Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Goud Post Service: Het laatste nieuws van Marijn, Noortje, Judah en Salomé in Angola.

Beste *|LIST:LIST_FNAME|*

De afgelopen vier maanden is er wat vliegen en onderhoud betreft niet veel veranderd. Als programma doen we ongeveer 6 vluchten per maand. Voornamelijk medisch. De impact van de maatregelingen rond het virus op de bevolking (buiten de steden) blijft enorm en zorg is moeilijk te krijgen. De Christelijke ziekenhuizen en posten waar wij mee samenwerken draaien overuren, omdat veel andere ziekenhuizen geen reguliere consulten meer doen.
Werkzaamheden
In september heeft Marijn de studie voor zijn Canadese vliegtuig monteurs diploma weer opgepakt. Dit vult ongeveer 2 dagen per week, met als doel om binnen 6 maanden tot een jaar klaar te zijn voor afsluitende examens in Canada. Hij was hier aan begonnen toen we in Nederland op ons visum aan het wachten waren en later niet meer echt aan toegekomen. Dit diploma geeft hem net wat extra ruimte als monteur over zijn Amerikaanse A&P en is te vergelijken met een Nederlands vliegtuig monteurs diploma.
Daarnaast gaat het reguliere onderhoud gewoon door. Ook hebben we ons MAF-huis een flinke opknap beurt gegeven. De helft van het huis heeft nieuwe ramen en is opnieuw geschilderd, de andere helft volgt volgend jaar.
Door de nieuwe en grotere ramen is er veel meer licht in de huiskamer. Zelfs zoveel licht dat de kinderen nu liever school aan de eettafel doen, dan in de schoolkamer!
Judah en Salomé
De kinderen zijn al een tijdje bezig met groep 6. Salomé heeft school altijd erg leuk en interessant gevonden. Daardoor doet ze met veel vakken al met Judah mee. Met rekenen en schrijven zit ze nog in groep 5.
We hebben een lekker ritme met school. We hadden een korte zomervakantie, vanwege beperkte mogelijkheden om weg te gaan. Daardoor lopen we 6 weken voor. We hopen dat er later nog een goed moment voor doet om er even tussenuit te gaan.
Er zijn veel families op verlof in het buitenland, waardoor onze kinderen al hun leeftijdsgenootjes moeten missen. Gelukkig komt hun Angolese vriend hen vaak opzoeken.
Chinhama, waar MAF wekelijks komt om patiënten op te halen van Cavango ziekenpost voor het ziekenhuis.
Mensen komen langs voor gebed
Kerkgebouwen zijn nog steeds beperkt open en veel kerken doen zoveel mogelijk diensten per zondag om iedereen een kans te geven.
Sinds een paar maanden komen we met een groepje nieuwe gelovigen bij ons thuis samen. Eén van hen, Gugu, heeft ongeveer een jaar geleden zijn leven radicaal omgegooid. Hij was alcohol verslaafd, had geen werk en was een blok aan het been van familie en buren. Nu heeft hij zijn eigen winkeltje, drinkt niet meer, helpt in en rond het huis en probeert zijn vrienden te overtuigen hetzelfde te doen. Met God. Drie van zijn vrienden hebben een vergelijkbare verandering doorgemaakt, nadat ze zijn verhaal hoorden.
Het is supermooi om met hen op te trekken en samen te leren, op een praktische manier. Als we praten over vergeving wordt dat direct in de parktijk gebracht. Spreken we over wat het Goede Nieuws van Jezus is, dan wordt dat ook direct met anderen gedeeld. Een fantastisch leerproces. De baby van een alleenstaande moeder bij Gugu in de buurt had veel problemen om ’s nachts te slapen. Nadat Gugu voor haar had gebeden, sliep de baby zonder problemen. De moeder komt nu regelmatig langs voor gebed. Dit heeft Gugu de mogelijkheid gegeven om God aan haar te introduceren en haar te laten zien dat ze ook zelf kan bidden.
Verlof plannen?
Angola heeft snel gereageerd op de uitbraak van COVID-19. De hoofdstad was tot voor kort afgesloten waardoor er er weinig Corona gevallen waren in onze stad. Nu er weer binnenlandse vluchten zijn (1 per week) en de hoofdstad meer open is, worden er in Lubango meer gevallen gesignaleerd. Het is moeilijk in te schatten wat voor gevolgen dit zal hebben op ons dagelijks leven.
Angola binnen komen is nog steeds ingewikkeld (lees: heel duur). Marcel, de andere monteur, is met zijn gezin nog steeds in Canada. Marijn is hierdoor nog steeds de enige gecertificeerde monteur in het programma en kan dus niet weg. Kortom, nog geen specifieke plannen voor verlof. We missen familie en vrienden, maar we hebben vrede met de situatie.

Met vriendelijke groet,
fam. Goud
 
-wij Gouden u op de hoogte -
Facebook
YouTube
Website
Instagram
Email

De Nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te houden van de ervaringen van de familie Goud. De verzending van de Nieuwsbrief wordt verzorgd door de Thuisfrontcommissie in samenwerking met MAF Nederland. Als u Marijn & Noortje als supporter wilt ondersteunen, dan kunt u zich aanmelden via de website www.maf.nl/goud. Wijzigingen (adres, supportbedrag etc.) kunt u doorgeven aan adres@maf.nl of aan MAF Nederland, Postbus 7, 7390 AA  Twello. Vermeld daarbij dat het om de familie Goud gaat.

Copyright © 2020 Thuisfrontcommissie Marijn & Noortje Goud in samenwerking met MAF Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to n.degraaf@maf.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Thuisfrontcommissie Marijn & Noortje Goud in samenwerking met MAF Nederland · Postbus 7 · Twello, Gelderland 7390 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp