Copy
Ramallah, december 2016
View this email in your browser

A VOICE ACROSS – NYHEDSBREV FRA DET DANSKE HUS

ET BEDRE LIV FOR FLYGTNINGEBØRN 
At vokse op i Palæstina er langtfra nemt, særligt i flygtningelejre, hvor sammenstød, skyderier og tåregas har erstattet den glæde og latter, som burde være en selvfølge i ethvert barns liv.

Der bliver dog gjort bestræbelser på at forbedre børns liv i flygtningelejre. 

Yafa Cultural Center, som ligger i Balata-lejren nær Nablus, arrangerer aktiviteter lige fra teater, musik og dans til spejdergrupper og adventure camps. Centret tilbyder også psykosocial støtte til børn og familier med traumer eller anspændthed.

Til dette nyhedsbrev har vi interviewet Abdullah Kharoub fra Yafa Cultural Center, som fortæller om centrets vigtige arbejde (se interviewet i bunden).

Nyhedsbrevet – vores sidste i 2016 – bringer dig også up to date med en række aktiviteter i Det Danske Hus.

Rigtig god jul og godt nytår til alle – vi glæder os til mange spændende projekter og aktiviteter i 2017!

Lone Bildsøe Lassen, direktør, Det Danske Hus i Palæstina
 
FØLG LONE BILDSØE LASSEN PÅ TWITTER
BRODERI TIL DET INTERNATIONALE MARKED

Otte kvindelige palæstinensiske tekstildesignere mødtes i begyndelsen af december til en fem-dages workshop i byen al-Ubeidiya på Vestbredden.

Workshoppen havde til formål at gøre kvinderne bedre i stand til at modernisere deres broderiarbejde og producere kommercielle produkter til det internationale marked.

De palæstinensiske kvinder blev undervist af den danske tekstildesigner Josefine Gilbert. Hendes kollega Tine Winther hjalp med forberedelserne.

Workshoppen indgår i et langsigtet projekt, "Design in Context", som Det Danske Hus står bag. Projektet har til formål at styrke palæstinensiske designere og kunsthåndværkere kreativt og økonomisk.

LÆS MERE OM PROJEKTET
HISTORIEN VAKT TIL LIVE

Den første weekend i december mødtes palæstinensiske forskere og teaterkunstnere til en to-dages workshop i byen Beit Jala på Vestbredden.

Formålet var at drøfte fremtidige muligheder for projekter om Oral History i Palæstina. Projekterne sigter mod at vække historien til live gennem forskning, kunst og teater.

Workshoppen blev gennemført af Det Danske Hus i samarbejde med dr. Faiha Abdulhadi og forskere fra forskningsinstitutionen Al Rowat, Al Harah-teatret og den palæstinensiske kunstner Faten Khoury.

LÆS MERE OM VORES ORAL HISTORY-PROJEKT
FUSION AF MUSIKTRADITIONER

Palæstinensiske og danske studerende fra musikkonservatorier spillede i november koncerter sammen i Århus og Odense.

Koncerterne, som fusionerede palæstinensisk og dansk musik, var et resultat af et samarbejde mellem The Edward Said National Conservatory of Music i Jerusalem og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Foruden koncerterne indspillede de musikstuderende sammen en cd, lavede øve-sessions og afholdt workshops for elever på folkeskoler.

Begivenhederne i november bygger på et mangeårigt samarbejde mellem de to konservatorier, støttet af Det Danske Hus.

SE BILLEDER FRA KONCERTEN I ODENSE
STUDERENDE KIGGEDE FORBI

I den seneste tid har vi haft fornøjelsen af at byde tre forskellige grupper af studerende fra Danmark velkommen i Det Danske Hus.

Krogerup Højskole (foto) og Silkeborg Højskole kiggede forbi til briefinger om Det Danske Hus og vores aktiviteter.

I slutningen af november kom studerende fra læreruddannelsen på Professionshøjskolen UCC i København for at høre, hvordan vi arbejder med at vække Palæstinas historie til live gennem vores Oral History-projekt.
SE VORES BILLEDER PÅ FLICKR
VIGTIGERE END ALFABETET

"Det har været meget lærerigt at komme hertil og finde ud af, hvad jeg synes er vigtigt. For eksempel synes jeg, det er vigtigt, at børnene smiler og griner, endnu mere end at lære dem alfabetet," fortæller Freja Orloff Mortensen (foto).

I efteråret har Freja arbejdet som volontør i en børnehave i byen Nablus på Vestbredden sammen med en anden dansker, Elisabeth Vang Jørgensen. De har også undervist i engelsk i grundskoler.

Freja og Elisabeths ophold i Palæstina er faciliteret af Mellemfolkeligt Samvirke, den palæstinensiske NGO Project Hope og Det Danske Hus.

LÆS MERE OM FREJA OG ELISABETH PÅ FACEBOOK

SE HVORDAN DU KAN BLIVE VOLONTØR I PALÆSTINA
CIRKUSKUNST I PALÆSTINA

Den Palæstinensiske Cirkusskole fejrede i oktober 10-års jubilæum ved at organisere en 10-dages international cirkusfestival, som fandt sted i byer og flygtningelejre i Palæstina.

Under festivalen optrådte det danske cirkusprojekt Cirkus Tværs i flygtningelejren al-Am'ari i Ramallah (foto) og andre steder på Vestbredden. De var inviteret til festivalen af Det Danske Hus.

Cirkus Tværs medvirker også i en dansksproget podcast om festivalen, som journalist Lena Odgaard har produceret med økonomisk støtte fra Det Danske Hus.

LYT TIL LENA ODGAARDS PODCAST OM FESTIVALEN

SE FLERE BILLEDER AF CIRKUS TVÆRS' OPTRÆDEN I AL-AM'ARI-LEJREN
IN THE WORDS OF A PALESTINIAN – INTERVIEW MED ABDULLAH KHAROUB

Den palæstinensiske virkelighed diskuteres over hele verden. Men ofte af internationale akademikere, journalister og politikere. Det Danske Hus i Palæstina har inviteret en række palæstinensere til at dele deres erfaringer og perspektiver.


Abdullah Kharoub, født 1978, er projektleder og ansvarlig for alle internationale relationer hos Yafa Cultural Center (YCC), en non-profit NGO beliggende i Balata-flygtningelejren nær byen Nablus på Vestbredden. I vores interview giver han et indblik i YCC's arbejde for børn og unge.

"Vi forsøger at nå ud til så mange af børnene i Balata, som vi kan. Der er mellem 27.000 og 30.000 mennesker i lejren, og de bor på en fjerdedel af en kvadratkilometer. Størstedelen af befolkningen er unge – 30 år eller yngre – og mere end halvdelen af de unge er under 18. Børnene har ikke nogen steder at gå hen i lejren efter skole. Der er ingen park, ingen legeplads, ingen faciliteter. I vores center forsøger vi at give dem nogle aktiviteter, som er forskellige fra dem, de har i skolerne."

LÆS HELE INTERVIEWET (PÅ ENGELSK)
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website


This email was sent to mads@glashus.dk
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Danish House in Palestine · Dar Ibrahim Street, 31 · P.O. Box 553 · Ramallah 98700 · Palestine

Email Marketing Powered by Mailchimp