Copy
Niet goed te lezen? Bekijk dan de online versie.

Van alles op stapel...


Beste Tekstnetter,

Langzaam komen we uit de intelligente lockdown. Er mag meer en we willen meer. Bij Tekstnet maken we ons in de zomer op voor de tweede helft van dit jaar, die wat ons betreft een storm na de stilte wordt.
Borrel je mee aanstaande vrijdag?


Het strand denken we er gewoon bij. En de gezellige collega’s die in groepjes om je heen staan ook. Maar die Tekstnet Zomerborrel, die komt er! Deze keer via Zoom. Net als tijdens de online jubileumborrel gaan we in aparte ‘kamertjes’ uiteen, zodat je echt in gesprek kunt met je collega’s. Meld je wel even aan, dan ontvang je de zoomlink op tijd. En zet je cocktail klaar op vrijdag 3 juli om even voor 17.00 uur. Tot dan!

Naar boven
Online ALV op 3 september

Vanwege corona moesten we de ALV van 26 maart verplaatsen naar 3 september. We hebben besloten om daar een online ledenvergadering van te maken. Waarom? Omdat op die manier zo veel mogelijk mensen erbij kunnen zijn. Bijeenkomsten mogen weliswaar weer, maar met anderhalve meter afstand zou dat betekenen dat we een héle grote zaal moeten huren. En dat borrelen een beetje lastig en raar wordt. Dus we kiezen voor de veilige optie, die ook nog eens heel vernieuwend is. We laten ons bijstaan door online trainer Paula Brummelkamp om er een interessante en interactieve ALV van te maken. Binnenkort ontvang je de officiële uitnodiging in je mailbox.

Naar boven
Tekstnet groeit!

Goed nieuws: in het eerste half jaar van 2020 zijn er 39 nieuwe leden bijgekomen! Een hele opsteker in ons jubileumjaar. Begin januari hadden we precies 300 leden. Omdat er ook afmeldingen zijn, staat het totaal aantal leden eind juni op 325. En dat aantal blijft stijgen. De radiospot, onze online zichtbaarheid en andere acties leveren op wat we willen. 

Nieuwe leden zijn direct actief, hebben we gemerkt. Velen stellen zich voor op het forum. Of ze vertellen in een post op LinkedIn dat ze lid zijn van Tekstnet. De redenen die ze noemen: Werken aan professionalisering. Deel uitmaken van een professionele club tekstschrijvers. Gezelligheid en contact. Mooi om te zien dat de nieuwe koers met het Pluslidmaatschap verfrissing brengt in de vereniging. We wensen alle nieuwe leden een mooie tijd bij Tekstnet!

Naar boven
Online feedbackworkshop al gevolgd?

De Online feedbackworkshop van Tekstnet is een eenmalige, verplichte workshop voor alle leden die in 2021 Pluslid willen worden of blijven. Dat is namelijk jouw voorbereiding op de Collegiale feedbackronde, ook een verplicht onderdeel van het Pluslidmaatschap: samen met twee collega’s geef je elkaar mondeling feedback op een eigen tekst. 
 
Op dit moment hebben 62 leden de Online feedbackworkshop van Tekstnet afgerond met een certificaat. Een groot deel van hen heeft inmiddels ook de Collegiale feedbackronde al gedaan. Sommigen deden dat op locatie, anderen via videobellen. In beide gevallen is het een leerzame sessie. Een paar enthousiaste uitspraken: 

“Veel keuzes in een tekst maak ik op gevoel. Ik kreeg nu voor het eerst echt gefundeerde en constructieve feedback op het effect van mijn keuzes”
 
“Ook leer je van het feedback geven op de tekst van je collega. Je analyseert de tekst op zoek naar het probleem”

We hebben de aanmeldprocedure voor de Online feedbackworkshop herzien. Je hoeft nu niet meer te wachten op de inloggegevens en kunt direct aan de slag. Niets houdt je tegen!

Naar boven
In welk willekeurig drietal kom jij?

Zodra je de Online feedbackworkshop afrondt met een certificaat, krijgt het secretariaat daarvan bericht. Het secretariaat brengt je zo snel mogelijk in contact met twee collega’s die als eerste op de wachtlijst staan voor de Collegiale feedbacksessie. Je krijgt dan een mail met de contactgegevens, heldere instructies en alle informatie die je nodig hebt om de sessie voor te bereiden. Soms duurt het even voordat er weer een drietal kan worden gevormd, als niemand op de wachtlijst staat. Wacht dus niet te lang met het volgen van de Online feedbackworkshop!
Naar boven
Binnenkort: eenvoudig online je Pluspunten registreren
Het is de bedoeling dat je in de toekomst zelf de door jou behaalde Pluspunten online kunt registreren. En je deelnamebewijzen of certificaten als bewijs kunt uploaden. Dat geeft je inzicht en overzicht. Tot nu toe bleek het niet eenvoudig om onze website van deze ‘Plusfunctionaliteiten’ te voorzien. 
 
Inmiddels hebben we daarvoor een goed alternatief gevonden: een webmodule die gekoppeld kan worden aan onze website en die data kan doorsturen naar ons ledenadministratiesysteem. Een belangrijke en noodzakelijke stap voor een goed draaiend Pluspuntensysteem. Meer informatie daarover krijg je tijdens de ALV op 3 september. 

Naar boven
Nog één week ledenkorting! 


Hét standaardwerk voor tekstschrijvers op je bureau? Je krijgt nog tot 8 juli 30% ledenkorting op de herziene zesde druk van de Schrijfwijzer. Ons onvolprezen erelid Jan Renkema loodst je in deze nieuwe uitgave soepel door alle spellingkwesties. Compleet met toegang tot online oefeningen, videocolleges en het Verwarwoordenboek. Je betaalt slechts € 35 in plaats van € 49,95. Op onze website lees je er meer over

Naar boven

Vooruitblik workshops

De afgelopen maanden is druk geëxperimenteerd met online workshops. Dat is de commissie KIK goed bevallen. Maar we horen ook graag wat jij vindt. Heb je de afgelopen maanden online workshops gevolgd, vul dan het online evaluatieformulier in. Dat zit sinds begin deze week in je mailbox. Geef ons feedback, zodat we ons aanbod steeds een beetje beter kunnen maken.
 
Vanaf 1 september mixen we online en live workshops. De onderwerpen zijn ook dit najaar weer heel divers. Van ‘scherper schrijven’ tot ‘social media’ en van ‘feedback geven’ tot ‘magneetwoorden’. Wil je volgend jaar pluslid zijn? Pluspunten verdien je onder andere door workshops te volgen. In de agenda op de website zie je welke workshops er op stapel staan.

Naar boven
Haak aan op LinkedInOp LinkedIn is Tekstnet steeds meer zichtbaar, nu we daar met meer regelmaat van ons laten horen. Begin maart hadden we 350 volgers en inmiddels is dat aantal gegroeid tot 615. Volg je de pagina van Tekstnet nog niet, doe dat dan vandaag meteen. En vraag vooral ook mensen uit je netwerk voor wie dat interessant is om Tekstnet op LinkedIn te volgen.  

Naar boven
AGENDA 2020

• 3 juli Online Zomerborrel
• 3 september Online ALV
• 22 september Word super in sociale media
• 2 oktober Webinar Tech, tekst en toekomst
• 20 oktober Gouden tips voor startende tekstschrijvers
• 20 oktober Online workshop Help je klant aan meer PR 

Naar boven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tekstnet · Secretariaat Tekstnet · Beukenhof 8 · Steenwijk, Overijssel 8332 VA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp