Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

Over 14 dagen is de Workshop Contactdag; kom je ook?
Je kunt je nog aanmelden!

De Workshop Contactdag wordt gehouden op zaterdag 26 november a.s. Partners zijn uiteraard van harte welkom. Deelnemen voor leden en partners is gratis. Je kunt je inschrijven voor drie verschillende workshops.

De thema’s van de workshops zijn: 
 1. Creatieve Workshop ‘Schilderen met wasco’ met Rianne Rams (lid van onze vereniging en ziet met één oog)

 2. Workshop ‘Zien met één oog in het verkeer/op het werk’ met Pauline Sprokholt van Bartiméus

 3. Twee verschillende ‘lotgenoten’ workshops onder leiding van Marcel Cremers

De workshops worden ‘s middags herhaald. Je kunt je dus opgeven voor een workshop in de ochtend én voor een in de middag. Eén voorwaarde: er moeten minimaal vijf deelnemers per workshop meedoen.

Programma
De inloop is vanaf 10.00 uur. De ochtend workshops starten om 10.45 uur. Om 12.45 uur gaan we gezamenlijk lunchen (door ons aangeboden) en om 13.30 uur starten de middag workshops. Deze ronden we om 15.30 uur af, waarna we met elkaar nog een drankje kunnen drinken.  Wanneer je maar één workshop wilt volgen dan staat het je natuurlijk vrij om een halve dag (met of zonder lunch) aanwezig te zijn. De Workshop Contactdag wordt gehouden bij PGO Support in Utrecht.

Aanmelden
Je kunt je - met of zonder partner - direct online aanmelden door op deze link te klikken.

We kijken uit naar jouw/jullie komst! Creatieve Workshop ‘Schilderen met wasco’ met Rianne Rams
 

Schilderen met wasco is ontstaan uit het schilderen met bijenwas en kan door iedereen beoefend worden. Dit is een al eeuwenoude techniek en er wordt ‘geschilderd’ met een speciaal strijkijzertje en blokjes echte bijenwas.  Het is voor deze workshop absoluut niet belangrijk om goed te kunnen tekenen of schilderen. Alhoewel het een inspanning is om met nieuwe materialen bezig te zijn vindt er toch een ontspanning plaats, bovendien heb je tijdens de workshop contact met lotgenoten. 
 Workshop ‘Zien met één oog in het verkeer/ op het werk’ met Pauline Sprokholt van Bartiméus


Pauline Sprokholt is een adviseur bij Bartiméus en geeft een workshop over de praktische consequenties van eenogigheid in het werk en mobiliteit waar bijvoorbeeld autorijden onder valt. De workshop/presentatie is gebaseerd op wat men weet, maar vooral op wat de ervaring van Bartiméus is met hun klanten die zien met één oog in de afgelopen jaren. De workshop zal voor veel leden een herkenning zijn, maar geeft ook deels een oplossing voor praktische zaken waar mensen tegenaan kunnen lopen.

 Twee verschillende ‘lotgenoten’ workshops onder leiding van Marcel Cremers

 

Recente oogproblemen

De eerste workshop richt zich op mensen die vrij recent te maken hebben gekregen met oogproblemen. Ook als dat al wat langer geleden is maar als je recent lid bent geworden is er een plaats voor jou. Na de voorstelronde zullen we in een actieve vorm met elkaar in gesprek gaan. Vragen die de revue onder andere kunnen passeren zijn: hoe zien mensen mij, hoe denk ik dat mensen mij zien, is mijn leven aan het veranderen en hoe pas ik mijn leven aan de nieuwe situatie aan?
 

Koppels

De tweede workshop richt zich uitsluitend op koppels waarbij de helft van het koppel bestaat uit iemand met een oogprobleem en de andere helft van het koppel een (levens)partner, ouder, kind of vriend (in) kan zijn. Ook hier zal na een introductie op een actieve manier onder andere worden stilgestaan bij de volgende vragen: Is de situatie voor mij of voor ons als koppel veranderd, hoe maak ik deze veranderingen bespreekbaar als ik daar behoefte aan heb. Heb ik een andere partner/ouder/kind gekregen door de gewijzigde situatie?

Raakstimuleringsprijs; stem op Archeon! Stemmen kan nog tot en met 12 november.

Afgelopen zomer heeft een van onze leden Marian Rink ideeën aangeleverd voor een projectvoorstel om museum Archeon in Alphen a/d Rijn beter toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Dit in het kader van de Raak stimuleringsprijs. Archeon is een museumpark, waar de historie van Nederland levendig wordt uitgebeeld. 

Archeon is nu één van de finalisten, en het publiek mag nu bepalen welk project de prijs zal winnen. Wat zou het leuk zijn als Archeon wint en de toegankelijkheid vergroot wordt voor onze doelgroep! Vóór 13 november; stemmen dus via deze link! Alvast dank namens Archeon en Marian Rink.

Agenda 2016 / 2017 

 • 26 nov: Workshop Contactdag -
  PGO Support Utrecht
 • Dec: Oog in Oog Magazine nr 62

   
 • 2 t/m 5 feb: Gezondheidsbeurs -
  Jaarbeurs Utrecht
 • Feb: Vrijwilligersdag
 • 24-25 mrt:  Ziezo-beurs -
  Jaarbeurs Utrecht
 • 15 apr: Landelijke contactdag en ALV-
  PGO Support Utrecht

Het programma met onze activiteiten in 2017 kun je ook al online bekijken.
 
Copyright © 2016 Vereniging OOG in OOG - All rights reserved.

Je ontvangt dit nieuwsbericht als lid, donateur of relatie van Vereniging OOG in OOG. Afmelden of gegevens actualiseren kan via de volgende linken: afmelden online nieuws of gegevens actualiseren 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Colofon:
Vereniging OOG in OOG
Vroegestraat 5
2951 VT  Alblasserdam
Tel: (078) 613 92 42 | 0653 836 774

Ons e-mail adres is: info@ver-ooginoog.nl
KvK 5070900

Redactie: Annemarie van Tiel
avantiel@ver-ooginoog.nl
 
OOG in OOG Tweets
Tref elkaar op Facebook
OOG in OOG films
Je vind op onze website nog meer informatie
Besloten Facebook-groep voor leden