Copy
Vi er vilde med PUR, fordi...
Polyuretan i vinduesprofiler
PUR til fx legepladser og legeredskaber
PUR med spritbestandig lak
Vi styrker organisationen
Hvad er pultrudering - og hvad bruges det til?
RePURpose - fordi vi passer på miljøet
Masser af (med)vind ...!
Hvordan kan vi hjælpe dig?
 
Velkommen til efterårsnyt fra Tinby

I denne udgave af vores nyhedsbrev bliver du opdateret på:
 1. hvorfor PUR er velegnet til produktion af vinduesprofiler
 2. fremstilling af fx legeredskaber og legepladser i PUR
 3. info om vores spritbestandige lak
 4. hvem vores nye tyske salgsingeniør er
 5. hvad pultrudering er, og hvad pultruderede produkter kan bruges til
 6. hvilke produkter og processer vi kan hjælpe med til vindmølleindustrien
 7. indsigt i, hvordan vi som plastproducerende virksomhed forholder os til bl.a. genanvendelse af PUR. 

Rigtig god læselyst!

Vi er vilde med PUR, fordi...

Polyuretan, i daglig tale ofte kaldet PUR, er en hærdeplast, der fremstilles i en nøje beregnet reaktionsproces, hvor to væsker blandes og presses ind i en støbeform. Materialet reagerer i støbeformen og får den ønskede facon. På grund af den store variation i massefylde, stivhed, brud- og slidstyrke i det endelige PUR-plastprodukt har det mange forskellige anvendelsesområder. Tinby leverer formstøbte emner i både massiv, opskummet og fleksibel PUR. Fordelene ved PUR er næsten uendeligt mange - læs med her: 
 

> Få mere info om PUR og dets mange gode egenskaber her
(Billedet: The BEAT Chair fra Savir Design)

Polyuretan i vinduesprofiler

Polyuretan (PUR) bliver på grund af sin gode isoleringsevne ofte brugt i produkter, hvor reducering af energitab er en afgørende faktor. PUR kan bearbejdes som træ og er derfor velegnet som materiale til fremstilling af fx vinduesprofiler. Fordelene ved PUR i vinduesprofiler er desuden, at det:

 • Tilbyder høj isoleringsevne
 • Har gode egenskaber ved spåntagende bearbejdning og maling
 • Er temperaturresistent -40º > +90º C
 • Giver mulighed for indstøbning af materialer
 • Sikrer minimalt vandoptag, god vedhæftning

> Læs mere om PUR til vinduesindustrien - her

PUR til fx legepladser og legeredskaber

Legeredskaber, legetøj, legepladser, cykelsæder og håndvægte til udendørs træning - et udsnit af de anvendelsesmuligheder vores polyuretan har til fremstilling af produkter inden for det segment, vi kalder Play. Produkter i denne kategori er kendetegnet ved bl.a. at skulle leve op til meget strenge materialekrav i relation til sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, og det tillader vores materialer, herunder miljørigtige og godkendte produkter til babyer og børn. 
 

> Mere om PUR til Play-produkter? Læs med her
(Foto herover: Shutterstock)

PUR - med spritbestandig lak

Tinbys fleksible PUR (også kaldet FlexPUR) har et væld af optimale egenskaber, herunder høj designfrihed. Et produkt i FlexPUR kan bl.a. produceres med en spritbestandig lak, som betyder, at man kan opretholde et højt hygiejneniveau på et materiale, der samtidig er ekstremt slidstærkt. Dette er særdeles velegnet til fx rehab-sektoren, hvor polyuretan er særdeles velegnet, da materialet pga. sin blødhed beskytter brugeren mod stød og skader og samtidig har gribevenlige og behagelige overflader. PUR’en er tilmed robust, lugtfrit og modstår daglig brug og rengøring – endda med sprit! Den komfortable PUR er desuden isolerende og føles derfor ikke kold mod huden.
 

> Læs mere om PUR til rehab-sektoren

Vi styrker organisationen

Til at hjælpe os med salget af isoleringskapper i Tyskland har Tinby A/S ansat tyske Guido Heine. Guido har en baggrund inden for teknisk salg og er allerede i fuld gang med at opsøge kundeemner for Tinby i det store land syd for den dansk/tyske grænse.
 

> Læs mere om vores isoleringskappeprogram her

Hvad er pultrudering - og hvad bruges det til?

Fra vores 1.100 kvm store fabrik i Letland har vi fokus på produktion og distribution af pultruderingsemner for vores kunder. Ud over til stadighed at udvikle pultruderings-teknologien er Tinby også aktiv i udviklingen af nye produkter sammen med vores kunder. Vi samarbejder således med vores kunder om at producere alle tænkelige profiler, hvor høj styrke er et krav. 

Blandt andet til kunder, der kræver materialer med lang levetid, høj styrke, holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejrpåvirkninger.
 

> Vil du vide mere om pultrudering - så læs med her

RePURpose - fordi vi passer på miljøet

Vi står over for et stort miljømæssigt problem, som kun bliver større, hvis ikke vi agerer. Denne erkendelse er Tinby og alle selskaber i SP Group meget bevidste om, og alle ved vi, at vi står overfor et valg: At blive ved med at producere ny plast, også kaldet ‘virgin-plast', eller at genbruge den plast, vi allerede har produceret. Tinby deltager i et stort teknologi-projekt til genanvendelse af PUR - læs med her:
 

> Ja, tak - lad mig læse mere om det store RePURpose-projekt

Masser af (med)vind...!


Hos Tinby producerer vi en lang række produkter til vindmølleindustrien - måske kan vi også hjælpe jer? Vores kompetencer dækker bl.a.: 
 • Letvægtsmateriale og sandwichkonstruktioner
 • Lynkabler
 • Vakuumfilm og -poser
 • Glaslaminater
 • Forkantsbeskyttelse
 • Dele til afdækning og konstruktion
 • Pultrudering
 • Balanceblokke og transportkomponenter
 • Prototyper
Polyuretan indeholder mange muligheder i relation til cleantech-branchen. I forhold til vindmølleindustrien ligger udviklingsmulighederne først og fremmest i det faktum, at PUR er et let materiale med god styrke og særdeles gode bearbejdningsmuligheder. 

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Går du og/eller din virksomhed med en eller flere gode ideer, som I gerne vil have afprøvet, testet eller have sparring på i udviklings- og/eller produktionsøjemed? Så tag endelig fat i vores salgs- og projektafdeling, der med glæde tager et møde med jer for at få afklaring på, hvordan en evt. proces forløber, en snak om materialer mv. 
 

Kontakt vores salgs- og projektchef, Michael V. Therkelsen

Hvem er Tinby?

Tinby A/S har siden 1972 leveret komplette polyuretanløsninger til kunder i hele verden. Med sine 250 medarbejdere i Danmark, USA, Kina, Letland og Polen betjener vi primært fire segmenter: 1) Kabinetter, 2) flex og design, 3) cleantech og 4) isolering.

Vi tilstræber at optimere og bibeholde langvarige samarbejder med vores kunder for at sikre højkvalitetsløsninger, der er tilpasset den enkelte kunde, og vi tager gerne ansvar for store dele af værdikæden - fra idé, konstruktion og udvikling til produktion, forædling og distribution. 

Tinby er lig med høj kvalitet og leveringssikkerhed til konkurrencedygtige priser - fra vores fabrikker i Danmark, USA, Kina, Letland og Polen.

 
Følg os på Linkedin
Følg os på Linkedin
Besøg tinby.dk
Besøg tinby.dk
Del nyhedsbrevet på Linkedin
Send nyhedsbrevet til en ven
Del nyhedsbrevet på Facebook
Copyright © 2019 Tinby A/S, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp