Copy
Nieuwsbrief V.V. De Noormannen
Bekijk deze mail in de browser

Nieuwsbrief dinsdag 26 april 2022

Programma Senioren

28-4
Noormannen 3 -
GPC Vlissingen 6
Aanvang 19:00
Aanwezig 18:15
Scheidsrechter: Johan Cijsouw

30-4
Noormannen 1
 - Bevelanders 1
Aanvang 14:30 uur 
Aanwezig 13:00 uur 
Scheidsrechter: De heer Marin de Zwarte 
     
Veere 2 - Noormannen 2
Aanvang 12:30 uur
Vertrek 11:00 uur


Noormannen 3 - Arnemuiden 5
Aanvang 14:30 uur
Aanwezig 13:30 uur
Scheidsrechter: Pim van Sighem

SVO W.V.V.'20 VR4
 – Noormannen VR1
Aanvang 11:00 uur
Vertrek 9:45 uur

Programma volgende week

14:30 uur Noormannen 1 - Patrijzen 1
12:00 uur Noormannen 2 - Arnemuiden 3
12:30 uur Noormannen 3 - Walcheren 4
12:00 uur Noormannen VR1 - ST Wolfaartsdijk/Colijnsplaatse Boys VR1De wedstrijdbal van het eerste elftal wordt geschonken door: 
                         

 
Bekijk het spelersoverzicht op de website!

Programma jeugd

Er is geen programma deze week voor de jeugd. Iedereen kan genieten van zijn of haar vakantie. Veel plezier!!

Programma volgende week
10:00 uur IJzendijke JO11-JM - Noormannen JO11-1
Bekijk het spelersoverzicht op de website!

Nieuws van bestuur en commissies

 

Schoolvoetbal
Het schoolvoetbaltoernooi zit er weer op. 
Paalhoofd uit Zoutelande is de grote winnaar. Zowel bij groep 5/6 als groep 7/8 wisten ze de eerste beker mee te nemen. Bij 5/6 werd Onderdak uit Biggekerke verdienstelijk tweede en de "runner-up" bij de 7/8 was Eben Haezer uit Oostkapelle.

Het waren 2 mooie, sportieve en gezellige dagen. Alle betrokken vrijwilligers bedankt!!!
Wil je alle uitslagen en standen weten? Klik dan hier.


Jubileum
We hebben al eerder een oproep gedaan, maar we kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken. Volgend jaar bestaat de Noormannen 90 jaar. Zo’n mijlpaal moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten. We proberen een enthousiaste groep bij elkaar te krijgen, die tijdig kunnen starten met de voorbereidingen. Heb jij interesse of heb je tips/ideeën of andere suggesties? Laat het weten via 
bestuur@noormannen.nl.

Technische commissie
De technische commissie is druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Het wordt voor zowel de jeugd als senioren een hele uitdaging om de teambezettingen weer rond te krijgen. Leden van de TC gaan in gesprek met spelers/speelsters en leiders om alles op een rijtje te zetten. Er is ook goed nieuws: naast eerder genoemde kaderleden van het eerste elftal, gaat ook Jos Hoogesteger door als assistent scheidsrechter. Het totale kader van het vrouwenteam heeft hun contract weer met een jaar verlengd.  Leendert Joosse zet een punt achter zijn jarenlange leiderschap van het eerste team. Leendert bedankt! 
Als laatste blijft het lastig om wekelijks voldoende scheidsrechters te vinden. Dus aarzel niet en fluit ook eens een jeugdwedstrijdje!! 

Er moet iets gebeuren... een bericht van de Voorzitter
Onze voorzitter Jaap Kaland maakt zich ook zorgen over het feit dat het iedere week lastig is voldoende spelers en scheidsrechters te vinden om alle teams te bemensen. Ook zijn er diverse vacatures waar geen nieuwe mensen voor gevonden kunnen worden. Als we als vereniging de 90 jaar willen halen moet er voor het huidige bestuur en de vrijwilligers meer perspectief komen. Lees hier het hele bericht!! 

 


Begin maart hebben we al een interview van Andre Toutenhoofd met Wim Groenewegen gepubliceerd. We zijn inmiddels verder met het opruimen van de voormalige bestuurskamer en zijn nog meer leuke interviews van Andre tegen gekomen. In 1970 stond een interview met Nout Brasser in de Vikingkrant. Hier kun je het nog eens lezen. (Nout Brasser 1e links onder). 

Andre: Hoe oud ben je nu en hoelang, denk je nog door te gaan?
Nout: Ik ben goed 28 jaar en hoelang ik met voetballen blijf doorgaan, hangt van enkele dingen af maar toch nog wel enkele jaren voor ik ermee stop.
Andre: Stel dat je over 2 jaar voor het eerste wordt gepasseerd, ga je dan rustig door in het tweede of stop je er dan mee?
Nout: Als ik over 2 jaar gepasseerd word, maar dat zal denk ik wel eerder worden, dan ga ik gewoon in het tweede elftal.
Andre: Hoelang voetbal je al in het eerste en tegen welke ploeg maakte je je debuut?
Nout: Hoelang ik precies in het eerste speel weet ik zelf niet precies, maar al verschillende jaren. Mijn debuut was dacht ikzelf tegen een Engelse vereniging waar we vriendschappelijk tegen speelden.
Andre: Vind je het tegenwoordige voetbal, ik bedoel dus in het algemeen, beter dan vroeger?
Nout: Zelf dacht ik dat het tegenwoordige voetbal wel beter is als vroeger, omdat er meer wordt getraind en ook aan de begeleiding wordt meer gedaan als vroeger. Ook de speelvelden en de accommodatie zijn veel beter als vroeger.
Andre: Welke plaats neemt voetbal in je leven in?
Nout: Voetbal neemt bij mij een grote plaats in m'n leven, anders was ik dus zeker al gestopt.
Andre: Zou je als je met actief voetballen bent gestopt, graag trainer willen worden?
Nout: Als ik met voetballen ben gestopt zou ik geen trainer willen worden, omdat er altijd op een trainer wordt gemopperd en ook moet men als trainer de tijd en bepaalde capaciteiten hebben.
Andre: Welke periode of welke wedstrijd in je Noormannentijd vond je het leukst en waarom?
Nout: De mooiste periode vond ikzelf het seizoen toen we kampioen werden en het seizoen daarvoor. De mooiste wedstrijden waren dus tegen Zeelandia voor het kampioenschap in verband met het vele publiek en de sfeer op het veld en dan natuurlijk de wedstrijden tegen Domburg.
Andre: Wat vind je persoonlijk van de trainingsavonden? Let op de volgende punten. A. Opkomst, B. Conditietraining (de duur ervan) en C. de tactiek.
Nout: A. Persoonlijk vind ik dat de opkomst wel beter zou kunnen vooral meer spelers van het tweede en derde elftal.
B. De conditie training moet meer regelmatiger gebeuren en vooral op woensdag wel iets zwaarder dan op vrijdag. De duur ervan hangt dus veel af van hoe zwaar het is.
C. Tactiek moet ook meer over gepraat worden maar dat is voor een trainer niet gemakkelijk, omdat verschillende spelers niet altijd op trainen aanwezig kunnen zijn in verband met dienst e.d.
Andre: Heb je last van zenuwen voor een wedstrijd? Zo ja, hoe uit je die?
Nout: Als ik voor een belangrijke wedstrijd sta, heb ik ook wel last van zenuwen. Meestal zoek ik voor de wedstrijd dan wel de wc op.
Andre: Heb je nog andere hobby’s naast voetballen?
Nout: Naast voetballen heb ik ook nog duiven en ga ook nog wel eens vissen. En 's winters schaats ik graag.
Andre: Welk type speler zie je in jezelf? (Ik bedoel een afbreker e.d.)
Nout: Welk type speler ik in me zelf zie, vind ik wel een moeilijke vraag. Maar ik ben meer een achterspeler die het moet hebben van zijn inzet en conditie, want technisch ben ik zelf niet zo goed.
Andre: Steunt je vrouw je in de voetballerij?
Nout: De steun die ik ondervind van m'n vrouw is wel dit, dat ze de thuiswedstrijden bezoekt. De uitwedstrijden kan ze niet meer mee. Maar als ik moet gaan trainen en ik zelf wel eens niet zoveel zin heb, dan zegt ze zelf altijd: ga nu maar trainen.
Andre: Hoe stond je persoonlijk altijd tegenover de wedstrijden tegen Domburg uit en thuis?
Nout: Persoonlijk was ik zelf altijd behoorlijk gebrand op de wedstrijden tegen Domburg. Want ik verloor liever twee maal van een andere club, dan eenmaal van Domburg. En ook omdat er altijd veel publiek, en er altijd behoorlijk hard voor werd gespeeld.
Andre: Welke wedstrijd bleef je het langst bij of waren ze voor jou allemaal dezelfde?
Nout: De wedstrijden die mij het langst bijgebleven zijn tegen Domburg waren er dus meer als één. Ten eerste de wedstrijd die we toen in Domburg met zoveel wonnen, namelijk met 10-1. Ten tweede de wedstrijd in de competitie die we kampioen werden, toen we in Domburg met 5-0 wonnen.
Andre: Wat vind je van het damesvoetbal? Let op de volgende punten; A. Kan de inzet dezelfde zijn als bij de mannen? B. Zijn de dames gehandicapt?
Nout: Damesvoetbal begint dus nog maar pas en daarom vind ik het zelf als kijkspel mooier bij de heren, maar als het blijft bestaan zal er ook wel beter gespeeld worden.
A. De inzet bij de dames kan ook wel groot zijn, denk ik.
B. Ik vind niet dat de dames gehandicapt zijn als ze tegen elkaar spelen.
Andre: Hoe sta je tegenover de supportersclub? Merk je de aanwezigheid ervan in de vereniging?
Nout: Ik vind het zelf fijn dat er een supportersclub is in verband met publiek en de supporterskrant die dus ook alle belangrijke dingen schrijft en het geld dat besteed wordt ten bate van de vereniging. Ook dat er dus meer supporters meegaan in de uitwedstrijden enz.
Andre: Wat is je laatste wens?
Nout: Mijn laatste wens is dat het met de vereniging en de supportersclub verder goed zal gaan en dat we nog eens in de derde klas komen.                 


 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Instagram
Instagram

Verjaardagen

  • 27 april: Jan de Witte en Stijn Cijvat
  • 28 april: Beau Geldof
  • 29 april: Vincent Peene
  • 30 april: Tijmen Lievense
  • 2 mei: Boord Westerbeke
Allemaal van harte gefeliciteerd!

Bestuurskamerdienst


13:00 uur Erika Toutenhoofd
V.V. De Noormannen © 2022 VV de Noormannen, 


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier.

Je kan hier je e-mail adres aanpassen.

Email Marketing Powered by Mailchimp