Copy

Nieuwsbrief IKC de Singel

De Nieuwsbrief van De Singel verschijnt een aantal keer per maand. Voor duurzame informatie kunt u op onze website terecht.
Zie ook ons Nieuwsbriefoverzicht.

Van de directeur

Lieve ouders,

De corona maatregelen zijn weer aangescherpt. En zoals u al weet hebben we nu ook op de Singel te maken met een collega die corona heeft.
Vandaag is de Buys Ballotsingel weer open gegaan. De testuitslagen, van de collega's die zich hebben laten testen, zijn allemaal negatief.

Dankuwel voor de manier waarop u hier mee omgaat. We lezen steeds dat we samen corona onder controle krijgen en dat is ook zo. Maar we moeten ook samen omgaan met corona in ons dagelijks leven.
Ik ben heel blij en dankbaar voor de manier waarop de ouders en de school dat samen doen! 

Wij merken dat u zich netjes aan de instructies houdt. Dat is belangrijk en heel fijn.  
Hieronder zetten wij voor de zekerheid nog even de laatste regels op een rij. We moeten het echt nog even volhouden met elkaar om volgens onderstaande regels te handelen:

- Volwassenen komen alleen op afspraak in de school
- Halen/ brengen door 1 persoon
- Houd 1,5 meter afstand van elkaar
- Met klachten blijven wij thuis
- Het afscheid is kort

Hieronder treft u wederom een stukje aan vanuit de collega's van de familieklas, ditmaal over op tijd naar bed gaan. Dat bedoelen we niet betuttelend maar ter inspiratie voor degenen die dat interesseert en om u een inkijkje te geven in de onderwerpen die in de familieklas aan bod kunnen komen. 

Groet,

Inge Werneke

Artikel: "Op tijd naar bed..."

"Op tijd naar bed, geeft morgen meer pret!!
Lekker op tijd slapen, niet omdat het moet,
maar omdat ik dan ECHT groei"

Hoeveel moeten kinderen eigenlijk slapen?

Kinderen van 4 jaar hebben ongeveer 12 uur slaap per nacht nodig. Per jaar kun je daar een kwartier vanaf trekken. Een kind in groep 8 moet daarom minimaal 9 tot 9,5 uur slapen. Als je kind daarvan afwijkt, hoef je je niet direct zorgen te maken. Ook onder kinderen heb je kort- en langslapers. Dit is meestal genetisch bepaald. 

7 Tips om je kind probleemloos op tijd op bed te krijgen

Bedtijd is niet altijd het leukste tijdstip van de dag. Soms is het een hele klus om je kind op tijd in bed te krijgen, zonder gedoe en zonder dat je er uitgeput van raakt. Belangrijk is dat je zorgt voor duidelijkheid, veiligheid en ontspanning. Een goede nachtrust is zeker voor kinderen wel heel belangrijk! Kinderen zijn volop in ontwikkeling, zowel lichamelijk als geestelijk. Een slechte of te korte nachtrust zorgt ervoor dat ze minder snel groeien, emotioneel instabieler zijn en hun leerprestaties gaan achteruit. Hieronder wat tips om het jezelf en je kind wat makkelijker te maken.

 1. Neem voldoende tijd
  Hanteer een vast tijdstip waarop je begint met het ritueel van naar bed gaan. En zorg dat je voldoende tijd hebt tussen het begin en het tijdstip waarop je kind erin moet liggen.  Soms begin je te laat, waardoor je er vervolgens tijdsdruk op legt. Niet handig. Je kind voelt dat feilloos aan en meestal gaat het dan allemaal juist langer duren, al dan niet gepaard met stress. Waarschuw je kind op tijd als het bijna bedtijd is, zodat hij zich erop voor kan bereiden.

 2. Vaste routines zijn belangrijk
  Vaste routines zorgen ervoor, dat je minder hoeft te vragen of te zeggen. Je kind weet wat de bedoeling is. Bovendien schept het duidelijkheid en biedt het je kind daardoor veiligheid. Lopen dingen niet meer soepel? Overleg met je kind hoe jullie het anders kunnen doen.

