Copy
View this email in your browser
NOTA DE PREMSA: 10.05.2021

 
Una iniciativa inèdita per lluitar contra el canvi climàtic
L'ONG Sound Earth Legacy presenta “Planetary Music”, un projecte artístic pioner destinat a recaptar fons per a preservar el llegat acústic de la Terra
>> L'ONG barcelonina convida a aquesta primera edició de “Planetary Music” als músics John Talabot, Zola Jesus, Agoria, Tim Hecker, Awwz, Fennesz, BeGun, Ben Frost, Lucas Vidal, Oso Leone, Marc Piñol, Murcof, Surolla (Museless & nara is neus) o Ed is Dead, entre altres, a sumar-se a la iniciativa solidària creant un tema inèdit generat a partir de sons dels oceans del món.

>> Els temes es podran descarregar en exclusiva a www.soundearthlegacy.org i els beneficis aniran destinats a finançar el projecte “Black Coral Symphony”, dedicat a captar els sons del bosc submarí de corall negre de Lanzarote, i a donar suport a les futures accions promogudes SEL (Sound Earth Legacy).
1_ Surolla (Museless & nara is neus) | 2_ Awwz | 3_ Agoria i Nicolas Becker | 4_ Zola Jesus | 5_ Fennesz | 6_ Eva Geist
DESCARREGA AQUÍ UNA SELECCIÓ DE FOTOGRAFIES
 • Sound Earth Legacy és la primera organització sense ànim de lucre que treballa per a preservar el llegat natural sonor de la terra, donant suport i divulgant projectes pioners científics i tecnològics que busquen solucions tangibles per a mitigar el canvi climàtic i accelerar solucions mediambientals a través del so i la música.
   
 • SEL presenta “Planetary Music”, un projecte pioner de finançament col·lectiu que, en la seva primera edició, ha seleccionat a destacats ambaixadors sonors nacionals i internacionals per a crear temes musicals inèdits produïts amb sons de la naturalesa la descàrrega de la qual contribuirà a la realització de projectes de divulgació científica.
   
 • Els artistes confirmats el dia d'avui són John Talabot, Tim Hecker, Zola Jesus, Agoria & Nicolas Becker, Murcof, Fennesz, Eva Geist, BeGun, Awwz, Oso Leone,  Marc Piñol, Tutu, Sau Poler, Ed is Dead, People You May Know, Ivy Barkalati, Surolla (Museless & nara is neus), Baldo, Jardines de Bruselas, Mecánica Clásica, Iro Aka i Non Project, i els compositors Ben Frost, Lucas Vidal, Patrick Jonsson, Dale Nichols o Noia. Una selecció artística molt cuidada que es basa en criteris de paritat de gènere, diversitat i combina artistes consolidats amb talent emergent. 
   
 • Des d'avui ja es poden descarregar els temes musicals de BeGun, Awwz, Iro Aka i Surolla (Museless & nara is neus) en exclusiva a través de la web www.soundearthlegacy.org. Les cançons es poden adquirir una a una o per subscripció mensual.
   
 • Els beneficis recaptats per “Planetary Music” aniran destinats en aquesta ocasió a finançar “Black Coral Symphony”, el projecte científic hispano-francès que registra el paisatge sonor dels boscos de corall negre de Lanzarote per a avaluar la seva diversitat acústica, l'activitat animal, l'estat de salut d'aquest hàbitat i la seva importància per al medi ambient, molt poc coneguda.
Sound Earth Legacy, creada a Barcelona el 2020 per Andrea Lamount, neix de la necessitat de protegir els entorns naturals més vulnerables del planeta, i pretén fer arribar a la societat projectes científics d'una manera innovadora i divulgativa a través del canal sonor, basats en valors d'igualtat, diversitat i sostenibilitat.

Andrea Lamount, productora i documentalista audiovisual, ha desenvolupat projectes amb organismes internacionals com les Nacions Unides, Echo - Comissió Europea, el Banc Mundial i Médicos del Mundo, entre altres, i va rebre el Diploma de la Pau de la UNESCO el 2011. També és creadora de programes d'innovació social i mediambiental. 
L'equip de SEL està format, a més, per professionals de l'àmbit de la cultura, la indústria musical i la cooperació internacional. 

“SEL -sigles de Sound Earth Legacy- és so, terra i llegat, com diu el seu nom. El So és el canal per a transmetre i comunicar el reconnectar-se amb el nostre món natural més vulnerable, i la nostra missió per preservar els paisatges sonors naturals com a part del nostre patrimoni sensorial que possiblement algun dia desapareixerà; la Terra representa la recerca científica pionera que secundem a través de “Planetary Music”, amb una selecció de temes exclusius creats amb sons del planeta; el Llegat és l'equilibri i la salut que volem retornar amb les nostres accions”, explica Andrea Lamount, fundadora de SEL.John Talabot, Ben Frost o Zola Jesus, units per la protecció del medi ambient
"Planetary Music” és un projecte pioner de finançament col·lectiu de SEL, on convergeixen la ciència i la música. Gràcies a la col·laboració d'artistes, productors i compositors nacionals i internacionals, “Planetary Music” llançarà en exclusiva temes -a manera d'experiència sonora- produïts amb sons de la Terra i d'expedicions científiques. 

A dia d'avui,  ja s'han sumat al projecte l'inclassificable músic canadenc conegut per les seves exploracions en la música ambient Tim Hecker; l'aclamat productor de música electrònica francès Agoria, que en aquesta ocasió ha creat la peça musical al costat de Nicolas Becker, un dels sound designers de cinema més sol·licitats del món i guanyador de l'Oscar en 2021 per la pel·lícula “Sound of Metal”; la cantant i compositora americana que mescla electrònica i rock experimental Zola Jesus; l'austríac Fennesz, capaç de convertir la interpretació de la guitarra clàssica en un poderós instrument electrònic gràcies al seu processament digital per capes; la dissenyadora de so, performer i productora de formació clàssica Eva Geist; el músic, productor i compositor de bandes sonores de cinema anglès Patrick Jonsson, nominat a l'Emmy, compositor del documental “Virunga”, nominat a l'Oscar i del curt documental guanyador d'un Oscar “White Helmets”, o el compositor i músic mexicà d'electrònica minimalista Murcof.


De l'àmbit nacional, s'han sumat al projecte els principals djs i productors barcelonins electrònics John Talabot, BeGun, Awwz, Marc Piñol, Tutu, Sau Poler, People You May Know, Ivy Barkalati, Baldo, Surolla, l'estrena del nou projecte format per Museless i nara is neus, Non Project i el grup Iro Aka; els madrilenys Ed is Dead, Jardins de Bruselas i el compositor Lucas Vidal, guanyador de dos Goya per la millor banda sonora de “Nadie quiere la noche" d'Isabel Coixet i “Palmeras en la nieve" i d'un Emmy, i el compositor Noia (aka d'Eduardo Noya), aclamat per la banda sonora de la sèrie de Netflix “Versailles” i que ha treballat amb Xavier Dolan; la banda valenciana Mecánica clásica i la banda mallorquina Oso Leone

La selecció artística es basa en criteris d'interseccionalitat, diversitat i combina artistes consolidats amb nou talent provinent de diferents parts del món. Pròximament s'anunciaran més artistes que passaran a formar part del llegat sonor del planeta. 

SEL vol a més ser part del moviment de visibilització de la paritat de gènere tant en l'àmbit artístic com científic, i col·labora amb el col·lectiu Femnoise, shesaid.so Espanya i el moviment KeyChange Pledge finançat per  la Unió Europea.Com donar suport a Sound Earth Legacy?  
A partir d'avui estan disponibles els tracks de BeGun, Awwz, Iro Aka y Surolla (Museless & nara is neus) per a descàrrega en exclusiva a través del web www.soundearthlegacy.org.

Els temes es poden adquirir un a un o tots de forma mensual per subscripció. Tots els beneficis aniran destinats a finançar l'ONG, així com projectes que treballin per a mitigar el canvi climàtic i accelerar projectes mediambientals pioners. Cada mes s'estrenaran nous temes musicals.

Una altra via per donar suport a l'ONG és a través de donacions filantròpiques (per la quantitat que es desitgi) a aquest link

El so dels boscos de corall negre de Lanzarote
El primer projecte que SEL finançarà serà “Black Coral Symphony”, una recerca ecoacústica que té com a objectiu captar el paisatge sonor submarí dels boscos de coral negre de l'illa de Lanzarote.

Aquests hàbitats marins, catalogats com a Ecosistemes Marins Vulnerables per les Nacions Unides, no es coneixen massa. A diferència dels seus homòlegs tropicals, dels quals sí que es té més informació, els boscos de coral negre de les Illes Canàries -i de tota la Macaronesia- són molt profunds (entre 60 i 100 metres de profunditat), la qual cosa dificulta la seva exploració. 

“Black Coral Symphony” registra els sons que emanen els boscos de coral negre mitjançant hidròfons -micròfons subaquàtics-. L'estudi del paisatge sonor permet avaluar la diversitat acústica, l'activitat animal i l'estat de salut de l'hàbitat.

Les dades del projecte “Black Coral Symphony” s'integraran al projecte europeu B-CHARMED (The Black Coral forests as unexplored Biodiversity Hotspots in the MAcaronesian Region: ecosysteM functions and sErvices analyseD") dirigit per l'investigador Fran Otero, i que treballa per a cartografiar i mapejar els boscos submarins de coral negre de Lanzarote, així com determinar la riquesa de la seva flora i fauna.

“Black Coral Symphony” es durà a terme en dues parts durant les quals els equip d'investigadors d'Espanya i França col·locaran hidròfons a diferents profunditats -fins a 100 metres com a màxim- per a obtenir un mapa de la riquesa acústica dels boscos de coral negre.
CONTACTE DE PREMSA
Teresa Vallbona
679 802 176
premsa@teresavallbona.com
Copyright © 2021 Teresa Vallbona. All rights reserved.
You can update your preferences or unsubscribe from this list