Copy

Godt nytår 

Kære venner af atelieret, huset og kunsten,

Først og fremmest vil jeg ønske jer alle et rigtig godt nytår! Jeg håber I er kommet godt herover - på den anden side af årsskiftet. 

Siden oldtiden har mennesket fejret at lyset vender tilbage, og måske er netop det årsagen til at mange på denne tid af året gør status og kigger både tilbage og fremad. Det får mig til at tænke på den italienske gud Janus, som netop havde to ansigter, der gjorde ham i stand til at kigge både frem og tilbage, hvorfor han også var symbolet på visdom, begyndelser og afslutninger. Det giver god mening, at kigge både frem og tilbage. Det giver god mening at reflektere, for hvad er ellers pointen med at stoppe op og snuse? Hvad skal vi ellers bruge reflektionen til, hvis ikke for at sende minder, tanker og drømme en tur rundt i den mentale tørretumbler og se på dem med nye øjne, i nye sammenhænge?

På det personlige plan er 2020 allerede et meget spændende år. Store opgaver, udstillinger og udvikling af nye udtryk og værker er allerede godt i gang. Det arbejde glæder jeg mig meget til at fortsætte.
For kloden og vores alle sammens bedste, bør alt hvad vi  producerer og forbruger, vejes på "klimavægten" Det vil jeg, efter bedste evne, bestræbe mig på at leve op til. 

Mit kodeord for 2020 er "Balance". Der er overhovedet ikke noget nyt i at øve sig i at holde balancen, men i denne sammenhæng tænker jeg det også i forhold til de værker jeg i øjeblikket og fremover vil arbejde med, selvfølgelig - for i de sidste tre år har jeg arbejdet henimod den udstilling som åbner d. 18 januar i Kunstpakhuset i Ikast. En udstillingen med titlen "UseLess" eller Use Less......en dobbeltydig titel som vender og drejer begreberne og som mine tre kolleger og jeg har undersøgt og forholde os til igennem meget forskellige værker.
I dette nyhedsbrev får du en invitation til Useless, årets første udstilling, der som sagt åbner d. 18 januar. Der er desuden et par kursustilbud og et lille kunstudsalg.

God læselyst!
"World wide web" Odden Silkeborg/Kultur i mørket 2017.

 

Du inviteres hermed til fernisering i Kunstpakhuset i Ikast,
lørdag d. 18. januar kl 13 - 16.00.

Læs mere på Kunstpakhuset.dk
 Plakaten til Useless, som du får herunder, kan du evt. printe- og klippe ud og lime sammen til en lille pose.


  
Værkstesfoto af delværk  "med andre øjne". 

Et af de værker jeg præsenterer på udstillingen UseLess består af fire delværker med titlen "Med andre øjne": 

Med andre øjne

 

Jeg bruger kontaktlinser. I de seneste år har jeg brugt såkaldte ”en-dags-linser”. Hver morgen tager jeg et par nye linser op af små væskefyldte plastbeholdere, sætter dem i øjnene og ser dagen, ser verden med nye øjne, med andre øjne.....

 

Jeg tænker på alt det arbejde, alle de ideer, design, materialer og logistik der er gået forud - tænker på hvor meget affald de/jeg hver eneste dag genererer. Der er et underligt modsætningsfyldt paradox i al dette ubrugelige affald og formålet med produktet, linsen, som skal hjælpe mig med det at se, som i sig selv er usynligt og immatrielt og dog konstant bringer værdifulde oplevelser, registreringer og sansninger gennem synet.

 

I de sidste 18 måneder har jeg gemt alle disse beholdere, med deres aluminiums-folielåg, æskerne som beholderne er pakket i, og alle de gamle linser som jeg hver aften har taget ud af øjnene.

 

Det jeg hver dag ser gennem linserne, det uhåndgribelige, lagres i mit sind. Det ubrugelige affald  transformeres til objekter, som via beskuerens øjne får nyt liv som måske bliver til en værdiful oplevelse, en æstetsiek erfaring som netop kun kan opleves gennem synssansen, med nye øjne, med andre øjne.
 
Useless. Pap og snor. 

 

Jeg afholder to weekendkurser i atelieret dette forår: 
 

Udsalg for nyhedsmailens læsere!

Jeg har en del ældre værker stående, som jeg ikke længere bruger til udstillinger. Det er ikke fordi de fejler noget, overhovedet ikke,  de står som individuelle vartegn på en proces som er i stadig udvikling.
Er du på udkig efter originale værker til f.eks. en bryllupsgave, en konfirmation, en rund fødselsdag eller bare fordi, så er her en anledning og mulighed for at "gøre et kup". Udsalget formidles kun via dette nyhedsbrev, men du må gerne sende info videre hvis du kender nogle som kunne være interesseret.

Betingelserne er "først til mølle" Du skal selvfølgelig have lov at se værket i virkeligheden inden du tager den endelig beslutning, og du kan låne det med hjem på prøve i 2 dage.

 

"Pastorale". Olie på hørlærred. 150 x 100 cm. Førpris kr. 18.000,00
Udsalgspris kr.  6.000,00 

"Pastorale". Olie på hørlærred. 150 x 100 cm. Førpris 18.000,00
Udsalgspris : 6.000,00 

"Topografisk kystvandring. Olie på hørlærred. 130 x 100 cm. Førpris 16.000,00
Udsalgspris : 5.000,00 

"Der er dage, hvor Himmel og Jord går i eet". Olie på hørlærred. 60 x 90 cm. Førpris 8.000,00
Udsalgspris : 3.500,00 

"Field walk in winter". Olie på lærred. 150 x 100 cm. Førpris 18.000,00
Udsalgspris : 8.000,00


 
Jeg håber du er blevet inspireret, men fandt du ikke det du ledte efter,  er du altid velkommen til at skrive til mig, og kunne du tænke dig at se hvad jeg ellers har af værker, er du altid velkommen til at lave en aftale og komme forbi i værkstedet.

Jeg glæder mig til at høre fra dig eller se dig i værkstedet på kunstkig eller på kursus.

Husk du kan altid følge med på facebook og instagram og kender du nogle som kunne have glæde af mit nyhedsbrev, må du meget gerne give det videre.


Kærlig hilsen

Mette

Facebook
Link
Website
Copyright © 2020 Mette Mailund Strong, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp