Copy
KRCG Nieuwsbrief Augustus '16 : 10e editie van de Nieuwsbrief, Wouter Weylandtstadion 5 jaar, Rio met Bashir, Laures en Dylan, Agenda, Atleet van de maand... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

AUGUSTUS '16

HET MIDDEN VAN DE ZOMER : TRADITIONEEL WAT RUSTIGER
Inderdaad, het is volop zomer maar toch is het allemaal wat rustiger op atletiekvlak: weinig jeugd aan het werk en dus ook weinig clubrecords te melden. Gelukkig zorgt master Steve Van Damme hier voor een mooie uitzondering. Je leest er meer over hieronder bij 'atleet van de maand'.
Voor ons - redacteurs van de Nieuwsbrief en website - blijft het werk gewoon doorgaan: ondertussen is deze Nieuwsbrief al aan zijn tiende editie toe. Ons digitaal alternatief voor het vroegere clubblad Spikes heeft een 600-tal abonnees waarvan ongeveer de helft de Nieuwsbrief ook elke maand opent. Dit aantal zouden we graag nog zien stijgen. Dus: heb je ideeën of wil je jouw medewerking verlenen aan deze Nieuwsbrief (of aan de website), aarzel dan niet om ons te contacteren.
HET WOUTER WEYLANDTSTADION : REEDS 5 JAAR !
Ja, inderdaad deze maand is het al 5 jaar geleden dat ons nieuw stadion officieel geopend werd. Tijd om toch nog eens stil te staan bij de man naar wie ons stadion genoemd werd: de Gentse profwielrenner Wouter Weylandt die om het leven kwam op 5 mei 2011 in een afdaling in de Giro d'Italia. Op de site  Wouter Weylandt in 9 cijfers en datums vind je een korte terugblik op leven en werk van Wouter.
OVER DE FLANDERS CUPS HEEN (Lokeren - Kortrijk - Ninove)
Op de gebruikelijke Flanders Cup - passages in Lokeren, Kortrijk en Ninove waren we ooit talrijker aanwezig, dat moeten we - een beetje spijtig - bekennen, maar zij die de voorbije weken toch de weg vonden deden het verre van slecht. Een blij weerzien met Shari Lammens op de horden, knappe PR's van Riken Ost, Steve Van Damme en Sarah Rutjens - al hield deze laatste er een kleine blessure aan over - en een goed op dreef zijnde Jolien Boumkwo die in Ninove zelfs 3x in de prijzen viel. Lees er alles over op deze pagina en op deze pagina, waarbij op deze laatste ook nog eens de prestatie van Jolien op het EK vermeld staat.

LAURES BAUWENS EN DYLAN OWUSU OP HET EK EN WK
Net als vorig seizoen mochten Dylan en Laures op buitenlands avontuur trekken, Dylan naar het WK in Polen en Laures naar het allereerste EK voor scholieren in Georgië. Voor Dylan strandde het avontuur in de reeksen (LEES), Laures had iets meer succes en pakte een knappe 5e pl op de 200m. (LEES) Verder in deze NB kan je ook nog eens haar wedstrijd bekijken.

ONZE JEUGDATLETEN HIELPEN OOK MEE OP DE GENTSE FEESTENMEETING (en ze deden het prima) : ENKELE SFEERBEELDEN
VAN 5 TOT EN MET 21 AUGUSTUS : OLYMPISCHE SPELEN IN RIO
 
Hier wordt het uiteraard uitkijken naar de prestaties van Bashir Abdi. 
Op zaterdag 13 augustus loopt hij de finale van de 10000m. Door het uurverschil is het hier dan  al zondagmorgen 02:25 u.
Op woensdag 17 augustus staan de  reeksen van de 5000 geprogrammeerd (15:05 u - Belgische tijd)
En als alles goed verloopt, dan kunnen we ook uitkijken naar zijn prestatie in de finale op zaterdag 20 augustus, voor ons dus terug op zondagmorgen (om 2:30 u)
 
Secretariaat
- Uiterste inschrijvingsdata voor de sportkampen in augustus = 10 augustus ! Ben je nog niet ingeschreven.....doe het snel! Het kan hier.

- Nog betreffende inschrijvingen, maar dan voor de kampioenschappen: Op onze website staat onder "wedstrijden" een duidelijke link naar "kampioenschappen" met wanneer en hoe (formulier) je moet inschrijven. Doe het dan ook TIJDIG...je bezorgt er jezelf en de club heel wat minder problemen mee! Dit zijn alvast de uiterste inschrijvingsdata voor de eerstvolgende kampioenschappen:
* 8 aug voor  BK Meerkampen
* 22 aug voor Bk Cad/Schol + estafetten Juniores
* 28 aug voor Bk Juniores en Beloften
De Gentse Feesten Meeting is achter de rug. Enkele mooie prestaties werden neer gezet, u kan het allemaal HIER nog eens nalezen !
HOT NEWS :
Ja we zijn er snel bij... enkele uren geleden vond de Sprint- en Kampmeeting plaats en de eerste foto's staan zijn al gepost op de  website.
 
Laures behaalde de top 5 op het EK: hoe ze haar finale liep kan je hier zien. En voor wie weinig geduld heeft: de race start op 1'53".
 
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA
 
20 AUGUSTUS 2016 : LEDEBERGSE FEESTENJOGGING (INFO)
21 AUGUSTUS 2016 : OPEN JEUGDMEETING KRCG

02 OKTOBER 2016 : PIERKESLOOP (meer info hier over in de volgende NB)
15 OKTOBER 2016 : 4e GROTE KRCG – QUIZ
03 DECEMBER 2016 : ATLETENHULDIGING

 
Atleet van de maand :
STEVE VAN DAMME
Steve werd 35 jaar in april 2014  en in de zomer van dat jaar scherpte hij tussen 1500 en 5000 m al master-clubrecords aan.
Vorige zomer maakte hij van het BK zijn hoofddoel en met succes: in Deinze liep hij in een tijd van 15'46" naar de titel op de 5000 m. 

Deze zomer is Steve echter terug op record-jacht: in mei verbeterde hij al het record op de dubbele kilometer naar 5'45"86.
Maar de, naar mijn gevoel, mooiste prestatie leverde hij op de Memorial Rasschaert-meeting in Ninove: op 23 juli liep hij er de 5000 in 15’09”18 waarmee hij een 4-tal seconden afkneep van zijn vorig CR!
Sinds de vorige editie van de NB heeft de redactie zich voorgenomen om in deze kader elke maand een leuk filmpje of interessant artikel (of een combinatie van beide) in de kijker te zetten. Met al de huidige dopingperikelen viel ons oog op een artikel in het tijdschrift "Losse Veter".
Cafeïne...we nemen het allemaal wel eens (bewust of onbewust) in. Maar hoe zit het daar nu mee, wat is het effect er van op een (kleine) inspanning? Lees het hier.
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved.
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp