Copy
View this email in your browser
December 2022
 
 
Beste donateurs, vrienden en alle andere betrokkenen,
 
Nog even en dan breekt het uitbundige slotakkoord van de feestelijke decembermaand aan. De lichtjes en versiering stemmen al vrolijk en overal worden prachtige concerten georganiseerd. Ook de talenten van Classic Young Masters hebben het er druk mee. Studeren, hun talent verder ontplooien en er meer en meer mensen van laten genieten. Dat is wat hen drijft en waarin CYM hen met uw hulp begeleidt. 
Namens Kyra, Noëlle, Sunniva, Merle, Anneke, Lisa, Andrej en Philip , wensen wij u allemaal een Fijne, Kleurrijke Kerst en een Inspirerend, Gezond en Gelukkig 2023! 
 
Wij kijken uit naar nieuwe activiteiten en mooie prestaties van onze muzikale talenten en hopen u bij gelegenheid weer te ontmoeten.  
 
In deze nieuwsbrief laten wij u kennismaken met onze nieuwe voorzitter, Janine Bos en kijken wij nog even terug op de laatste maanden van 2022. 
 
Janine Bos neemt het stokje over van Michiel Lampe 
 
Waarnemend voorzitter, Michiel Lampe nam tijdens het relatieconcert op 13 november afscheid van zijn actieve rol in het CYM-bestuur. Overigens met de belofte dat hij zijn opvolger inwerkt en dat hij de stichting op ad hoc-basis zal helpen waar mogelijk. Kortom, Michiel is een vriend voor het leven! 
 
Wie heeft genoten van het concert in Buitenplaats Rozenhof, kon al even kennismaken met Janine Bos.  Voor wie niet in de gelegenheid was of iets meer wil weten over Janine en haar beweegredenen om CYM te versterken staat hieronder een bericht van Janine: 

                                       
Even voorstellen: Janine Bos, nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Classic Young Masters. 
 
“Toen ik werd benaderd voor deze nieuwe rol heb ik direct eerlijk toegegeven dat ik geen groot kenner ben van klassieke muziek. Ik ben er weliswaar mee opgevoed - mijn vader hield en houdt nog steeds van de zwaardere stukken van Bach tot de lichtvoetiger muziekstukken van Tschaikovsky – maar ik ben zelf ondertussen veel breder georiënteerd. Ik houd naast klassieke muziek ook erg van Amerikaanse soul, de Noord-Afrikaanse Raï, de huidige Afrobeat, de meeslepende Zuid-Amerikaanse Latin en de intense Portugese Fado. 
Voor mij is het duidelijk dat muziek veel betekent voor mensen, je wordt er blij van, het geeft je kracht, laat je merken dat je niet alleen staat in verdriet of zet je aan tot euforie. 
Vanuit mijn liefde voor muziek, had ik zo graag zelf een muziekinstrument bespeeld, maar ik heb geen talent. Mijn pianoleraar vertelde mij op 11-jarige leeftijd, weinig subtiel, dat ik beter een andere hobby kon zoeken. 
 
Maar wat als ik wel talent had gehad voor piano, viool of voor zang? Wat als ik de wereld wel wat te bieden had gehad met mijn muziekspel? Had ik zelfstandig de weg kunnen vinden naar het podium? Of zou ik gestrand zijn, door jeugdige onzekerheid of onwetendheid?  Want zelfs met het grootste talent, is het fijn als je mensen tegenkomt die dat talent in je herkennen en je verder helpen waardoor jij je talent nog beter kunt benutten.  
En precies dát is de rol van Classic Young Masters en de reden waarom ik “Ja” gezegd heb op de vraag of ik de nieuwe voorzitter wil worden. Classic Young Masters helpt en ondersteunt jonge talentvolle klassieke musici op weg naar een zelfstandig muzikaal bestaan, via workshops, masterclasses, individuele begeleiding én vernieuwende projecten. 
En daaraan wil ik graag mijn bijdrage leveren. In mijn rol als voorzitter zal ik in het bijzonder mijn aandacht vestigen op het binnenhalen van sponsorgelden, die nodig zijn om de jonge musici maximaal te ondersteunen. En natuurlijk ook aan de marketing, om ervoor te zorgen dat de talenten en CYM een grotere bekendheid gaan genieten. Ik hoop natuurlijk op veel support. 
(Voor de geïnteresseerden onder de lezers voeg ik mijn LinkedIn-profiel toe https://www.linkedin.com/in/janine-bos-04a2402/)
 
 
Terugblik 
 
Na de Meesterproef van november 2021 startten acht jonge talenten in het begeleidingsprogramma van CYM. Even leek het erop dat Covid een flinke schaduw zou werpen op de vooruitzichten, maar gelukkig brak de zon snel door en konden we volop aan de slag. 
Na persoonlijke intakegesprekken werd een serie workshops opgezet die samen een veelzijdig palet vormen om talent te versterken en verbreden. Van persoonlijke branding tot ondernemerschap en van mentale weerbaarheid tot kennis van elektronica, komen nieuwe onderwerpen aan bod. Daarnaast werden veel kansen aangegrepen om op mooie en soms niet-alledaagse locaties te kunnen optreden. 
Tot slot zijn bijzondere projecten ontwikkeld en deels al uitgevoerd. 
Op de vernieuwde website: www.classicyoungmasters.nl is alle informatie te vinden. 


 
Afgelopen jaar werd voor het eerst een concert gegeven in de Amsterdamse Hermitage. Met deze organisatie heeft CYM een overeenkomst afgesloten om in 2023 minimaal 4 concerten te geven die aansluiten bij de tentoonstellingen. 
Ook de Rotterdamse Doelen en het Muziekgebouw in Eindhoven bieden de CYM-talenten weer een podium in 2023. Hetzelfde geld voor het Depot van Boymans van Beuningen en het podium in het Park bij de Euromast tijdens de dag van de Romantische Muziek. 


 
Nieuws van de talenten zelf kunt u ook vinden op onze website. Eerder meldden wij u al dat Kyra, Philip en Merle slaagden voor hun eindexamen middelbare school. Kyra geniet van een bijzonder tussenjaar waarin zij lessen volgt bij verschillende internationaal bekende docenten, bijvoorbeeld in Italië. Andrej volgde onlangs een masterclass bij een topdocent in Berlijn. Merle en Philip studeren inmiddels aan het conservatorium van Amsterdam. 


 
In een vorige nieuwsbrief informeerden wij u over het aanscherpen van de CYM-missie, de actuele visie en de werkwijze. Op de website kunt u dit nog eens teruglezen. 
Belangrijker is dat we in 2023 met nieuwe energie en volop plannen, inzetten op een fantastische tweede jaar voor onze talenten. 
Voor de zomer start het selecteren van nieuwe muzikale talenten voor een nieuwe lichting CYM-laureaten. Daarover gaan wij u tijdig berichten. 
 
We sluiten deze nieuwsbrief af met onze welgemeende dank voor uw steun, hulp en betrokkenheid en onze beste wensen! 
 
 

 


Met muzikale groet, 
Jos Schroevers
Directeur Classic Young Masters
T: (+31) 6 22203748
E: jos@classicyoungmasters.nl

 

Wilt u meer weten over Classic Young Masters, kijk dan op onze website www.classicyoungmasters.nl


U kunt reageren via het e-mailadres  info@classicyoungmasters.nl
 

Twitter
Facebook
YouTube
LinkedIn
Pinterest
Instagram
Website
Copyright © *2017* *Stichting Classic Young Masters*, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@classicyoungmasters.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Classic Young Masters · Westplein 57 · Rotterdam, ZH 3016 BM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp