Copy
Nieuwsbrief Wadvistochten van 'tAiland
Bekijk deze e-mail in je browser
HAVEN 49A LAUWERSOOG  |  0519 349 033  |  WWW.WADVISTOCHTEN.NL |  STUUR EEN E-MAIL

Kom je mee op Wadvistocht?

juli & augustus 2015

Kom vissen zoals ze 100 jaren geleden deden. Een uniek avontuur in een prachtig decor: Werelderfgoed Waddenzee. Avontuur, cultuur en historie in één.

In juli en augustus 2015 kun je met vissers Jan Geertsema en Barbara Rodenburg van de TS31 Internos mee op traditionele Wadvistocht. Of beter gezegd: de jacht op harders. Daarnaast hebben we ook 2 andere tochten die je kan doen.

Fuiken lichten met de slikslede


Rond laag water ga je met één van onze waadpakken aan op de slikslede naar de fuik achter Proeflokaal ‘tAiland. Het is hier erg slikkig en het is een hele kunst om je met de slikslede voort te bewegen. Bij de fuik aangekomen maken we het achtereind los en schudden we de fuik leeg in een mand. Aan de wal kijken we wat er zoal in de fuik zit. Dat zijn in elk geval krabben, waarschijnlijk wat garnalen en een paar kleine visjes. Bij terugkomst kan je je bij onze buitenkraan afspoelen.
 

Duur

1 uur
 

Groepsgrootte

4 personen
 

Prijs

€7,50 per persoon
 

Data


Bekijk de agenda en boek een tocht

Overige tochten


Ook hebben we een weektocht Wadvissen, een culinaire Wadlooptocht en een vaartocht naar Amsterdam gepland.

Bekijk de agenda voor de data.

Of neem contact op voor meer info:

Voedsel zoeken bij laag water


Ongeveer 2 uur voor laag water stappen we met waadpak aan in de Zodiac. We gaan op weg naar een geultje om te zien of daar vandaag harders zijn. Aangekomen zetten we het geultje af met een stuk net en lopen naar achteren om de vis (als die er is!) naar het net te jagen. Terwijl we wachten tot het tij keert vullen we de meegebrachte kisten met oesters en kokkels. Wadvisser Jan Geertsema weet precies waar we moeten zijn om die te vinden. Als de vloed weer loopt trekken we met de hand het net terug in de boot. Hopelijk zit er vis in. Vervolgens gaan we met de Zodiac terug naar Lauwersoog.
 

Duur

4 uur
 

Groepsgrootte

6 personen. Voor groepen met kinderen is het maximum inclusief kinderen 8 personen.
 

Prijs

€ 60,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene €20,-.
 

Data


Bekijk de agenda en boek een tocht 

Excursie Werelderfgoedweken

13 augustus 2015


De Wadvistocht 'Voedsel zoeken bij laag water' doen we ook in het kader van de Werelderfgoedweken van de Waddenvereniging. Als kers op de slagroom gaat er tijdens deze tocht ook een gids van de Waddenvereniging mee, die alles vertelt over ons Werelderfgoed Waddenzee. Afsluiting met een maaltijd in 'tAiland.
 

Groepsgrootte

8 personen. 
 

Prijs

€ 90,- per persoon.

Boek de tocht

Harderjacht


Tijdens deze vistocht ga je met visser Jan Geertsema mee op zoek naar harders. Het is niet zeker of we die wel tegenkomen, maar de zoektocht, langzaam varend langs de zuidkant van Schiermonnikoog, is een belevenis op zich. Het is de mooiste manier om het leven in de kwelder van dichtbij te bekijken. En het geconcentreerd blijven turen over het water, ook al is daar al een hele tijd niets te zien, blijft spannend. Want als er dan plotseling “Vis!” wordt geroepen is het ineens gedaan met de rust. Actie!

De school harders moet snel met netwerk omsingeld worden. Daarna loop je door het water om de vis naar het net te jagen. Met de hand help je het net weer naar binnen te trekken. Wat zit erin? Hopelijk was de vis groot genoeg om niet door de grove mazen heen te glippen, en zijn ze er ook niet allemaal overheen gesprongen.

Terug in Lauwersoog gaan we ook nog even langs de fuiken, en daar zit altijd iets in.

Daarna met de vangst naar het fileerlokaal en lekker samen eten.
 

Duur

1 dag
 

Groepsgrootte

6 personen. Voor groepen met kinderen is het maximum inclusief kinderen 8 personen.
 

Prijs

€85,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene €40,- per persoon.
 

Data


Bekijk de agenda en boek een tocht

Tip! A.s. zondag 19 juli van 10.30-16.30 is een extra harderjacht gepland. Er is nog plek vrij!
 
Share
Tweet
Forward
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website