 3. Maak er een spelletje van
  Uitkleden kan soms lang duren, je kunt dit versnellen door er een spelletje van te maken. “Ik denk niet, dat het jou lukt om in tien tellen je trui uit te trekken”, of  zeg in het Engels welk kledingstuk uitgedaan moet worden, enz. Wees creatief en laat je kind meedenken. 

 4. Laat de klok je helpen
  Zorg voor een wekker of klok op de kamer van je kind. Geef aan, wanneer je weg gaat en hij moet gaan slapen. Stimuleer je kind door te laten zien, dat sneller uitkleden en douchen leidt tot langer voorlezen. Maar hou dit positief. En wijk er af en toe vanaf. 

 5. Laat je kind zoveel mogelijk zelf bepalen
  Pittige kinderen zijn kinderen met een groot verlangen om zelf te bepalen. Zeker aan het eind van de dag vinden ze het vaak erg moeilijk om nog opdrachten uit te voeren. Daarom kan het helpen om veel keuzes te geven. Over de volgorde van wat er moet gebeuren (wil je eerst tandenpoetsen of eerst de pyjama aan?) of wie wat doet (kleed je je zelf uit of moet ik het doen?). Soms vinden kinderen het heerlijk om dan te zeggen “Jij moet het doen”.

 6. Zorg voor ontspanning vooraf
  Kinderen en volwassenen slapen het makkelijkst in, als ze daarvoor al iets rustigs doen. Daarom werkt voorlezen zo goed. Of je laat je kind zelf nog even lezen in bed. Dat is beter dan televisie kijken, omdat het tv scherm onze hersenen actief houdt. Ook kun je voordat je kind gaat slapen een ontspanningsoefening doen of een korte massage geven. Even de oortjes masseren of de voeten bijvoorbeeld. Bij onrustige kinderen helpt het ook goed om de rug te masseren of het hele lijf even stevig te strijken. Het helpt het kind om zijn aandacht naar het lichaam te brengen en uit het hoofd. Welterusten, zzzzzzz


Succes!

Een hartelijke groet van juf Ellie en juf Mariëlle vanuit de Familieklas

Agenda '20-'21ma 14 sept t/m vr 16 okt:
 • Verwachtings-gesprekken

wo 30 sept t/m zo 11 okt: 
 • Kinderboekenweek

do 8 oktober:
 • Ouderkamer Buijs
  Hutspot tot Samosa,
  Gezonde salades maken
  (GEANNULEERD)
vr 9 oktober:
 • Ouderkamer Buijs
  Workshop: Omgaan met de gevoelens van je kind

  (GEANNULEERD)

ma 12 okt t/m do 15 okt:
 • Kamp groepen 8

do 15 oktober:
 • Ouderkamer 
  Week van de opvoeding
  Mediaopvoeding bij Dock

vr 16 oktober:
 • Leerlingen groepen 8 vrij

ma 19 okt t/m vr 30 okt:
 • Herfstvakantie
  (19 t/m 23 okt)
 • Lesvrije week
  (26 t/m 30 okt)
   
November:
 • Tevredenheids-onderzoek ouders, leerlingen en leerkrachten

ma 2 nov t/m vr 13 nov:
 • Kanjerles voor ouders

di 24 november: 
 • Sportdag groep 1-2

wo 9 december:
 • Lesvrije dag

vr 18 dec t/m vr 1 jan 2021:
 • Kerstvakantie

di 16 februari: 
 • Sportdag groep 3-4

di 11 mei: 
 • Sportdag groep  5-6

vr 11 juni: 
 • Sportdag groep  7

vr 25 juni: 
 • Sportdag groep  8

----------------------------

Vakantierooster 2021

----------------------------
 


obs de Singel


  Singel 5   -   3112 GH Schiedam    -   010 - 426 88 78   -   info@singelschiedam.nl

www.singelschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


obs de Singel is een school van


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
obs De Singel · Singel 5 · 3112 GH Schiedam · Schiedam, NJ 3112GH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp