Copy
Nieuws van de NJBB

Extra editie - eind mei 2020

Met deze keer:
Een bericht van de voorzitter
Wat waren we in de week van 11 mei verheugd dat de jeu de boules-sport weer een aanvang mocht nemen. Wij hebben gehoord dat de meeste verenigingen aan een nieuwe start gehoor hebben gegeven en hiermee erg blij zijn. Vanaf deze plaats wil ik iedereen danken voor zijn/haar geduld en het zo goed mogelijk omgaan met de afgekondigde maatregelen tot nu toe. Tevens ben ik u erkentelijk dat u solidair aan de vereniging blijft, er zijn geen opzeggingen binnen gekomen vanwege Corona. 
Dat is belangrijk om straks weer sterk verder te kunnen gaan en met behoud van een gezonde financiële basis de sport(activiteiten) te ontwikkelen.
Lees het hele verhaal van de voorzitter >
Deze kandidaten zitten in de bondsraad
In eerdere nieuwsberichten informeerden wij over de uitslag van de verkiezingen voor de bondsraad. Naar aanleiding hiervan heeft de verkiezingscommissie enkele bezwaren ontvangen. Deze bezwaren hebben ertoe geleid dat de verkiezingscommissie de uitgebrachte stemmen opnieuw heeft bekeken en een nieuwe verkiezingsuitslag heeft vastgesteld. Deze nieuwe verkiezingsuitslag is inmiddels definitief. Dit betekent dat achttien kandidaten gekozen zijn tot bondsraadslid.
Klik hier voor de achttien bondsraadsleden >
Wel boulen, nog niet in kantines
De NJBB heeft de persconferentie van 19 mei 2020 gevolgd. Conclusie is dat er geen nieuwe aanpassingen zijn voor onze sport en verenigingen. Wel werd benadrukt dat kantines tot 1 september gesloten blijven. Dat betekent dat er geen artikelen uit de kantine gehaald mogen worden, om op het terras te nuttigen. Dus ook koffie kan en mag niet in de kantine worden gezet. Terrassen kunnen mogelijk eerder (1 juni) open, maar dit wordt geregeld in noodverorderingen en kan per gemeente verschillen.
Klik hier voor de laatste corona-updates >
Update over binnensporten
De rijksoverheid is druk bezig de besluiten van woensdagmiddag 27 mei uit te werken en daar heldere communicatie over te verzorgen. Daarbij is aangegeven dat een mogelijke heropening van binnensport accommodaties verschuift van 1 september naar 1 juli. Onder de uitdrukkelijke voorwaarden dat eind juni blijkt dat het virus nog onder controle is. De komende dagen wordt meer duidelijkheid verwacht.  
Het bondsbureau zal in overleg met NOC*NSF en collega sportbonden het nu geldende protocol aanpassen. Zodra hierover meer nieuws is, wordt dit gedeeld met de verenigingen.
Ondersteuningsmogelijkheden Rabobank
De Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden via het Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven.

Via het digitale aanvraagformulier kan een aanvraag worden ingediend voor een beroep op het Fonds. De aanvrager beargumenteert concreet waardoor zij in continuïteitsproblemen dreigt te komen, bijvoorbeeld door het wegvallen van een belangrijk event of activiteit inclusief een eenvoudige berekening van de financiële consequenties. 

Tevens kan een aanvraag worden ingediend door voorgenoemde partijen voor een project of activiteit dat direct gerelateerd is aan de gevolgen van de coronacrisis.
Klik hier voor meer informatie >
Verkiezing club van het jaar afgelast
Van uitstel komt dit keer toch afstel. De afgelopen periode en de periode die nog komen gaat zijn zo uitzonderlijk, dat is besloten dit jaar geen verkiezing Club van het Jaar te organiseren. Voor de organisatie en haar partners een moeilijke beslissing, want ze willen heel graag clubs in de schijnwerpers zetten, iedereen laten zien hoe belangrijk ze zijn. Tegelijkertijd beseffen ze zich dat verenigingen nu andere prioriteiten hebben dan aan een verkiezing meedoen. Daarnaast is het speelveld ongelijk voor de verkiezing: de ene vereniging kan de deuren weer openen, de andere moet helaas nog even wachten.
Lees hier het hele nieuwsbericht >
Q&A juridisch | Online beschikbaar
De Q&A Juridisch, opgesteld door DAS Rechtsbijstand, is nu ook online beschikbaar. Klik hier om de Q&A te bekijken. Tevens wordt de Q&A gekoppeld aan de algemene FAQ algemeen van NOC*NSF. 

De Q&A juridisch wordt aangevuld met nieuwe veel gestelde vragen en antwoorden, zodat deze steeds completer wordt. Heb je vragen die er (nog) niet bijstaan? Stuur ze naar sportdesk@das.nl onder vermelding van NOC*NSF – CORONA.  
Webinars AllUnited snel vol
Gebruikers van de ledenadministratie van AllUnited hadden op 14 en 16 april de mogelijkheid een webinar te volgen over de functies en de mogelijkheden binnen het systeem. Een zogeheten basistraining, om het nieuwe systeem nog beter in de vingers te krijgen.

Een flink aantal ledenadministrateurs had zich aangemeld, waardoor beide webinars snel vol zaten. De deelnemers keken positief terug op de webinar. 
Vooralsnog staan er geen nieuwe basistrainingen ingepland, maar bij genoeg animo kan daar verandering in komen. Wil jij als ledenadministrateur alsnog deze basistraining volgen, stuur dan een e-mail naar la@njbb.nl. Bij genoeg aanmeldingen gaan wij kijken wat de mogelijkheden zijn. 
'Mag ik straks ook weer meedoen?'
Als gevolg van de coronacrisis krijgen meer gezinnen te maken met financiële problemen. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat nu al 14% van de gezinnen overweegt het lidmaatschap van de sportclub op te zeggen omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen. Dat kan gevolgen voor clubs hebben. Daarom lanceert het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Mag ik straks ook weer meedoen’ waarmee ze ouders willen bereiken die het door de coronacrisis financieel zwaar hebben. 
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en de benodigde attributen voor kinderen tot 18 jaar voor gezinnen met te weinig inkomen. Het fonds heeft nu speciaal voor sportclubs een toolkit ontwikkeld om het fonds en hun nieuwe campagne onder de aandacht te brengen.
Klik hier voor meer informatie en de toolkit >
Reserveringssysteem banen
Sinds maandag 11 mei mogen petanqueverenigingen haar buitenbanen weer openen om leden onze geliefde sport te laten beoefenen. Hierbij dient uiteraard rekening te worden gehouden met de maatregelen die in het algemene sportprotocol zijn opgenomen. Om de onverwachte toestroom van leden richting de speellocatie te bewaken, wordt geadviseerd om zoveel mogelijk met speelmomenten te werken.
Via AllUnited is er een manier tot banen reserveren en ook de Boulesbaas app komt binnenkort met een reserveringssysteem.
Klik hier voor meer info over deze systemen >
Bestuursdata
Bestuursvergadering: 6/7, 31/8, 14/10, 8/12
Vergadering van de bondsraad: 6/6, 28/11

Besluitenlijst
De besluiten van de bestuursvergaderingen staan op de website > 
Ook dit Nieuwsbouletin ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Facebook
Twitter
Email
 
Copyright © 2020 NJBB, Alle rechten voorbehouden.

Partner in de sport:
     

Email Marketing Powered by Mailchimp