Copy

September 2020 - Nieuwsbrief Stichting Maestro

Bekijk de nieuwsbrief in je browser

We starten weer op...

Samen zingen kan en mag weer! Veel koren zijn weer gestart, al is het vaak een hele puzzel om alle benodigde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen (de meest actuele versie van het protocol voor koorzingen vind je op de website van Koornetwerk Nederland). Stichting Maestro denkt graag met jullie mee over mogelijke oplossingen voor praktische problemen, en organiseert daarom enkele online meetings voor koorbesturen en dirigenten. Meer daarover in het bericht hieronder.

We zijn ook heel benieuwd om te horen hoe jullie de draad weer oppakken! Ben je uitgeweken naar een andere repetitieruimte? Zingen jullie nog buiten zolang het kan? Is het koor verdeeld in kleinere groepen misschien? Deel jullie ervaringen, tips en vragen met ons via info@stichtingmaestro.nl of via onze Facebook-pagina. Op die manier kunnen we elkaar helpen, inspireren en motiveren om het samen zingen veilig te organiseren!

Verderop in deze Nieuwsbrief vind je informatie over onze Community of Practice voor koordirigenten plus een aantal korte berichten van onze collega's, en net als altijd besluiten we met enkele vacatures (koor-zoekt-dirigent). In onze volgende Nieuwsbrief meer over nieuwe activiteiten van Maestro. Wil je deze Nieuwsbrief delen? Stuur 'm dan gerust door per mail of via de social media-knoppen onderaan!

Online advies bij de opstart van je koor in coronatijd

Zingen in koor mag weer, maar je repetities organiseren volgens het protocol vraagt heel wat van koorbestuur, dirigent èn zangers. Stichting Maestro organiseert daarom twee online sessies waarin we graag met je meedenken over de praktische uitwerking van het een en ander.

De sessies zijn in de eerste plaats bedoeld voor besturen en dirigenten van koren die om allerlei redenen nog niet gestart zijn, maar natuurlijk mag je ook deelnemen als je wel al repeteert en nog specifieke vragen hebt. Dirigenten Ramon van den Boom en Don Henken geven up-to-date informatie en en beantwoorden jullie vragen over een veilige start van het nieuwe koorjaar.

Per sessie is er ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Daarom vragen we je om je vooraf aan te melden via info@stichtingmaestro.nl (maximaal 2 personen per koor). Als je specifieke vragen hebt, is het fijn als je deze vooraf aan ons doorgeeft. We werken met het programma Zoom. Na aanmelding ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot de sessie.

De online sessies vinden plaats op:
- vrijdag 25 september 14.00 - 15.00 uur
- dinsdag 29 september 11.00 - 12.00 uur
Vermeld bij aanmelden s.v.p. duidelijk aan welke sessie je wilt meedoen.
Deelname is gratis.


Community of Practice

Mensen leren van en met elkaar, als we met anderen praten over wat ons bezighoudt, over ons werk of over een passie die we delen. Gaan we echt samen aan het werk, dan kan het leren in een stroomversnelling komen, en blijken we vaak in staat om lastige problemen te kraken en innovatieve oplossingen te bedenken.

De Community of Practice (CoP) van Stichting Maestro is een groep koordirigenten die hun kennis en ervaringen delen, en zo met elkaar leren om beter met de problemen en uitdagingen van de praktijk om te gaan. In de afgelopen maanden bleek onze CoP van grote waarde: met regelmaat spraken de deelnemers elkaar (online) om ervaringen en kennis uit te wisselen over bijvoorbeeld repeteren via Zoom.

Met elkaar vormen we een veilige, constructieve en betrokken leeromgeving, waar ruimte is om allerlei vraagstukken te bespreken: artistiek, organisatorisch, financieel, repertoire, werkvormen, persoonlijk, universeel, etc. Wil je ook eens kennismaken met onze Community of Practice, of deelnemen aan een van de volgende sessies? Stuur dan een kort berichtje met je motivatie naar info@stichtingmaestro.nl.

KORTE BERICHTEN

De Canon van het Nederlandse Kinderlied - Voorzitter van Gehrels Muziekeducatie Michel Hogenes doet een oproep aan pedagogisch medewerkers, leerkrachten, vakspecialisten muziek, vakleerkrachten, en opleiders en studenten aan pabo’s en conservatoria om aan te geven welke liedjes er in de Canon van het Nederlandse Kinderlied moeten worden opgenomen. Wat wordt jouw keuze? Kijk hier voor meer informatie.

Webinar Subsidiemogelijkheden Amateurkunst - KunstLoc Brabant organiseert op zaterdagochtend 10 oktober een online webinar over subsidiemogelijkheden voor amateurkunst in Noord-Brabant. Te gast zijn Olga Raaymakers van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Carlijn de Bot van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. Voor amateurkunstverenigingen, zzp’ers, kunstencentra, gemeenten, provinciale en stedelijke adviseurs cultuurparticipatie. Kijk hier voor meer informatie.

Save the date: Brabant Luidkeels 2021 - Op 6 en 7 maart 2021 organiseert Korenveld voor de tweede maal een provinciale zangersdag onder de naam Brabant Luidkeels. Twee dagen vol leuke en leerzame workshops (live en online) voor koorzangers van alle leeftijden en niveaus. Hou vanaf eind oktober de website in de gaten voor meer informatie!

KBZON zoekt directeur - Deze nationale korenbond levert producten en diensten aan alle typen koren in Nederland, zodat de leden zich alleen met hun koorpassie hoeven bezig te houden. KBZON is op zoek naar een inspirerende directeur met ervaring in en visie op de ontwikkeling in de koorwereld. De complete vacaturetekst vind je hier.

Koor-zoekt-Dirigent

Zoekt jouw koor een nieuwe dirigent of begeleider? Mail ons via info@stichtingmaestro.nl, dan nemen we jouw oproep mee in de volgende Nieuwsbrief! Hieronder zie je de laatste vacatures:

Koor Amicante uit Zevenbergen is op zoek naar een enthousiaste nieuwe dirigent. Het koor zingt eigentijds, meerstemmig repertoire en repeteert op donderdagavond in het parochiehuis naast de Bartholomeuskerk, waar eens per maand ook een mis wordt opgeluisterd. Durf je het aan om ons koor (17 zangers, 1 pianist en 1 fluitist) te leiden? Neem dan contact op met het bestuur voor meer informatie via bestuuramicante@live.nl.

Gemengde zanggroep ’t Zingt uit Son en Breugel zoekt voor zo spoedig mogelijk na de Corona beperkingen een dirigent. Het koor telt ca. 30 leden en zingt een gevarieerd repertoire, zowel a capella als met begeleiding. Er wordt elke dinsdagavond buiten de schoolvakanties gerepeteerd in gemeenschapsgebouw 'De Boerderij' in Son en Breugel, van 20.30 tot 22.00 uur. Meer informatie: Kees van der Woude, c.vdwoude@upcmail.nl / 06-51183092.

Share Share
+1 +1
Tweet Tweet
Share Share
Forward Forward
Copyright © 2020 Stichting Maestro, Alle rechten voorbehouden.


Uitschrijven    Gegevens bijwerken
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Maestro · Emmastraat 39 · Goirle, 5051 LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp