Copy
Nieuws van de NJBB

Editie 51 - december 2021

Met deze keer:
Vacature secretaris bondsbestuur
Wil jij betrokken zijn bij het beleid dat wordt gevoerd binnen de landelijke organisatie van de NJBB? Wij zijn op zoek naar een secretaris voor het bondsbestuur.
Herken jij je in het geschetste profiel? Maak je interesse dan kenbaar!
Klik hier om het profiel te bekijken >
Vergadering bondsraad d.d. 27 november
Op zaterdag 27 november heeft voor de vierde keer op rij de vergadering van de bondsraad digitaal plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering zijn de notitie omtrent de invulling van de ambities van de internationale wedstrijdsport, het jaarplan 2022 en de begroting 2022 vastgesteld. Verder is de financiele commissie benoemd die de controle uitvoert over het boekjaar 2021. Daarnaast is aan de bondsraad een update gegeven over de herziening van de statuten en het huishoudelijk reglement. Er is kort gesproken over de inhoudelijke richting met betrekking tot mogelijke sancties van het niet aanmelden van alle leden en over aanpassingen in de nationale petanque competitie. Hierover is nog geen besluit genomen. 
Bondsbestuur bedankt Twan Beckers met gouden speld
Enkele weken geleden is bekendgemaakt dat Twan Beckers per medio januari 2022 de NJBB zal verlaten. Tijdens de (digitale) bondsraadsvergadering is door voorzitter Lieke Vogels uitgebreid stil gestaan bij de belangrijke rol die Twan heeft gespeeld voor de NJBB en de petanquesport in het algemeen. Nadat Twan vanaf 2008 enkele jaren actief is geweest als beleidsmedewerker, begon hij in juli 2013 als directeur. In deze rol gaf hij leiding aan het team op het bondsbureau en was hij nauw betrokken bij (bijna) alles wat de NJBB aangaat.

Zoals Lieke Vogels tijdens haar dankwoord aangaf “is de gehele NJBB Twan veel dank verschuldigd voor zijn kennis, kunde en jarenlange tomeloze inzet. Ook zijn betrokkenheid bij de petanquesport in het algemeen, de verenigingen, de medewerkers op het bondsbureau, het bondsbestuur en alle andere betrokkenen bij de petanquesport is van grote waarde geweest.” Om de dankbaarheid en waardering kracht bij te zetten, heeft het bondsbestuur besloten om Twan te onderscheiden met een gouden speld. Twan ontving deze onderscheiding uit handen van voorzitter Lieke Vogels.
VOG Inspiratiecampagne 'Heb jij 'm al?
De Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een bekend begrip binnen de sportwereld. Maandag 8 november is het Centrum Veilige Sport Nederland gestart met de landelijke VOG inspiratiecampagne ‘Heb jij ‘m al?'. Met o.a. de inzet van een uitgekiend mediaplan wordt de VOG uit de juridische hoek gehaald en wordt het bewustzijn rondom (de aanwezigheid van) de VOG verhoogd en vergroot. Het doel? De creatie van een betrouwbare en plezierige sportomgeving waar geen ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag!

Je zult op één of andere manier de campagne vast al gehoord hebben op radio 538 en Radio10, gelezen hebben in het AD en via persberichten of gezien hebben op social media en in advertenties. Maar het gaat verder! Met o.a. de inzet van grote social mediacampagnes, met radiocommercials op Radio 1 rondom de feestdagen en de aanwezigheid van Gregory Sedoc bij de talkshow van Humberto Tan om als stakeholder en gezicht van de campagne over dit onderwerp te praten. Sportverenigingen kunnen kosteloos beschikken over alle communicatiemiddelen in campagnestijl voor eigen gebruik.

Zie Centrum Veilige Sport voor meer informatie of stel je vraag op vog@nocnsf.nl
Ga naar Centrum Veilige Sport >
Regeling Gratis VOG
Digitale bijeenkomsten over de Sportcampagne Gemeenteraadverkiezingen 2022
De gemeente is erg belangrijk voor de financiering van de sport. Van 23 november tot en met 14 december organiseert het Sportcampagneteam NL verschillende (digitale) bijeenkomsten over de Sportcampagne Gemeenteraadverkiezingen 2022. Tijdens deze bijeenkomsten (zie ook pagina 11 bondsblad 104) lichten zij de Sportcampagne toe en geven de sprekers toelichting op de rol die lokale sportcampagneteams, bestuurders, ondernemers en vrijwilligers in de sportsector kunnen spelen. Meld je aan voor een bijeenkomst in jouw regio en activeer zoveel mogelijk vrijwilligers.
Meld je aan via NOC*NSF >
Aangepaste bereikbaarheid bondsbureau
Het bondsbureau is gesloten van maandag 20 december t/m maandag 3 januari. Vanaf dinsdag 4 januari is het bondsbureau weer telefonisch bereikbaar vanaf 08:30

De officiële NJBB scanapp
Met deze app heb je altijd je digitale licentie bij de hand én blijf je op de hoogte van het laatste nieuws van de NJBB en NLpetanque. Super handig! Download hem nu! 

Klik hier om de app op je iPhone te installeren
Klik hier om naar de Google PlayStore te gaan
Ben jij de baas van jouw club?
Ben jij de beste speler van jouw club? Laat het zien in de Boulesbaasapp! Download hem nu in de Appstore van Apple of in de PlayStore van Google.

Klik hier om de app op je iPhone te installeren
Klik hier om naar de Google PlayStore te gaan
Ook dit Nieuwsbouletin ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Facebook
Twitter
Email
 
Copyright © 2022 NJBB, Alle rechten voorbehouden.

Partner in de sport:
     

Email Marketing Powered by Mailchimp