Copy
Ny pultruderings-fabrik i Letland
Tap Stool: Dét siger kunden
Matty puslepuden vinder international designpris 
Hvad er PIR/ randskum - og hvorfor er det smart?
Mød os på årets messer (inkl. messe-guide)
PUR og isolering
Vidste du, at...
Hvordan kan vi hjælpe dig?
 
Velkommen til forårsnyt fra Tinby

I denne udgave af vores nyhedsbrev bliver du opdateret på blandt andet 1) nyt om vores nye fabrik i Letland, 2) Tap Stool fra Normann Copenhagen - et emne, som PUR også kan bruges til, 3) Matty puslepuden, der har vundet en international designpris, 4) randskum - et nyt produkt til energivenlig isolering samt 5) en guide til de messer, du kan møde os på i 2019. 
 
Læs med, og bliv opdateret!
God læselyst - og rigtig god marts måned!


Ny pultruderings-fabrik i Letland

 

Tinby åbner nu en 1.100 kvm stor fabrik i Letland - hvor vi har fokus på produktion og distribution af pultruderings-emner for vores kunder. Kort fortalt er pultrudering en proces, hvor fibertråde væves og 'fastfryses' i den geometri og med de styrkeegenskaber, kunden ønsker. Med metoden sikrer vi samtidig en konstant og reproducerbar kvalitet - og kompositmaterialet kan bruges til fremstilling af produkter til fx transport-, automobil-, vind-, bygnings-, sanitets- og marineindustrien. Pultruderede produkter har høj styrke og stivhed, kræver minimal vedligeholdelse, kan støbes eller formes til letvægtskomponenter med en kompleks geometri, har lav vægt og stor fleksibilitet - og tåler hårdt vejrlig.
 

> Mere om pultrudering? Hvad kan du bruge det til?
Læs hele artiklen her

Tap Stool: Dét siger kunden


Normann Copenhagen er en dansk designvirksomhed, der skaber originale produkter i et enkelt og moderne design. Virksomheden markedsfører blandt mange produkter Simon Legald’s Tap Stool, som i 2016 vandt German Design Award ’Special Mention’. Om samarbejdet med Tinby siger kunden: 


”I vores design process, ønsker vi konstant at udnytte spændende materialer på en ny måde. Dette giver ofte store udfordringer i forhold til 'traditionelle' produktionsmetoder. Oftest vil producenten helst holde sig til den produktionsmetode, de kender til, hvilket kan hæmme udviklingen af nyt og spændende design. Designet af vores TAP Stool gav en hel del udfordringer, mht. pæne og ensartede overflader, udluftning i forme samt afformning uden grimme dele-linjer fra formen. Tinby var til stor hjælp i processen og tog imod udfordringen. Resultatet blev en super fin taburet, hvor vi fik præcis det udtryk, vi ønskede. Hvor træ-benene virker helt integreret i det bløde PUR-sæde.”

Søren Stryhn Petersen
www.normann-copenhagen.com
 

> Ja, tak - lad mig se hele casen om Tap Stool


Matty puslepuden vinder international designpris


Den allerede berømte og meget populære puslepude Matty fra danske Leander har nu også opnået international hæder, nemlig i form af den prestigefyldte German Design Award.

Prisen uddeles udelukkende til pionerer, der bidrager til den tyske og internationale designscene, og ifølge fagjuryen, som består af 46 specialister, vandt Matty prisen for sit unikke og stilrene samt praktiske design – i kategorien 'Baby and Child Care'. Puslepuden, der er støbt i fleksibel PUR, produceres hos Tinby A/S.
 

> Læs juryens begrundelse for prisen her

 

Hvad er PIR/ randskum
- og hvorfor er det smart?

Randskum er hverdagsbetegnelsen for et stykke isoleringsskum, der som udgangspunkt måler 40 x 120 x 1200 mm, og som i pladeform anvendes som isolator omkring vinduer og døre i stedet for mineraluld.

PIR-skummet, som er materialets tekniske betegnelse, isolerer 35% bedre end mineraluld og anvendes derfor i højere og højere grad inden for byggeriet. 

Byggefirmaer, entreprenører og tømrere kan ved at anvende dette materiale bedre leve op til 2020-energikravene, der er til nye huse, idet randskummet isolerer væsentligt bedre end mere traditionelle isoleringsmaterialer - og tilmed på mindre plads. 

Samtidig er materialet nemt at arbejde med, eftersom det:

 • har meget høj isoleringsværdi
 • let kan skæres til og ikke smuldrer eller knækker
 • ikke klør på kroppen eller giver svie i øjnene
 • har god modstandsevne over for høje temperaturer (og dermed lav brændbarhed)


> Læs mere om, hvorfor det er smart at bruge PIR/ randskum


Mød os på årets messer (inkl. messe-guide)


2019 bliver et rigtig spændende messeår i Tinby-regi - hvor vi håber at møde rigtig mange eksisterende og potentielle kunder rundt omkring i hele verden. Måske også dig? Vi udstiller kun på én messe i år, og derudover besøger vores salgsteam en række messer for at hol­de sig opdateret på nye trends, få nye kontakter og inte­ressante leads. Det drejer sig hovedsageligt om vigtige messer inden for møbeldesign, vindmølleindustri, komposit og isolering. Vores salgsingeniør Michael Lind har allerede været i Sverige i starten af februar for at besøge Stockholm Furniture & Light Fair - og salgsteamet drager til Paris den 12.-14. marts 2019 for at deltage på JEC-messen (komposit). 


> Se hele messe-guiden her: Ses vi på en af messerne i 2019? 

NB! Deltager du på en af messerne, hører vi meget gerne fra dig
for et evt. møde og/eller en snak om vores materialer. > Kontakt os


PUR og isolering


Det alsidige materiale polyuretan (fork. PUR) er omdrejningspunktet i det meste af det, vi producerer hos Tinby. Polyuretanen kombinerer høj trækstyrke og holdbarhed med fremragende isolerende egenskaber og kemisk modstand - og det leder både elektricitet, kulde og varme meget dårligt. Blandt andet derfor er PUR et optimalt isoleringsmateriale. Det er hovedsageligt den stillestående luft i PUR'en, der giver denne egenskab, og som desuden betyder, at alle vores produkter rent vægtmæssigt er meget lette. Hos Tinby støber vi både enkeltstående emner i PUR samt emner, hvori dele af fx træ, aluminium og stål indgår. Med en lambda-værdi på mindre end 0,024 W/mK, er der store energimængder at spare ved at isolere ventiler og armaturer med CE-mærkede PUR-isoleringskapper fra Tinby.


> Læs mere om dine muligheder med PUR og isolering


Vidste du, at...


... vi hos Tinby producerer en lang række produkter til vindmølle-industrien? 

Vores kompetencer dækkes således bl.a.: 

 • Letvægtsmateriale og sandwichkonstruktioner
 • Lynkabler
 • Vacuumfilm og -poser
 • Glaslaminater
 • Forkantsbeskyttelse
 • Dele til afdækning og konstruktion
 • Pultrudering
 • Balanceblokke og transportkomponenter
 • Prototyper
Polyuretan indeholder mange muligheder i relation til greentech-branchen. I forhold til vindmølleindustrien ligger udviklingsmulighederne først og fremmest i det faktum, at PUR er et let materiale med meget stor styrke og særdeles gode bearbejdningsmuligheder. Egenskaber, der er særligt interessante for vindmølleproducenter.
 
 

 

Hvordan kan vi hjælpe dig?


Går du og/eller din virksomhed med en eller flere gode idéer, som I gerne vil have afprøvet, testet eller have sparring på i udviklings- og/eller produktionsøjemed? Så tag endelig fat i vores salgs- og projektafdeling, der med glæde tager et møde med jer for at få afklaring om, hvordan en evt. proces forløber, en snak om materialer m.v. 


Kontakt vores salgs- og projektchef, Michael V. Therkelsen

Hvem er Tinby?

Tinby A/S har siden 1972 leveret komplette polyuretanløsninger til kunder i hele verden. Med sine 250 medarbejdere i Danmark, USA, Kina, Letland og Polen betjener vi primært fire segmenter: 1) Kabinetter, 2) flex og design, 3) greentech og 4) isolering.

Vi tilstræber at optimere og bibeholde langvarige samarbejder med vores kunder for at sikre højkvalitetsløsninger, der er tilpasset den enkelte kunde, og vi tager gerne ansvar for store dele af værdikæden - fra idé, konstruktion og udvikling til produktion, forædling og distribution. 

Tinby er lig med høj kvalitet og leveringssikkerhed til konkurrencedygtige priser - fra vores fabrikker i Danmark, USA, Kina, Letland og Polen.

 
Følg os på Linkedin
Følg os på Linkedin
Besøg vores website
Besøg vores website

Forkæl dit netværk

Del dette nyhedsbrev på Linkedin eller Facebook, 
eller send det på mail til en, du tror, det vil interessere:
Del på Linkedin
Send til en ven
Del på Facebook
Copyright © 2019 Tinby A/S, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp