deelnemen aan SponsorKliks
SponsorKliks is in 2012 in Nederland opgestart en werd bij de start door vele nationale sportbonden geholpen om dit initiatief bij sportverenigingen bekend te maken. Met succes, er doen inmiddels ruim 8.000 clubs mee die hun inkomsten behoorlijk hebben zien stijgen. Op 17 en 18 november is er de mogelijkheid deel te nemen aan een gratis webinar om verenigingen kennis te laten maken met deze manier van extra inkomsten genereren.
Klik hier om je aan te melden >
December mutatiemaand & bondsbijdrage
Alle ledenadministrateurs hebben begin oktober een e-mail ontvangen over het aan- en afmelden van leden voor 2021. Het is het gehele jaar al mogelijk om leden af te melden. De vereniging ontvangt een factuur voor de bondsbijdrage die is bepaald op basis van alle leden die op 1 januari 2021 in het systeem van de vereniging staan. Het is van belang om leden vóór 1 januari 2021 af te melden om geen onnodige kosten te maken want voor leden die te laat zijn afgemeld, is de bondsbijdrage verschuldigd.
Klik hier om de hoogte van de bondsbijdrage in 2021 te bekijken >
Reserveringssysteem voor verenigingen
Voor verenigingen geldt momenteel een maximum van 30 personen voor  binnenaccommodaties. Voor buiten is het afhankelijk van de ruimte en mag in groepjes van twee personen (tête-à-tête) worden gesport. Om verenigingen te ondersteunen met de reserveringen is in samenwerking met AllUnited een tool ontwikkeld. Leden kunnen zich aanmelden en bij 30 aanmeldingen, komt de melding dat het maximum is bereikt. Dat kan ook voor de buiten banen worden gefaciliteerd.
Interesse, of wil je meer informatie ontvangen? Klik dan hier >
Aanmelding nieuwe vereniging definitief
In de extra editie van het Nieuwsbouletin in oktober was te lezen dat ‘Pétanque Union Bois le Duc’ uit ‘s-Hertogenbosch een verzoek tot aanmelding had ingediend bij de NJBB. 


Tegen deze aanmelding zijn binnen de gestelde termijn van 2 weken geen bezwaren ingediend. Dit betekent dat Pétanque Union Bois le Duc met ingang van heden is toegetreden tot de NJBB. Van harte welkom!

Bestuursdata
Bestuursvergadering:  8/12
Vergadering van de bondsraad: 28/11
Ook dit Nieuwsbouletin ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Facebook
Twitter
Email
Nieuw: de NJBB scanapp
Met deze app heb je altijd je digitale licentie bij de hand én blijf je op de hoogte van het laatste nieuws van de NJBB en NLpetanque. Download hem nu! 

Klik hier om de app op je iPhone te installeren
Klik hier om naar de Google PlayStore te gaan
Ben jij de baas van jouw club?
Er kan nu weinig worden gebouled, máár: tête-à-tête mag zeker wel nog. Ben jij de beste speler van jouw club? Laat het zien in de Boulesbaasapp!

Klik hier om de app op je iPhone te installeren
Klik hier om naar de Google PlayStore te gaan
 
Copyright © 2020 NJBB, Alle rechten voorbehouden.

Partner in de sport:
     

Email Marketing Powered by Mailchimp